Колумната на Венко Андоновски

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Венко- Венко, сакам да си ги читам своите коментари под твоите колумни исто како што сакам да ги читам и коментарите на другите и начинот на нивното размислување. Дозволувам владата да ме тетовира и дозволувам и ти да ме тетовираш (затоа и те читам), но сакам да ги видам и тетоважите на другите, а особено сум заинтересирана за изборот на боите.
Поработи на тоа те молам, исто како што читам критичко мислење за владата и опозицијата сакам да читам критичко мислење и за тебе, за мене и ти си под знак прашалник, сеуште незнам кој те плаќа ... мислењето на народот ме интересира и засега, нивните истетовирани лица се многу поважни од студиото во кое се тетовирани :).

И да, понекогаш е човечки да се извиниш, ништо подценувачки...:)

Му пукнал филм на човекот.
Некој истетовиран лигуш со средно му се жалел зошто немал 40.000 плата, а тој се убил од учење и НЕМА 40.000 плата :)
Затоа и всушност го нарекува така. Затоа и го изнервирал. Затоа и ја пишува колумнава.
Не знам што се тревожите...

„Синот на другарка ми игра кантер на компјутерот и вика: Мамо, донеси ми една чаша вода!
А другрка ми му вика: Стани земи си!
Детето налутено продолжува: Е, де ма мамо! На што ти личам јас? Да не сум слуга, да станувам да си земам вода?!“

Секоја сличност со ставовите во колумната е случајна.

„Синот на другарка ми игра кантер на компјутерот и вика: Мамо, донеси ми една чаша вода!
А другрка ми му вика: Стани земи си!
Детето налутено продолжува: Е, де ма мамо! На што ти личам јас? Да не сум слуга, да станувам да си земам вода?!“

Секоја сличност со ставовите во колумната е случајна.
Споредбата ти е скини врзи.... Саламарот е платен и должен да си ја работи работата, ако не му чини мидерот во раце и нека ја фаќа вратата. Муштеријата плаќа и си ја бара услугата и не е должен ниту да ги слуша ниту да ги решава социјалните проблеми на тој што е должен да ја изврши услугата.
http://www.youtube.com/watch?v=D7xB88lWWCs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2CgqVqk13OM ова од 7.32

Споредбата ти е скини врзи.... Саламарот е платен и должен да си ја работи работата, ако не му чини мидерот во раце и нека ја фаќа вратата. Муштеријата плаќа и си ја бара услугата и не е должен ниту да ги слуша ниту да ги решава социјалните проблеми на тој што е должен да ја изврши услугата.
Никаде во светот не постои професија саламар. Тоа што се обидуваш да го деградираш човеков на ваков начин е малтене смешно. Што сорта народ ќе бевме, одма на омаловажување да се вртело. Затоа никогаш нема да не биде ко луѓе.

Никаде во светот не постои професија саламар. Тоа што се обидуваш да го деградираш човеков на ваков начин е малтене смешно. Што сорта народ ќе бевме, одма на омаловажување да се вртело. Затоа никогаш нема да не биде ко луѓе.
Не не бидува оти сме мрзи и сакаме лежи лебу да те јадам. Самиот тој се деградира со мрзата... мрзата е најлоша...

Не не бидува оти сме мрзи и сакаме лежи лебу да те јадам. Самиот тој се деградира со мрзата... мрзата е најлоша...

Која мрза бе лазаре? Сакаш да ја затупиме за социо економски услови и прилики во земјава? Или и ти си од оние што викаат дека стандардот ни е топ, условите исто така, ама народов нејќе да работи.

Која мрза бе лазаре? Сакаш да ја затупиме за социо економски услови и прилики во земјава? Или и ти си од оние што викаат дека стандардот ни е топ, условите исто така, ама народов нејќе да работи.
Со неработење и туфкање за „стандардо“ сигурно ќе биде подобро...:P

Државата е за никаде, стандардот уште по за никаде, општеството е тоа што е, и ние треба да се пронајдеме и снајдеме во сета таа каша оти ако чекаме да се оправи работава со државава и стандардот отидовме по река.... Тоа не значи дека не треба да се обидуваме и да правиме работите да станат подобри во државата но на тоа неможеме многу да влијаеме а уште помалку со чекање некој нешто да ни даде и со кукање како малку не плаќаат... можеме да влијаеме и да се трудиме да биде подобро барем таму кај што работиме. Ајде да ја прочитаме приказната обратно: Работникот кој што работел на сечење на сувомесните производи бил уреден, агилен, насмеан и коректен со муштериите. Госпоѓата на која и исечил салама била задоволна и го пофалила, таа и сите одоколу кои гледале и кои биле услужени од истиот, па сите прокоментирале дека работникот е супер и дека секогаш од таму ке пазарат и дека сметаат дека сечачите во другите маркети треба да се огледаат на него и дека еден таков работник треба да биде награден и да зема повеке плата. Тоа секако го приметил и шефот или газдата... Нели е вака поубава приказната друже?

Не, туку не ме разбра. Мислев на Венко и на неговата денешна колумна, а не на месарот.
Јас исто така кога го читам Венко, очекувам да прочитам нешто убаво, а не навреди и омаловажувања.
Со денешнава колумна пак, како што забележаа форумџиите погоре, излеговме сите глупаци и сеирџии, ситничари кои се фаќаат за небитното. Тоа од него не го очекував.

Ние Венко го читаме и го коментираме а тој со колумните се тренирал како писател и си го јачал талентот, а ние навистина се фативме за небитното.
Голема благодарност до месарот сто го откри талентот на д-р Венко.:cuc:

Со неработење и туфкање за „стандардо“ сигурно ќе биде подобро...:P

Секира во мед претпоставувам.

Државата е за никаде, стандардот уште по за никаде, општеството е тоа што е, и ние треба да се пронајдеме и снајдеме во сета таа каша оти ако чекаме да се оправи работава со државава и стандардот отидовме по река.... Тоа не значи дека не треба да се обидуваме и да правиме работите да станат подобри во државата но на тоа неможеме многу да влијаеме а уште помалку со чекање некој нешто да ни даде и со кукање како малку не плаќаат... можеме да влијаеме и да се трудиме да биде подобро барем таму кај што работиме. Ајде да ја прочитаме приказната обратно: Работникот кој што работел на сечење на сувомесните производи бил уреден, агилен, насмеан и коректен со муштериите. Госпоѓата на која и исечил салама била задоволна и го пофалила, таа и сите одоколу кои гледале и кои биле услужени од истиот, па сите прокоментирале дека работникот е супер и дека секогаш од таму ке пазарат и дека сметаат дека сечачите во другите маркети треба да се огледаат на него и дека еден таков работник треба да биде награден и да зема повеке плата. Тоа секако го приметил и шефот или газдата... Нели е вака поубава приказната друже?

Ахам, се е би било во ред со твојата приказна, кога младичот навистина би добил покачување на плата. Освен ако јас и ти не живееме во различен универзум, колку што знам јас овде платата ти е една те иста, па макар на глава се превртел.
Женско сум инаку.:)

Во право е Венко и за двата текста , а особено пак за вториот , само што некако премногу дозволил фрустрациите да му удрат во глава и го нафрлил тоа во вид на текст како искомплексирано 15 годишно дете. Системот не дупи сите , секој од нас си има свои проблеми , а дијагнозата на туѓите и оние провинцијални само не огорчува уште повеќе.
Некогаш е доволна само една иронична и пластична насмевка на лицето само за да не се задржуваме подолг период таму кај не сакаме. И дали ќе ја свати или не оној кому му е упатена, негова работа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom