L
Ligeia
Гостин
Јас лично одбивам послушност и одбивам да се мешам во политика,тука е мојот личен избор а инаку понудена ми е опција да гласам за одредена политичка партија така?Секогаш постои избор,јас сум го направила својот и засега добро ми оди.За Собранието,се знае неговата надлежност и функција понатаму нема да дискутирам од политички аспект-темата е анархија.Се вовлеков во неа со намера само да извршам корекција на погрешно употребениот збор држава.Нема проблем со државата,има проблем со индивидуалци кои се дел од надлежните органи и институции,располагаат со неограничена власт и стимулираат криминални дела.Тоа е затворен круг кој функционира во сите држави.До една.
Јебеш и тема и све, хомо хомини лупус,хокус покус,анархија-утопија, државата е ок ама луѓето се родени грешни,сите си знаеме се без да имаме никаков инпут на инфо за тематиката, ни каде ни како ни кога имало или има анархија, индивидуални или колективни концепти....nevermind...
Дали избраниците се правно обврзани да изгласаат некаков закон поради кој биле гласани или да направат било што во тој поглед.
За кои и какви закони на пример ти си го гласала твојот пратеник?