City Park Boys ќе градат црква!

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не ми е гајле од каде им се парите, само никако не поддржувам мешање на спорт со политика, една од главните причини зошто спортот воопшто ни е катастрофален, некаде повеќе некаде помалку.
Претходно го нагласив фактот дека црква нема од Соборен па се до Ѓорче.
Дали иницијативата за градење на црква во тој огромен дел, ти ја сметаш како мешање на политика у спорт, не ме занима два посто.
Кај бевте со бунење за мешањето на политиката коа се градеше дива џамија у Тафталиџе?
Ах, забораив... Опасно по живот е да се буниш неселективно. Ене ги распејани скопјани и остала диареја, знаат какви кваки на колата од архиепискотот има, али коа АлКаеда руши историски наследства и на нивно место гради саудијски архитектонски монструми, не само што ги нема да се бунат, него дома се пикаат у кревет и глаата си ја покриваат со јорган. За утре да дојдат и да ми пеат пред врата еве за вакви примери....

...Знам те пушко кад си пиштољ била.

Роднина на градоначалник на општина во Скопје на една политичка партија, преку навивачка група која ја финансира, гради црква во општина со градоначалник од друга партија.

Стварно, не знам каде има тука мешање на политика со спорт... :pos:
Во текстот од ЦПБ те прашав каде виде мешање политика и спорт, не ми извртувај?

Роднина на градоначалник на општина во Скопје на една политичка партија, преку навивачка група која ја финансира, гради црква во општина со градоначалник од друга партија.

Стварно, не знам каде има тука мешање на политика со спорт... :pos:
Скопје е село секој на секого му е роднина или пријател...

Дали иницијативата за градење на црква во тој огромен дел, ти ја сметаш како мешање на политика у спорт, не ме занима два посто.
Кај бевте со бунење за мешањето на политиката коа се градеше дива џамија у Тафталиџе?
Ах, забораив... Опасно по живот е да се буниш неселективно. Ене ги распејани скопјани и остала диареја, знаат какви кваки на колата од архиепискотот има, али коа АлКаеда руши историски наследства и на нивно место гради саудијски архитектонски монструми, не само што ги нема да се бунат, него дома се пикаат у кревет и глаата си ја покриваат со јорган. За утре да дојдат и да ми пеат пред врата еве за вакви примери....

Па така е силни се кога се работи за македонски и христијански работи, а кога се работи за Албанци и муслимански работи, ќутат ко кукавици, знаат дека ќе јадат ќотек. Ние сме криви што им дозволуваме така да прават.

Колку сте глупи само...па во едно село бе од 400 жители, самите селани изградиле црква/џамија, од каде имале пари ЦПБ? :facepalm:

Јас појма немам кога и каде се градело џамија во тафталиџе.
Исто, ништо не ми менува и немам ништо против дали ќе се гради црква во Карпош или не.
Само се зачудив од каде им пари на навивачка група да градат црква (што воопшто не е ефтин потег), посебно што нивниот тим има големи финансиски проблеми.
И сево ова се случува неколку недели откако роднина на скопски градоначалник почна да ги финансира.

Исто, ништо не ми менува и немам ништо против дали ќе се гради црква во Карпош или не.
Само се зачудив од каде им пари на навивачка група да градат црква (што воопшто не е ефтин потег), посебно што нивниот тим има големи финансиски проблеми.
И сево ова се случува неколку недели откако роднина на скопски градоначалник почна да ги финансира.
Хмм, а никој не збори за џамиите што се градени/и се градат во Западна Македонија кој се дирекно од Саудиска Арабија или од продажба на дрога. И други Исламистички организации што даваат по 500 евра месечно во Струга за жените да носат шамии.
Немам против ни едните ни другите, ама пред вистината не можам да замижам како што прават други песој.

,,,,,,,taftalidzhe dva ,na sama linija na razdvojuvanje so hrom ,,,,,,,,,,,pod prozori na kulite od gradski zid shto gi uspiva odzhata ,shto pee na magnetofonska lenta,taa dzhamija,,,,,,,

ej go nema onoj dardanon,da ja napravi divogradbata vo sozhivoten element

,,,,,,,taftalidzhe dva ,na sama linija na razdvojuvanje so hrom ,,,,,,,,,,,pod prozori na kulite od gradski zid shto gi uspiva odzhata ,shto pee na magnetofonska lenta,taa dzhamija,,,,,,,

ej go nema onoj dardanon,da ja napravi divogradbata vo sozhivoten element
Мислам дека еднаш им ги искршија звучниците
--- надополнето: 11 април 2012 во 13:39 ---
Хмм, а никој не збори за џамиите што се градени/и се градат во Западна Македонија кој се дирекно од Саудиска Арабија или од продажба на дрога. И други Исламистички организации што даваат по 500 евра месечно во Струга за жените да носат шамии.
Немам против ни едните ни другите, ама пред вистината не можам да замижам како што прават други песој.
Ова е друга тема ќе се иде многу оф топик за тоа, така да треба стрикно за темава да се говори
--- надополнето: 11 април 2012 во 13:40 ---
Ти не ми одговори каде виде во текстот на ЦПБ спорт и политика заедно

Редно беше да се направи во Карпош Црква !! Неможам да сватам како за овие 20 години не му текна на некој да изгради црква таму зошто убаво кажаа поназад од Соборна до Ѓорче нема црква ... Поздрав за потегов без разлика од кого е !!

Западна Македонија како да не е Македонија..Какви слики сум гледал од тие предели,сал џамии и учк амблеми,одбележуваат денови а никој за тоа не знае во државата..Слободно може да се каже дека имаме држава во државата,е сеа некој што изигрува будала,изигрува само заради една причина..Да не гинат млади деца без потреба,зашо кој ќе им ги отплаќа јахтите во Црна Гора?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom