И се молат сите баксузи и слично да не предвидуваат утакмици во овој дел од сезоната кога е најбитно.Секогаш кога некој ќе рече ќе киснеме или нешто друго све у пичку матер иде!
Не е тоа баксуз, тоа е реалност...
- Две титули зимаме кај Виган, сега им даваме бодови за опстанок...
- Немаме ниту нерешен резултат со Виган до сега, а камоли пораз (и дома и гости), на секоја серија и доаѓа крај...
- Три месеци (односно од враќањето на Сколс) имаме само еден нерешен резултат, 3-3 со Челзи на СТ, се друго е победа... И тука доаѓа крај...
- 8 бодови предност на 6 кола до крај, мало опуштање, сепак не е запалено црвеното светло за аларм... Го знае Ферги тоа, затоа ги одмараше Сколс и Ферди, а Руни го извади во 60 и некоја минута...
- Ние сме Јунајтед, секогаш идеме по потешкиот пат, ама на крај сме Шампиони...
- Мало спуштање на земја на фановите кој се прскаа дека титулата е 100% освоена... После овој пораз, не сум прочитал пост каде се прославува титула, несигурност?
П.С. Јас сум тип што ужива во спортски стресни ситуации/завршници, па би посакал уште еден нерешен резултат до дуелот со Сити, со 3 бода предност да идеме на Сељаците, да изгорат за да не победат, ама да го попијат (по можност како Сколс што им заби во 93-та со глава за 0-1)
Прв пат играв на спортска против Јунајтед и ја погодив, играв 1Х