Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
1 мај 2009
Мислења
204
Поени од реакции
52
Додека ти тупиш на форум за мојот национализам, брачата ја поделија Македонија со заплашување врз македонците и убивање. Јас во таква Македонија не сакам да живеам. Ми се смачи веќе од нивните барања. Преку се ми е од убедувањата на глаучите дека се е супер у државава и дека живееме у мир и хармонија. Јас не сакам мојот брат/сестра/народ без причина да биде убиен и никој да не го расчисти тој случај. Не сакам да се плашам да излезам надвор бидејќи некоја будала качачка ќе ме убие. Сакам да живеам во чиста Македонија. Ако ти не сакаш да живееш во таква, не ме терај да мислам како тебе со тоа што ќе ме цитираш и ќе ме убедуеш дека не сум у право.
Imas realni i chesni zelbi no spored tvoite celi i nachini za ostvaruvanje na tie zelbi gledam deka si vo ogromna zabluda.

Sakas "CISTA" Makedonija? Isto kako sto nema da ima Golema Albanija bez litri krv i stradanje taka nema da ima CISTA Makedonija bez da gine narodot koj go sakas.

So koj narod ke ja naselish taa Makedonija? Ako ne se angaziras sega okolu sedumte deca nisto ne pravime. Prenesi im go ova na drugachkite!

Vidi, devojcence, mirot i harmonijata nema da gi najdes vo nekakva si cista drzava. Japan e "chist" t.e se smeta za najdobar primer na nation-state ili narodna drzava ili drzava na (eden) narod. A sepak Japan ima tolku problemi sto ako zemes na individualen plan, na sekoj covek mu zadavaat nervozi ne pomali od tvoite.

Jas ne te teram da mislis nikako. Tvoite ubeduvanja potocno nachini se kosat so moite. Ne sakam da ziveam vo zemja kade sto nekoi od clenovite na eden narod se odnesuvaat nadvor od prinicipite na civilizacijata, no za toa ima nachin i zakon. Nacinite na odnesuvanje i vospituvanje treba da gi zamislat "tatkovcite" sto ni ja vodat drzavata a tie ne se kadarni za toa. Za da ima zakon mora da ima red. Ne moze da ocekuvas red od lugje bez principi i od labilni karakteri. Lugjeto sto se na vlast i onie odgovorni za odluki i potezi nemaat moralna samodisciplina. Imaat cesni zelbi i delat cesni zborovi (i patem mnogu vetuvaat a malku pravat i uzasno ni gi mackaat ochite) no ne se asolni da EVOLUIRAAT.
Ako ne evoulirash ke te navjasa konkurencijata. Pogledni ja Makedonija na karta. Se okolu nas e konkurencija sto e normalno. Najkulturnata konkurencija e od strana na tie sto gi krivis deka ti ja unistuvaat drzavata. Paradoksalno e.

Koj e kriv za celata situacija, eden narod sto se nasol do drug narod sto zbori razlicen jazik i ima razlicna vera? Sekoj poedinec vo ovie dva narodi e kriv za toa? Prifati ja sredinata i nauci kako da opstanes vo nea. Sonuvajki za nekakov idealen zivot vo idealna zemja ke ti pomine zivotot vo gorcina od toa sto si voobrazile deka se okolu tebe e crno.

Ubistvoto e ILI posledica na nesto ILI pottik da se sluci neshto. Gledaj go kako izoliran slucaj zatoa sto ne se raboti za javno lincuvanje na makedonci od strana na albanci. Sto ako se agenti na nekoja ili nechivi tajni sluzbi koi pravele se sto mozele vo minatite 150 godini da ne postoime kako drzava i narod? Sto ako ovie lugje go nadgleduvale terenot so meseci i cekale moment? Sto ako im se ostvari planot? Koj gubi? Ti i tvojot narod i site sto ziveeme vo zemjava. A najtragicno e sto sme totalno naivni kako gi tolkuvame rabotite.

Член од
3 април 2012
Мислења
161
Поени од реакции
156
НЕ

Твоето и на таквите како тебе подвиткување на кичма и подигање на опашката не одведе до тука, ебати продадената душа ебати. Ако не се осеќаш Македониец и ако ти смета тоа чувство ете ти ги братјата Бугари оди кај нив еби се и ти и твоите дебилни изјави за соживот, оди кажи им на тие што се тепани, на тие што се силувани, на тие што се малтретирани, и на родителите на децата у очи. Буљаш ни еден скапан. Дојди тука да живееш, да не можеш дете да пуштиш само да иде у школо или да го пуштиш надвор да си игра од тие скапани гниди, семето да им се сотре.
Значи потполно те разбирам и исто како тебе се чувствувам.

Ама само за момент застани и размисли.

Ова е очигледно провокација за дестабилизирање на државата. Баш целта на тие што го извршиле ова грозоморно убиство им е да ги мразиме албанците. Па ќе кажам, не паѓајте во замката. И јас сум Македонец и патриот колку и вас, и јас сум потресен колку и вас и јас имам еден куп омраза во себе моменатално.

Ако некој сега убие петмина албанци граѓанската војна е неизбежна. Бидете сигурни.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Во вакви ситуации кога си константно напаѓан постојат само две природни реакции - или ќе бегаш или ќе останеш и ќе се бориш. Бидејќи никој од тие што треба да возвратат и да организираат не го прави тоа затоа што се пизди, а се нафатиле да бидат лидери, логичен ќе биде исходот за овој народ, да се надеваме само на помалку жртви кога ќе не снемува. Малку е песимистичко сценариото ама тоа е...
Нормално кога ни е забрането да поседуваме оружје.Во Америка можеш да купиш пушка и по цени пониски од 100 долари.На пример Ли-енфиелд или мозел нагант можеш за 120-160 долари да купиш и директно да си и излезеш со нив.Кај нас ценните се надувани до небо а регистрацијата невозможна.

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Само што се вратив од радишани. Едно од децата учеше со мој комшија. Гневот што го видов на луѓево е загрижувачки, од младо до старо, дај боже да се лажам, ама после ова, лошо ни се спрема.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Цитро, пардон, а ти кај си? Постираш директно од сред протест? Или пошто не си од Скопје не можеш да протестираш, принуден си само на форум да трубиш како другите се глупи што не протестираат и дремат на форум? Само скопјани треба да излезат на протест? Чукај се во гради ти...
Пола држава е у Скопје, а ти ми викаш,ај место мене дојди ти од Куманово,а? Сум бил на неколку протести у Скопје,последниот за Мартин Нешковски и повише може имаше од други градови него од Скопје. А ''загрижените'' скопски фаци само загрижено гледаа од балкон или од некој кафиќ,тешко им беше кафето да си го остават да не им се олади.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
И дај кажете што пишувало во веста на алсат-м што ја постиравте тука, не ја отвора веќе.-.-

H

HITCH

Гостин
Кој ти го дал тоа право?
Јас и давам право да го каже сето тоа и безрезервно ја поддржувам, знаеш зошто? Затоа што од неписмените „пацифисти“ како тебе што читаат хороскоп во дневни весници и мислат дека, заради прочитаните два реда на ден, имаат грам памет и си земаат право да ги омаловажуваат, навредуваат и повредуваат Македонците ние сега живееме во оваа мизерија.

Ми се гади од таквите неписмени џукели к`о тебе, па уште Илинденка била... Знаеш кое е значењето на твојот ник? Знаеш што е Илинден? Знаеш што значи Илинден за Македонија и Македонците? (Освен религиското значење.) Мрш да прочиташ нешто повеќе за Македонија, па после дојди да ја прашаш дали некој треба да и даде право за кажаното.

Да, тоа што е етничка Македонка ја прави посебна, различна и подобра од останатите. Ја има целата моја поддршка за мислењето и ставот!

П.С. Кога беа убиени двајцата Гостиварчани што не дојде да искараш некого за да не иде на протести?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Сите јаки мајката, сите ќе идете да се тепате цццц. Дај не се палете многу без везе, ко прво не знаеме што било и како било, никој ништо не кажува, викаат осомничени нема, а најлесно е сега да ги обвиниш албанците и ајде војна ќе праиме. Во 2001 кога требаше некој да иде да се бори за оваа држава, можеби некои од вас или ако сте биле мали тогаш вашите татковци се криеја по подруми за да не ги соберат, ама сега сите сте јаки, сите ќе се тепате. Ајде бе ми се повраќа од што би рекла AlternativeF "тастатура патриоти"http://forum.kajgana.com/members/alternativef.3174/

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Цитро, ај олабави малце. И вие другите. Со пцуење меѓу себе, само докажувате колкава култура имате и колку заслужувате држава. Мирни, човече, секој си има став, ако не се спојува со твоето не е помалце човек.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Нормално кога ни е забрането да поседуваме оружје.Во Америка можеш да купиш пушка и по цени пониски од 100 долари.На пример Ли-енфиелд или мозел нагант можеш за 120-160 долари да купиш и директно да си и излезеш со нив.Кај нас ценните се надувани до небо а регистрацијата невозможна.
Е уште пиштоли и пушки да може секој да купува и толку ќе ни биде.
Балканов е буре барут, не треба причина за луѓето да се убиваат меѓу себе, вакво нешто би било најкраткиот и најбрзиот пат до самодеструкција и самоуништување.

Член од
13 април 2012
Мислења
88
Поени од реакции
94
Која стока сте вие значи..Требало вас да ве исполегнат на земја,и да ви го напунат тилот со олово..Па коа ќе идете накај другиот свет,слободно да си подискутирате за бланко и за глујо..
Не ми се верува дека и во вакви тешки моменти,има болни луѓе кои што спомнуваат партии и политика..Значи се исповратив стварно..

Член од
14 февруари 2009
Мислења
162
Поени од реакции
17
Колку и да е тешко во моментов треба да се остане со ладна глава......
Без оглед на тоа што ова е грозно , нечовечко и незнам какво суштество може да го направи.

Дали има некои информации за некое од убиениве деца, дали во претходниов период имало некои инциденти со некого....Вообичаено Полицијата мора од таму да почне....Веројатно некој од пријателите на децава имаат некое инфо.....

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Абе уште тоа ни фали и сме ја средиле работата...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Сакам да живеам во чиста Македонија. Ако ти не сакаш да живееш во таква, не ме терај да мислам како тебе со тоа што ќе ме цитираш и ќе ме убедуеш дека не сум у право.
Повели исчистија......... само некако сумњам дека и да дојде до такво нешто дека ти ќе идеш ја чистиш.
Кога можеше да се чисти Македонија сите како пичиња си се испокрија.Сега е малце касно за мавање во гради.......
Иначе дефинирај ми ја таа чиста Македонија ? Само македонци во нејзе,ќе ти тераш и турците и албанците и ромите и србите и бошњаците ?Или само албанците ќе ти чистиш ? Ако е така и без нив таа Македонија ќе биде далеку од чиста...
Ај бе слободно почни влези во Арачиново и почни да чистиш........мислиш дека некој со скрстени раце ќе ти седи ?

Прво не ни знаете кој го направил ова и како второ зашто.Не ги бранам Албанците али не ги ни обвинувам без никаков доказ.

Сочуство до фамилиите на убиените. Стварно страшен чин.......треба да си ептен пореметен така да егзекутираш некого. :(

Kajgana Shop

На врв Bottom