Facebook Messenger за Windows!

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
леле кое било :eek: ова не е ново и сто пати боља е апликацијата фб

Нели, 99,52 проценти од фејсбуклиите, го користеа то чудо за комуникација, негирајќи ги нивните воајерски нагони и потреба од чмаење на туѓи профили. Па сега, после овај месенџер, кога тие фејсбуклии ке можат на раат да комуницираат, без да чмаат на профили и да урлаат по статуси, се надевам дека ке го напуштат фејсбук'о.

Ili ne?

Дали ова е убицата на Скајп? :vozbud:

Иначе вчера го инсталирав и добар е.

Не, моментално никој не се рамња со Skype и Windows Live Messenger, иначе во брзо време се очекува и миграција на овие два системи во едно затоа што нели Microsoft ги купи Skype... али ќе видиме :)

Можно е сеа намерно да го тргнат четов на страната, само за да го искачат програмчево.

За сите скептици еве еден screenshot од Facebook Messenger. Закон си е програмчето. :D Можете да си уживате и сурфате на нет без да мислите дали сте логирани на Фејсбук и дали ќе кликнете лајк по грешка па после да го бришете постот. :D

screenshotrvt.png

Кликнувате на контакт кој ви е онлајн или офлајн и ви излегува тоа прозорче што е лево и таму си ги пишувате пораките. И двата прозора можете да ги позиционирате како сакате, така што имате прегледност врз десктопот. ;)
Btw што закон позадина имам, кажете... :D
--- надополнето: 12 април 2012 во 13:58 ---
Нели, 99,52 проценти од фејсбуклиите, го користеа то чудо за комуникација, негирајќи ги нивните воајерски нагони и потреба од чмаење на туѓи профили. Па сега, после овај месенџер, кога тие фејсбуклии ке можат на раат да комуницираат, без да чмаат на профили и да урлаат по статуси, се надевам дека ке го напуштат фејсбук'о.

Ili ne?

ДА

Откако сум на Фејсбук Месинџер, помалку се замарам со логирање и постирање, како и манијачење на профили по Фејсбук. Ова е решението за намалување на педофилијата. :ROFLMAO: :P

Не е никаква новост, јас уште од кога го имам инсталирано ова. Не ми е нешто интересно. :)

Го симнав оваа уште кога беше во тест период и не ми се допаѓа. Немам потреба од него и одма го избришав..

Ова е старо од на дедо Ное времето.
Тотално безпотребна работа, се што треба да се инсталира, а има веб верзија е непотребно.

Oва би било добро доколку се беше на едно место т.е и messenger и facebook.

Да беше како апликација и си функционираше како што е facebook на прелистувачот (google chrome, opera, firefox..) можеби би подразмислил да го инсталирам.

Можеби и вака како што го опишав некогаш и ќе се развие користењето на интернетот на PC и ќе замрат прелистувачите. Ќе биде како на смарт телефоните. Апликации си инсталираш што тебе ти се потребни и си ги користиш Сепак ова и сега го има но не е масовно нивното користење на апликации и не е толку развиено.

Здр. мала помош ако може, месеџерот ме зеза. НЕ ми покажува некој пријатели пред колку време биле вклучени, само кога пишуваат со други па свете зелено и потоа ги снема нема пред колку време биле онлине. Значи не се стават офлине па да ги нема,видов дека не е до тоа.. ај мала помош, што е работа? 100.JPG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom