Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

М

Мартин`

Гостин
Му се дава верски религиски карактер на убиствата, не се ова мафијашки пресметки? не е ова едно или две лица како бомба во автомобил? Пример како ова - Најмалку 28 луѓе загинаа во три експлозии во нигериските римокатолички цркви на Божик, во насилствата што Ватикан ги осуди како „слеп и апсурден тероризам“, јави Би-Би-Си.

http://makfax.com.mk/_tools/article/274020/view
Не се движат овие “наши“ планинари по толку прометни места, они може да нападнат блиску до шуми и само кога ќе се во размер 5 спрема 1 и тоа опремени со оружја. И да они пред се имаат против Македонците каде што има и такви коишто не се христијани, а нив тоа им одговара зошто има такви.. една од причините плус зошто Македонците не се обединети по некои работи ..
 
Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Според обдукцискиот извештај пукано е од три типа на оружје, објавува Макфакс.
 
Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.234
Ма врска немаат нити затворија граничен премин нит бутур.... Ова е терористички акт децата биле мачени па убиени! Нека не се кријат под фустан нашиве политичари! Нека излезат да му кажат на народот кој и зашто сака пак да не втурне во војна???! ШТО Е ПОСТРАШНО АКО Е ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ ПОРАДИ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈА НЕМА ДА СОПРЕ ТУКА!!!! Кој ми гарантира дека ако појдам на Попова Шапка нема некој да ме егзекутира?????? Јас од изјавата на министерката не сфатив за каков акт станува збор?????
 
Член од
7 јули 2011
Мислења
309
Поени од реакции
57
Па што ако се обични луѓе?
Зборуваме за 4 млади луѓе и еден човек кои беа најсвирепо убиени. Се разбира дека треба да биде прогласен ден на жалост. Пред некое време, се преврти автобус со деца (мислам Швајцарија, не сум сигурна не ми текнува сега во моментов) и без размислување веднаш се прогласи ден на жалост. 77те луѓе што Брејвик, болното говедо ги утепа беа обични деца. Зарем помалце боли ако е некој што не го знаеш?

Цела држава е во тага, оди излези, јас вчера не видов насмеан човек по улиците, сите беа без живот во себе. Зарем мора да ги познавам луѓето или да бидат познати личности за да жали некој по нив???
Зарем само познати и еминентни личности го имаат правото да бидат жалени и да се тагува по нив? Не дечко, овие деца, овој човек, овие фамилии кои засекогаш ќе бидат обвиени во црно треба да ја добијат почитта од државата, од медиумите, од мене, од тебе. И ти си обичен човек и јас сум обичен човек и затоа не треба воопшто да се гледа и да се дели трагедијата на обична и “’необична“.
da tocno taka vo svajcarija se sluci soobracajna nesreca vo koja zaginaa deca od belgija znam bidejki bev tamu koga se sluci toa site mediumi vo svajcarija izvestuvaa za toa i samo za toa se pomestuvaa termini na tv se angaziraa eksperti posebni emisii za toa sto pridoneslo do nesrekata
toa bese vo svajcarija iako decata bea od belgija
a vo belgija mozam samo da pretpostavam kakva bila nivnata reakcija
 
Член од
14 април 2012
Мислења
32.130
Поени од реакции
64.616
исто како што на Линка му беше пукано во глава, 3 куршуми ...

и го "најдоа" убиецот ...
 
Член од
13 април 2012
Мислења
88
Поени од реакции
94
Седи си дома најубаво, не се силете, кога една полиција не знае дека поголема група планира вакво нешто па јас сега ќе се правам храбар со голи гради.
ПА ДА МУ ЕБАМ МАЈКАТА БЕ,ПА ЖИВОТ ЛИ Е ТОА БЕ СВЕ ДА МУ ЕБАМ И НА ЖИВОТ И НА СВЕ АКО ТРЕБА ТАКА ДА ЖИВЕАМ!ЗАРЕМ ЗАСЛУЖИВМЕ ОВАКВО НЕШТО?ШТО КУР СМЕ ЗГРЕШИЛЕ НА БИЛО КОЈ?АМАН!АМАН ЗА АМАН!!НЕКА СЕ НОСАТ ВО МАЈЧИНА СИТЕ!
 

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Прашањето е ...зашто ДЕЦА ???
затоашто немаат осет.. тие чим свои деца убивале за продавање органи што да збориш за други.. не се народ,па ни во племе никој не убива деца.. незнам што се у пм
 

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
За да се прогласи ден на жалост не гледам причина.Обични луѓе се еј,ако се прогласувало ден на жалост за секој кај ќе ни биде крајот.
Обични луѓе? Абе за деца млади се работи, деца уште животот што не го зграпчиле, во цутот на младоста... Секој случај? Масакар е извршен над тие 4 деца, којзнае каков масакар пошто уште не знаеме точно низ што се поминале... Не знам дали е во историјата на Македонија запазен ваков случај врз деца, а ти велиш обични луѓе, не за секој случај треба ден на жалост. За кого треба ден на жалост? Само за филмски и естрадни ѕвезди? За политичари? Не е ни “секој случај“ туку е нешто страшно.

Уште имам трпение, ама вријам во себе. Чекам само некои информации за сторителите, но се помалку се надевам дека ќе добиеме било какви информации.
Мирна ќе сум кога ќе се пронајдат тие монструми, нека ја пречешлаат цела Македонија само нека ги најдат!
 
Член од
1 јануари 2010
Мислења
183
Поени од реакции
290
Копилињата мора некаде да згрешиле, оти се пички во душа! Сега од кога го прочитав Димитар уште толку ми се собра гнев ваква болка имав за Вејце. Крвници ќе ве најдат крв ќе ви тече од секаде и тоа пред вашите најблиски!!! Ова нема така да помине копилиња бездушни.
Се согласувам со тебе, јас сум убеден во тоа. Плус до сега се викнати сигурно преку 100 луѓе на информативен разговор. Убеден сум дека некој веќе пропеал.
Верувам во професионалците во МВР (мислам на правите професионалци, растеретени од партии и сл. гадости) кои се способни брзо да откријат кои се убијците и да ги лоцираат.
Само ме плаши онаа клета политика што ни го е.а животот веќе 20 години....
Ако за мир во куќа (чување на власта по секоја цена) све ова се стави во категорија неразјаснети случаи.....
 
Член од
1 јануари 2010
Мислења
183
Поени од реакции
290
И секако да не заборавам:
Абе слушнал некој од власта за поимот ден на жалост, алоооо.....
Има некој во Владата?????
Од денес ги бојкотирам сите провладини телевизии кои во вакви моменти ги бутнаа главите во песок, а уште по перверзно е што мавтаат со концерти и веселба....
Апел до телевизиите, имајте малку почит за страдањата на младите момчиња, покажете малку човечност.....
Сменета ја малку програмата, барем денес, кога ги погребаа децата, не правете банкет од оваа страшна загуба....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom