Најдобар женски вокал

Јас не знам што се мешате во вкусови, колку луѓе, толку вкусови, нема јас што да мешам, си кажав јас за мене која е најдобра вокалистка, дали некој од вас бил на последниот концерт за да знае какво е тоа дожовување да слушнеш таков глас кој пее такви песни? Во живо сум слушнла и многу други македонски пејачки, али како Каролина и Калиопи според мене никоја друга не пее, никоја:smir:
И сликите што ги поставив споредете ги со другите вокалистки и видете разлика и во изглед

emilie autumn :wub::wub:

Јас не знам што се мешате во вкусови, колку луѓе, толку вкусови, нема јас што да мешам, си кажав јас за мене која е најдобра вокалистка, дали некој од вас бил на последниот концерт за да знае какво е тоа дожовување да слушнеш таков глас кој пее такви песни? Во живо сум слушнла и многу други македонски пејачки, али како Каролина и Калиопи според мене никоја друга не пее, никоја:smir:
И сликите што ги поставив споредете ги со другите вокалистки и видете разлика и во изглед
Idi na koncert slusni ja Tarja Turunen kako pee slusni ja Simone Simon....a za izgledot pa naravno karolina e razmazeno detishte puno so prai OMG a ushte akcentot i e bitloski:pos2:

на Cranenberries пеачката ми се допаѓа гласот

Sandra definitivnooo!!! Edinstven zenski vokal shto zvuchi dobro vo Nu metal i sl..
I Skin od Skunk anansie!

Alicia Keys - свет

Јелена Томашевиќ - Балкан

Калиопи - Македонија

За мене дефинитивно Селин Дион...толку ненормален распон има и полност на гласот да се чудиш кога ќе ја слушнеш. Една од најдобрите вокалистки на денешницава.

Beyonce definitivno, rastura so baladive, kakov glas ima :smir:

Напнат глас ми има некако . После една песна добивам мигрена , а сите и се скоро исти. Unfaithfull само би ја издвоил од неа.

Инаку дефинитивно нели Tarja Turunen а од друг начин на пеење (т.е Scream/Growl) Angela Gossow.

Idi na koncert slusni ja Tarja Turunen kako pee slusni ja Simone Simon....a za izgledot pa naravno karolina e razmazeno detishte puno so prai OMG a ushte akcentot i e bitloski:pos2:

Каква врска има акцентот со пеењето? Или колку само да се каже нешто?

Инаку според мене вокалистки:

А од нашите:

1.Tarja Turunen

393034653587963Tarja%20Turunen.jpg

2. Amy Lee (Evanescence)

AmyLee-12.jpg

3. Sharon den Adel (Within Temptation)​

827ac07d.jpg

4. Celine Dion​

im_04.jpg

Девојката која има еден од најсовршените гласови во светот - Leona Lewis

Мараја Кери

Sarah Brightman - оперски глас, но според мене одличен за слушање. Има некоја кристалност во пеењето

Балкан:
Јелена Томашевич

Марија Шестич

Македонија:
Каролина дефинитивно

П.С. А уште и заборавив да ја напишам... :vozbud:

5. Бојан 13​

boki_bina.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom