Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

М

Мартин`

Гостин
Вака јас како жител на Радишани цели 16 години да ви кажам нешто.
Според информации на другар од Радишани, биле пред куќата на Александар и некој поблизок што ги знаел информациите од истрагата им кажал дека на Цветанчо му било пукано во око и во грб, Александар прво бил тепан па му било пукано во рбет , Филип бил пукан во стомак а за Кире не кажал. Сестрата на Алексаднар во моментот на масакрот му се јавила на брат му и најверојатно му бил ставен телефонот во уста и она слушнала кога имало истрел. Значи, ова е информација од другар од Радишани којшто беше добар другар со сите жртви. Јас завршив со едниот од нив (Александар) и ако некој сака да каже дека НЕКОЈ ОД НИВ е причината за сево ова, ќе му колнам се до 6то колено. Толку од Радишани. А ти, Македонијо запрашај се, зошто постоиш?

едит:
Пред тоа, албанци се симнувале во Радишани и се заканувале дека на ден велигден ,,мора да тече каурска крв,,. И ДА, Албанци се убијцте
Аууу страшно се наежив читајки, ова се повеќе наликува дека стварно паравоените единици како АНА се активирале. Се гледа дека професионално се убивани децава, и притоа измачувани типично баш за терористичките групи како АНА/УЧК итн .. а ако се они чисто сумњам дека ќе ги фатат бидејки веќе сигурно си се на безбедно во нивното Косово каде што се заштитени.

Член од
22 септември 2011
Мислења
106
Поени од реакции
50
Само психички пореметени морони може да го направат ова, ццц, се згадив и бес ме опфати уффф :mad:
Ве читам се чудам конешно еден паметен Коментар абе луѓе нормални ли сте колку и да се правиме фраери и имаме пиштоли автомати не можеш едноставно и лесно да пукаш
Оваа треба под хитно да се реши и дали БИЛ АЛБАНЕЦ РОМ ТУРЧИН БУГАР КИНЕЗ МАКЕДОНЕЦ нека се обеси на сред плоштат па доста ни е бе да се делиме на наши ваши сите сме Родени во Македонија имам големо друштво Македонц и Албанци со сите стоиме добро излегуваме пиеме пееме се смееме али до вакво нешто никогаш
ЗНАЧИ ДА УБИЕШ 5 НЕВИНИ ЛУЃЕ ТРЕБА ДА СИ ПСИХОПАТ ИСКРЕНО

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
lugjeto se uzasni stvorovi. vlezi mu vo koza na toj sto nekje da te pogledne. pricini ima milion. koga covek e staven vo situacija da bira pomegju edno ili drugo tesko mu se pisuva. nie biravme.... gi masakriraa bosancite nie so bracha srbi. pukna na kosovo nie so bracha srbi. bracha srbi i bracha grci zaedno...nie so bracha srbi. ti davam samo primer, zosto mozebi nekje da te pogledne. zatoa sto licemerieto ne moze da se sokrie pozadi nisto. ti go znaes toa, oni go znaam, site znaeme. zal mi e sto gi upotrebiv srbite kako primer, iskreno aludiram na drzavata i na onie sto simpatiziraa(t) so nejzinite politiki vo ovie navrati.
Види, ти ја разбирам тебе улогата(според бројот на постови и твојата зачестеност на темава), дека сакаш да ја смириш ситуацијата. Ама бе брат еве оди во Радишани и кажи им на родителите, зошто им се убиени децата. Можеш? Нека оди било кој и нека ги погледне во очи и одржи им лекција за брача Срби.
Разбираш ли, дојден е моментот, кога чашата само што не се прелила (ако не е веќе прелиена) И тоа е тоа. Да беше кај мене у маало све во ред, и јас ќе викав, дајте луѓе да се смириме, да видиме како може да се опраи работата. Ама од искуството што го имам со ќутењето, некако ми иде работата дека е џабе ќутењето и дека моето и твоето ќутење е криво дека овие 5 души се егзекутирани вчера.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
А кој сака војна ти се молам? Секако дека несакаш и јас несакам, но неможеш да избегаш... Што ако утре во Тетово наредат уште 5 млади деца и ги застрелаат? Ке седиш мирна и ке повикуваш на разум? Во такви случаи државата ќе мора да превзеде посериозни чекори и нема да има вракање назад....

Кој и да се убијците мора да се фатат по брза постапка.....велам пак дај боже да нема врска со ова што го пишуваме, но ако има врска овие момчиња нема да се последна жртва...тие загинаа без да има војна....отишле на ловење риба.....
Па тоа пишувам цело време де! Се пишува за џабе и без да се има појма што се случило. Не е ли тоа срамота? Што народ сме и до кој степен сме дојдени за да најдеме причини за меѓуетнички проблеми во секоја ситуација? Над сто страни напишани илјадници теории поврзани со Албанците, пред да се знае било каква информација за убиствата. На што личи тоа? Плус, во секој втор пост се спомнува војна, во различен облик секако. И што е тоа ајде кажи ми? Дека мене ми се причинува и те лажам? На моменти изгледа како да се заборава трагедијата, со навлегување во минатото и правење сценарија за иднината. Оваа тема треба да се преименува, но јас секако нема да кажам како.

Член од
3 декември 2011
Мислења
112
Поени од реакции
145
Македончето е мирно по природа и може да трпи и да молчи .
Но дојде време кога е редно и крајно да се разбуди ѕверот во нас . Ни уништија најголем празник цекот мора да се плати , а од сега не гледам кој ќе биде само го препознавам и метата е најдена . Што мислат бе офчариве што мисли племево дека довека ќе трпиме ? ! Дека се ќе им дадеме , да оваа држава е полна со продадени души со олош , со мизерни до коска почнувајќи од оние на врвот. Ама има уште искрени ,македонци што ЗНАМ дека во истиов момент се спремни да дадат живот . Гневот не совлада и животинското ќе се разбуди искрено не знам не гарантирам ни за себе што се сум во ссотојба во момементов да направам . Да ИМ НАПРАВАМ !!!
Кога нема кој да не води , ќе одиме сами !

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Баш напротив. Случајот може да се реши сега, додека е сеуште актуелен. Без разлика дали се во државава или во странство сторителите бараат прибежишта и контактираат со луѓе кои се познати на безбедносните структури во регионов. Кога ќе помине време трагата веќе нема да може да се следи.
ако биде сега тоа може биде само за да се најде било каков виновен за да се задоволи желбата за крвна наплата кај народов... властиве на тој начин ќе пробаат да ја држат ситуацијата под контрола..

све ова е бесмислен муабет додуша, не викам дека не си во право, држи и тоа дека ако не ги најдат одма нема да ги најдат никад, од причина што ова делува како професионално извршена работа од истренирани убици кои знаат да си ги бришат трагите. Ако се некој од околните села автобуски хулигани тогаш би требало да ги најдат одма али сумњам дека би се охрабриле таквите на вакво нешто. Ова е дело на буцкачи со политичка заднина

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Македончето е мирно по природа и може да трпи и да молчи .
Но дојде време кога е редно и крајно да се разбуди ѕверот во нас . Ни уништија најголем празник цекот мора да се плати , а од сега не гледам кој ќе биде само го препознавам и метата е најдена . Што мислат бе офчариве што мисли племево дека довека ќе трпиме ? ! Дека се ќе им дадеме , да оваа држава е полна со продадени души со олош , со мизерни до коска почнувајќи од оние на врвот. Ама има уште искрени ,македонци што ЗНАМ дека во истиов момент се спремни да дадат живот . Гневот не совлада и животинското ќе се разбуди искрено не знам не гарантирам ни за себе што се сум во ссотојба во момементов да направам . Да ИМ НАПРАВАМ !!!
Кога нема кој да не води , ќе одиме сами !
Разбуди го животното во тебе!! ГРРРР

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Според информации на другар од Радишани, биле пред куќата на Александар и некој поблизок што ги знаел информациите од истрагата им кажал дека на Цветанчо му било пукано во око и во грб, Александар прво бил тепан па му било пукано во рбет , Филип бил пукан во стомак а за Кире не кажал. Сестрата на Алексаднар во моментот на масакрот му се јавила на брат му и најверојатно му бил ставен телефонот во уста и она слушнала кога имало истрел. Значи, ова е информација од другар од Радишани којшто беше добар другар со сите жртви. Јас завршив со едниот од нив (Александар) и ако некој сака да каже дека НЕКОЈ ОД НИВ е причината за сево ова, ќе му колнам се до 6то колено. Толку од Радишани. А ти, Македонијо запрашај се, зошто постоиш?

едит:
Пред тоа, албанци се симнувале во Радишани и се заканувале дека на ден велигден ,,мора да тече каурска крв,,. И ДА, Албанци се убијцте
Кој ти кажа дека така викале, и дали е веродостоен изворот кој што ти го кажа ова?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
ова се повеќе наликува дека стварно паравоените единици како АНА се активирале. Се гледа дека професионално се убивани децава, и притоа измачувани типично баш за терористичките групи како АНА/УЧК итн.
Ај малце офф топик ќе идам со темата: Ај кажете ми какво е тоа професионално убивање, има некоја техника, дај ве молам престанете со тие глупости, на секој да му дадеш оружје и да кажеш како да постапиш со убиениот ќе го стори тоа. А ваквоо измачување не е типично и не е измислено од АНА/УЧК, туку го применуваат сите терористички групи во светот,а највеќе го применуваа српските паравоени групи во 90тите. Дајте ви кажувам, информирајте се пред да тресете глупости.
Сеа не е ова за муабет ама се нервирам што тресете глупости.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Кој ти кажа дека така викале, и дали е веродостоен изворот кој што ти го кажа ова?
Ми звучи веродостојно ова со повикот, нели некои на темава гарантирале сигурно дека токму татко на еден од убиените ги пронашол телата.

М

Мартин`

Гостин
Ај малце офф топик ќе идам со темата: Ај кажете ми какво е тоа професионално убивање, има некоја техника, дај ве молам престанете со тие глупости, на секој да му дадеш оружје и да кажеш како да постапиш со убиениот ќе го стори тоа. А ваквоо измачување не е типично и не е измислено од АНА/УЧК, туку го применуваат сите терористички групи во светот,а највеќе го применуваа српските паравоени групи во 90тите. Дајте ви кажувам, информирајте се пред да тресете глупости.
Сеа не е ова за муабет ама се нервирам што тресете глупости.
Професионално во превод го прават ако е добро подготвено, прецизно. Ако е пресметка веројатно би ги испукал со калашников од некој џбун додека фаќаат риба и би ги оставил така, сигурно нема да ги подредува еден до друг и да ги измачува. И да сам човек тешко дека ќе го направи ова, затоа сомнеж ми е дека се работи за некоја добро организирана група.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876

едит:
Со другар ти за раче и во полиција да си кажете што ви кажале ќе бидете анонимни нема ништо да ви се случи, ако е вистина ова ќе бидете од голема корист.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Па тоа пишувам цело време де! Се пишува за џабе и без да се има појма што се случило. Не е ли тоа срамота? Што народ сме и до кој степен сме дојдени за да најдеме причини за меѓуетнички проблеми во секоја ситуација? Над сто страни напишани илјадници теории поврзани со Албанците, пред да се знае било каква информација за убиствата. На што личи тоа? Плус, во секој втор пост се спомнува војна, во различен облик секако. И што е тоа ајде кажи ми? Дека мене ми се причинува и те лажам? На моменти изгледа како да се заборава трагедијата, со навлегување во минатото и правење сценарија за иднината. Оваа тема треба да се преименува, но јас секако нема да кажам како.

Па начинот на убиство, одговорот на министерката наведува на тоа...кој може без причина да застрела 5 луѓе. Еве ти се плашиш дека твојот татко и брат да не оделе по планини. Овие загинаа без војна, отишле на езеро да се зезаат. Може брат ти и татко ти да појдат сега во Липково на пикник? Липково би требало да е ко Пелистер дел од Македонија е.....

Се те разбрав уживај не те обвинувам и нема за што, таман работа, сите сме засегнати, сите имаме брака и татковци.

Сочуство до семејствата на починатите.....нема утеха за нив...

Ако има протести, ке одам пак се додека не се расчисти случајот нема да сум мирен!

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Со другар ти за раче и во полиција да си кажете што ви кажале ќе бидете анонимни нема ништо да ви се случи, ако е вистина ова ќе бидете од голема корист.
Мислиш они веќе не знаат?
Они ги испрашувале со саати роднините и блиските.

Kajgana Shop

На врв Bottom