Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.610
Ау, па, ако има доживотен затвор, зошто пред некој ден за гнасното убиство на Чевревски, убијците добија толку мали казни?!

:sick:
Казна како доживотен затвор во Македонија постои. Е сега при одредување на казната се земаат во предвид повеќе околности.
 

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Настрана политизирање во вака потресен случај, за вакви трагични настани летаат глави во раководства. Ако не го расчистат ова и не ги најдат сторителите, овие се апсолутно неспособни за право, ред и мир. И треба да ги нема.
 

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.959
Поени од реакции
57.697
Глејте, тоа што сега има толкав број на полиција на местото на настанот е нормална работа.

Тоа што „нормалните работи“ не функционираат во некои делови од Македонија е сосема друга работа, која на некои многупати им е објаснувана, но тие самите не сфаќаат (или не сакаат) се дури не се случи ваква работа, па да поверуваат дека е така...

Не верувате, гледајте... таква е работата, за жал...
 
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Точно, не знаеме дали е, а и ако е не знам зошто би ми пцуела мене се до трето колено кога јас немам никаква директна или индиректна врска со случајов, освен што сум Албанец. Колективот не може да сноси одговорност за поединецот. Живееме во слободна демократска земја и институциите на системот треба да ја превземат одговорноста за решавање на ваквите случаеви со брзо и ефикасно апсење, и брзо и ефикасно судење. Истот важи за случајот во средното училиште од пред 1 година и случајот во Гостивар (каде убиецот/убијците беа Македонци) и истото важи за овој случај (каде под претпоставка убиецот/убијците би бил/е Албанец/Албанци).
Тргни се жити се,не дотурајте сол на рани не ви треба тоа верувај не во моментов.
 

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.922
Поени од реакции
831
Не е тоа некоја фикција па треба да верувам... знам дека постоеше.
Колективно тоа никогаш не постоело имало исклучоци но сепак позади грб мора да се признае дека во себе си ги пцуеме итн а истото и тие го праат...ама тие се малце поекстремни така им врие крвта не ги држи...
 

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.584
Поени од реакции
35.001
Ајде сега едно хипотетичко прашање,што правиме ако испадне и ова поради некоја баналност,како што испадна убиството кај Козјак?
Да речеме се испотепале за кило риба ? Или рибаров што велат дека бил сведок,а испадне дека децава всушност нагазиле каде што не треба и во погрешно место биле на погрешно место ?
Што правиме тогаш ?
Дури и хипотетички прашањево ти вришти:vozbud:

4 млади деца се убиени(+ 1 повозрасен), наредени како сардини еден до друг, легнати на стомак, пукано им е од напосредна близина или класична ЕКЗЕКУЦИЈА, МАСАКР
А вакво сценарио дека можеби се испотепале за кило риба, дури ни на Дарданиа не би му текнало:facepalm:

Знам дека сме банана држава, но за доброто на државава се надевам дека Брколинда ќе се заложи да се најдат сторителите (а не се сомневам дека веќе ги знаат) и најстрого се казнат без разлика од која националност се. Човечкиот живот нема цена, ама сторителите на овој гнасен, грозоморен чин не се луѓе, туку МОНСТРУМИ, затоа МОРА да се најдат пред лицето на правдата и најстрого да се осудат.
 

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
и на пивофестот во Прилеп мафијаш уби девојче па не ги обвинуваа албанците за тоа.
Кај нас во Прилеп не обвинија албанци ради то шо видоја кој го отепа детето.
Ова е сосем друго братче
 

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.005
Se slucuva, bas e taka. Si razmislil zosto? Dosta gledame povrshno. Prvata tepacka (ovaa tepacka sezona) kade se sluci i na kogo?
Kjotek jadea albanci, nedolzni. Oko za oko....

Ne plakjale danoci .... koj e kriv? Vlasta i lokalnite samoupravi znachi DUI. AKo ne sobiraat danoci infrastrukturata ke im stoi. Sami so svoj kamen po glava...svesni se, oni se odgovorni za danoci.

Kriminal....treba da bide zaednicki motivirana cel. Kriminalot e fakt na zivotot i nema ziva sila sto ke go iskoreni (kokain od Meksiko i Kolumbija vo USA na pr...war on drugs!!?) . Kriminalot treba da se drzi vo kontrola i sekako, da nema zrtvi na kriminalot.

Protestite vo Gostivar, krshenje stakla i koli na makedonci! A sto ocekuvas? Kolku sto se prosti i nazadeni oni tolku sme i nie. Nekoj se pofali deka vo Radishani bile iskrsheni koli, prozori i avtobus. Ete ti go prostotilakot.

Albanski znaminja na protesti i plostadi? A sto ocekuvase, makedonski znaminja?

Ne se pravam nekoj pacifist nego sakam da ziveam vo MIR.

Treba da pocneme da gledame kakvi gestovi pravime kako narod. Sto pravime nie albancite da se osekjaat deka ne se pod nivo? Takvi poraki prenesuvame. Ova e covecka psihologija, ne go gledaj vo etnicka ramka. Ako ti ignorirash eden covek totalno i ne mu se obrakjas i mu davas do znaenje deka e nepozelen, deka e tugj pa brat be toj covek bash taka ke se odnesuva. Ke se grupchi so tie sto se kako nego i ke go mrazi ostatokot od opstestvoto.

Da ne se pravime na tosho.... kakvo mislenje imas za albancite? Kolku albanci poznavas? Si rekol "dobar den" na albanec? Si kupil nesto od albanec od tezga na pazarce?
Kriminalot tie go pravat.Pojdi kade sakas vo Arnautski ducan nigde nema da dobies fiskalna,tie shvercuvaat droga,kradat,ubivaat,se drogiraat,......... i shto uste ne sto e ispod nivo,inteligencija i obrazovanie na Makedonecot
Za koj kur da mu vikam dobar den koga 99%se nepismeni i ne znae da otpozdravi
Za kuj jur od Arnaut da kupuvam be.Pokraj toa shto ne placaat danok pa i so moite pari da finansiraat paravojski i oruzje da kupuvaat za posle da ubivaat Makedonski deca be kurton
Prashanje na vreme e koga ce pocne chiska,ednash vece da se ischisti gjubreto,,Arnaut" od Makedoonija
 

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.304
Луѓе не гледате дека е жарче за нова војна колку е очигледно незнам стави ги тука 4 месеци конфликти со Шпанците де автобуски де маски и итн. ова е на крај на сложувалката немозе некој кој сакал да ти ја раздели државата да отиде у центар и да убива тој е психо и од него не мозе да има војна ова мсилам дека е планирано било кој да поминел во тој црн момент кај Езерото ке загинел е сега што загинаа децата уште потешко е и плус АНА јавно изјавува дека ке ја нападне Македонија незна што треба уште
 
O

Orion.

Гостин
Јас само незнам како сторителите на ова дело спијат навечер...
Btw доживотен затвор не им бега за повеќекратно свирепо убиство со умисла, се надевам дека ќе бидат фатени
 

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.124
Поени од реакции
789
Потајно посакував Јанкуловска на пресов да си поднесе оставка.
За жал одново добивме празна реторика и избегнување од одговорност.

Полека но сигурно ги губиме сите белези на држава. Систематски пропаѓаме во дупка секој ден се подлабоко.

Сочуство за семејството на загинатите. Трагедија за која нема вистински зборови кои би можеле да се кажат.
 
Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
Не знам како може на ваков трагичен, ужасен ден да заговарате и повикувате на војни! Пола од тие што ги читам на интернетов општо што зборат како “морало да има војна“, ако не дај Боже пукне први ќе избегаат надвор од Македонија.
Војна е НАЈГОЛЕМОТО зло, црна точка во човековото постоење.
Нека не чува Бог од војна, нема ништо поодвратно.
Зарем човештвото ништо не научило до сега?
Наместо да се молиме да нема посериозни насилства, кога гледаме дека млади деца гинат, уште ли е човекот жеден за крв?
И да, баш затоа што ја сакам Македонија од дното на моето срце и со цела моја душа - не посакувам вакво нешто да се случи, напротив се молам да има само мир.
Нека му се случи недај боже нешто вакво слично на некој член од твојата фамилија,недај боже реков и пак ќе се повторам,јас ти посакувам се најдобро и тебе и на твојата фамилија,но доколку се случи трагедија од овој тип во твојата фамилија доколку некој биде убиен,тогаш ќе се запрашаме дали ти вака ќе размислуваш како што размислуваш сега,оти се додека има мир ќе ни се случуваат вакви работи ќе страдаат наши деца,а тука не е отфрлена можноста и ние самите да настрадаме во блиска иднина.
Кога ќе размислиш во ваква ситуација мирот и компромисот и не ни се баш од корист.
 
Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Дали Македонецот е свесен што ќе беше денес по улиците доколку беа Албанци убиените? Дали ви паѓа на ум што ќе се случуваше во главниот град, дали мислите дека ќе можевте утре мирно да идете во црква за Велигден?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom