Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
За вакво нешто никогаш не би трошел пари.

А зошто? Ете ја си пиел често пати на пример ко ќе требаше да возам со кола. За такви ситуации вакво безалкохолно пиво си е супер, вкусот е добар и освен алкохолот нема некоја разлика. Е сега да не морав да возам ќе пиев ија пиво со алкохол ама за одредени ситуации си е тамам.

А зошто? Ете ја си пиел често пати на пример ко ќе требаше да возам со кола. За такви ситуации вакво безалкохолно пиво си е супер, вкусот е добар и освен алкохолот нема некоја разлика. Е сега да не морав да возам ќе пиев ија пиво со алкохол ама за одредени ситуации си е тамам.
Во такви ситуации подобро напиј си се чај од кантарион :)

Наместо пивариве да гледаат да прават пиво со 7% алкохол и црни пива. Они гледај со што се занимаваат со сокчиња за деца во пивски шишиња.

Скопско Радлер е новото пиво од Скопската пивара и првото македонско пиво со вкус на лимон

http://kriglapivo.com/skopsko-radler-makedonsko-pivo-limon/

Одлично, на лето нема подобро освежувајне.
Иначе изгледа со рестартот на Битолската пивара влезе малку динамика на пазарот. Прилепска со безалкохолен Холстен, Скопската со Радлер...само нека продолжат.

Знам дека не е баш темата за тука ама мислам дека е најсоодветно ова место :) Ми треба името на едно пиво започнува како PILS.. и логото е лав. Така крем боја имаше лименката. Не е некое нај нај пиво, германско е ама ми треба :D. Ајде да ве видам кој е вистински љубител на пиво :)

Знам дека не е баш темата за тука ама мислам дека е најсоодветно ова место :) Ми треба името на едно пиво започнува како PILS.. и логото е лав. Така крем боја имаше лименката. Не е некое нај нај пиво, германско е ама ми треба :D. Ајде да ве видам кој е вистински љубител на пиво :)
Pilsner значи светло пиво, така да богзнае што име имало тоа.

Pilsner значи светло пиво, така да богзнае што име имало тоа.
Викаш дека пилснер се вика ова пиво за кое прашвам или дека значи светло пиво?? Се отепав на гугл пилснер, пилсберг и слично ама не најдов со лав на сликата затоа и пишав тука :D а не сум сигурен како се вика :)

Одлично, на лето нема подобро освежувајне.
Иначе изгледа со рестартот на Битолската пивара влезе малку динамика на пазарот. Прилепска со безалкохолен Холстен, Скопската со Радлер...само нека продолжат.
Добар е рестартот на Битолска, ги активира другите ама истовремено ја покажа и нивната пасивност.Значи, ретко која македонска фирма почнала со нешто иновација, а најчесто сите би чекале на конкуренцијата за нивна реакција.Зошто баш сега ова со Прилепска и Скопска новото пиво, а не пред година дена на пример кога имаа 'покомотна' ситуација...
Прилепчани не напоменале дека Холстен е по лиценца, а не нивни производ.А за Скопска се надевам нема да постапат исто со Радлерот како со Скопско Силвер ...

Битолска најавија после некој период и производство на матни пива, па можда ќе бидат прва пиварница со темно пиво во Македонија.

Викаш дека пилснер се вика ова пиво за кое прашвам или дека значи светло пиво?? Се отепав на гугл пилснер, пилсберг и слично ама не најдов со лав на сликата затоа и пишав тука :D а не сум сигурен како се вика :)
Не. Викам дека тоа Pilsner што си го прочитал значи “светло пиво“ и не е името на пивото.

Pilsator?

Pilsator.jpg

Не. Викам дека тоа Pilsner што си го прочитал значи “светло пиво“ и не е името на пивото.
Знам дека тоа пилл бир значи нешто за тоа светло/темно или така нешто ама незнаев дека е светло.
--- надополнето: 12 април 2012 во 20:00 ---
е ова е ФАЛА МНОГУ. и фала за сите што се потрудивте да ми помогните. Убо пиво е германско е 0,5% алкохол вреди да се проба :) ајде бегам јас да најдам кај има :) поздрав и фала уште еднаш.

Знам дека тоа пилл бир значи нешто за тоа светло/темно или така нешто ама незнаев дека е светло.
--- надополнето: 12 април 2012 во 20:00 ---

е ова е ФАЛА МНОГУ. и фала за сите што се потрудивте да ми помогните. Убо пиво е германско е 0,5% алкохол вреди да се проба :) ајде бегам јас да најдам кај има :) поздрав и фала уште еднаш.

Не лутај, во КАМ има :)

30+ denari u KAM :D Ijam doma bas :D

Скопско Radler новото пиво од Пивара Скопје. Можи глупо е да зборам пред да го пробам,ама моментот на промовирање ми делува како љубомора кон Битолската Пивара :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom