Уште едно чудо!

• Креатор на темата AnFem
  • Време на започнување

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Не гледаш сатанист е, има ѓавол на аватар и потписот му е:
Ако царството е за сите отворено, секој ќе добие шанса да се покае, да добие виделина...секој што во одреден момент бил заслепен од темнината, како што бев јас пред да прогледам :icon_lol:

Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
Не гледаш сатанист е, има ѓавол на аватар и потписот му е:
Така само што потписот е пародија на тој што го имам на сликата а и што има врска моето мислење со мојот аватар,а веќе кога толку сакаш да знаеш darth vader го ставив од што ми е смешен како лик како фигура а потписот е пак ќе кажам пародија на него.
прво прашај па после носи заклучоци ок!

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Aх зошто колнете, завртете го другиот образ бидете чисти при Бога со радост во вашите срца. Покај се во неговото големо име и ќе ти се отворат портите на рајот...
Да го завртиме другиот образ? - Не дечко ти заврти си го другиот образ, јас ке го расшљакам да не му текне пак да ме удри по образот.
Тоа болдираното ти е исто ко ова : Филипче мамичка, ако бидеш добар, дедо мраз ке ти донесе мнооогу поклони за нова година.
До кога со тие диктаторски заповеди?
Инаку оваа девојкава се шибала ко штука, од кол на кол, и сега не знае кој е јунакот, т.е детето е на незнаен јунак, па ајде пошто не се знае,ке кажеме дека господ е јунакот.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не знаев дека не може почит да се покаже пред еден голем празник. Баш пред Велигден моравте со темиве и со коментарите. На најголемиот празник. Во ред, не верувате, ваше право, ама можевте барем оваа недела да ги почитувате тие што веруваат и да се воздржите од коментари, колку и да тоа е ирационално за вас.
Како и да е, ваше си е. Нека ви стои. Продолжете си, исто како да не сум го напишала постов.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Не знаев дека не може почит да се покаже пред еден голем празник. Баш пред Велигден моравте со темиве и со коментарите. На најголемиот празник. Во ред, не верувате, ваше право, ама можевте барем оваа недела да ги почитувате тие што веруваат и да се воздржите од коментари, колку и да тоа е ирационално за вас.
Како и да е, ваше си е. Нека ви стои. Продолжете си, исто како да не сум го напишала постов.
Вернициве ги серат темиве, губат контрола и вреѓаат...а тие што користеле сарказам и се обидуваат здраворазумски да ги прочешлаат "чудата" (ha ha) се банираат од тема...не дека ај гив а дем туку да споменам онака.
Ако сакате почит и култура за најголемиот празник прво покажете ја вие, како беше онаа поговорката - ако сакаш да го промениш светот, промени се прво себе си ама 2пак беше во право кога запеа some things will never change!
Продолжете, исто како да не сум го напишал постов.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Сите што навредуваа беа банирани. ;) Не живееме на форумов па одма да реагираме.

M

Moon Child

Гостин
Смешно е и глупо. И јас сум верник, ама живи смешки прават овие со чудава. Не ја исмејувам религијата, туку оние што ја сквернават и хулат за некакви цели, на лицемерен начин.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Еве јас на пример не ви наметнувам да не верувате. Јас само свесно размислувам. Иначе и јас бев верник, и тоа поголем верник од многу членови овде. Ама тоа е долга приказна и едно убаво големо искуство, кое ми ги отвори очите.
Секој има различни искуства некој мисли дека господ е вмешан во некоја ситуација од нашиот живот. Јас мислам дека човекот во себе ја носи таа боженственост т.е човекот има моќ да прави незамисливи работи, ние тие работи ги викаме натприродни и ги поврзуваме со бог пошто нели немаме друго објаснување за нив.
Ете тоа е мое мислење, не му наметнувам на никој ништо, но не е праилно да се прави тензија, ако некој има спротивни мислења.
Оваа тема не е само за верниците, оваа е отворена тема и секој може да каже што мисли, секако во рамки на темата. Целта не е да има едноумие, целта е да се направи културна дебата од две, три, четири спротивставени страни. Нели само ако има спротивставеност може да има развој еволуција, ако има едноумие, ке тапкаме у место.

Член од
23 септември 2010
Мислења
48
Поени од реакции
4
13 годишно девојче во Германија имат родено дете како девица.На 11 години била закачена со нож,3 убоди во пределот на стомакот,девојчето преживуват и на 13 години прајт една пушенка на дечко и,спермата преку желудникот,некако стигат до матката,преку раните недозараснати или неправилно зараснати и си раѓат здраво право детуле :)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
:pos:
Колку и да се обидуваш да го избегнеш реметот НЕ МОЖЕШ, сеирот, цинизмот, потсмевањето, ругањето - се не избежни едноставно не можеш да ги контролираш. Зарем не свати дека секој ке си го каже своето без разлика што ти и останатите верници да направите ?
Дека на некого исто му се фаќа а велигден а бајрам ?
Сите религии па и нивните пророци се подложни на подсмев почнувајки од христијанството и исус завршувајки со мухамед ?
Треба да сватиш дека не делат сите исти вредности, она што за тебе е свето за друг е глупост она што ти го сметаш за возвишеност за друг е блага ретардација :)
Како и да е не замерувај сепак и ние знаеме да го препознаеме ристета дури и кога се појавува на места кој вие ги сметате за невредливи.

Ете јас признавам дека решил да се појави на гзот на кутрево, ти го препознаваш ли овде ристе или не ?

И да не заборавам ПРЕВАРА СЕ ИКОНИТЕ ВО СВЕТИ ДИМИТРИЈА :sneaky::pos:
СЕПАК ПАЗАР БИЛО !!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
:pos:

Ете јас признавам дека решил да се појави на гзот на кутрево, ти го препознаваш ли овде ристе или не ?

И да не заборавам ПРЕВАРА СЕ ИКОНИТЕ ВО СВЕТИ ДИМИТРИЈА :sneaky::pos:
Кутрево е женско иначе(кучка), а и на кого му требало да си ја ѕвери кучката отпозади, дигајќи и опаш ! :pos:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Младичу отече со сликава. Една новина за тебе, го тупиш исто колку и верник кој се заканува дека сите ќе горат во пеколот.

ПРОСТЕНО ДА ТИ Е ЧЕДО БОЖЈЕ ШТО НЕ ИМ СЕ ВОСХИТУВАШ НА ПОЈАВУВАЊАТА НА ТВОЈОТ СПАСИТЕЛ, ТРЕБА ДА ИМ СЕ ВОСХИТУВАШ НА СЛИКИВЕ

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

ПРОСТЕНО ДА ТИ Е ЧЕДО БОЖЈЕ ШТО НЕ ИМ СЕ ВОСХИТУВАШ НА ПОЈАВУВАЊАТА НА ТВОЈОТ СПАСИТЕЛ, ТРЕБА ДА ИМ СЕ ВОСХИТУВАШ НА СЛИКИВЕ
Хуморов и сарказамов на минус до бесконечност, чедо божје. Или да пуштам ова капс лок да звучам по бед ес:sneaky:

Kajgana Shop

На врв Bottom