- Член од
- 15 јуни 2011
- Мислења
- 409
- Поени од реакции
- 304
абре луѓе никој за ништо не казнува.....поготово Бог ...не туку влагајте у непотребни расправии....се е тоа карма.....што си направил ќе ти направат тоа е круг кој се врти и добро е кога е човек свесен за тоа.....јас сум свесна дека што сум направила морам да очекувам и мене да ми направат и го прифаќам тоа...религиите се измислени за да се караат народите,,,,најголемиот број на војни во светот почнуваат заради религиска основа и тоа е вистината....црквата е измислена за да се замолчи народот ..да им се помати умот на луѓето...да се смират,да се држат во калап,да се плашат од казната на Бог за лошите работи шо ќе ги направат .....а Бог оној Бог кој постои во моето срце оној во кој јас верувам тој не казнува...тој знае само да простува и да не прифаќа такви какви што сме.
Верувањето дека бог казнува е само еден вид надеж на луѓето дека ете оној кој ми направил лошо ќе биде казнет еден ден.....кога ќе отиде во пеколот.....А ако треба некој да бвиде казнет тоа се поповите кои на многу погрешен начин ни го протолкуваат постоењето на Исус и неговите заповеди.
туку ај да не забегувам многу
Верувањето дека бог казнува е само еден вид надеж на луѓето дека ете оној кој ми направил лошо ќе биде казнет еден ден.....кога ќе отиде во пеколот.....А ако треба некој да бвиде казнет тоа се поповите кои на многу погрешен начин ни го протолкуваат постоењето на Исус и неговите заповеди.
туку ај да не забегувам многу