Најдобар женски вокал

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Јас не знам што се мешате во вкусови, колку луѓе, толку вкусови, нема јас што да мешам, си кажав јас за мене која е најдобра вокалистка, дали некој од вас бил на последниот концерт за да знае какво е тоа дожовување да слушнеш таков глас кој пее такви песни? Во живо сум слушнла и многу други македонски пејачки, али како Каролина и Калиопи според мене никоја друга не пее, никоја:smir:
И сликите што ги поставив споредете ги со другите вокалистки и видете разлика и во изглед

Necron

Пријател од соседството
Член од
24 март 2008
Мислења
53
Поени од реакции
2
emilie autumn :wub::wub:

Член од
19 март 2009
Мислења
27
Поени од реакции
0
Јас не знам што се мешате во вкусови, колку луѓе, толку вкусови, нема јас што да мешам, си кажав јас за мене која е најдобра вокалистка, дали некој од вас бил на последниот концерт за да знае какво е тоа дожовување да слушнеш таков глас кој пее такви песни? Во живо сум слушнла и многу други македонски пејачки, али како Каролина и Калиопи според мене никоја друга не пее, никоја:smir:
И сликите што ги поставив споредете ги со другите вокалистки и видете разлика и во изглед
Idi na koncert slusni ja Tarja Turunen kako pee slusni ja Simone Simon....a za izgledot pa naravno karolina e razmazeno detishte puno so prai OMG a ushte akcentot i e bitloski:pos2:

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
на Cranenberries пеачката ми се допаѓа гласот

Член од
23 август 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Sandra definitivnooo!!! Edinstven zenski vokal shto zvuchi dobro vo Nu metal i sl..
I Skin od Skunk anansie!

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Alicia Keys - свет

Јелена Томашевиќ - Балкан

Калиопи - Македонија

Член од
29 август 2008
Мислења
152
Поени од реакции
5
За мене дефинитивно Селин Дион...толку ненормален распон има и полност на гласот да се чудиш кога ќе ја слушнеш. Една од најдобрите вокалистки на денешницава.

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Beyonce definitivno, rastura so baladive, kakov glas ima :smir:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Beyonce definitivno, rastura so baladive, kakov glas ima :smir:
Напнат глас ми има некако . После една песна добивам мигрена , а сите и се скоро исти. Unfaithfull само би ја издвоил од неа.

Инаку дефинитивно нели Tarja Turunen а од друг начин на пеење (т.е Scream/Growl) Angela Gossow.

Music_Lady

Kralica
Член од
25 јуни 2009
Мислења
181
Поени од реакции
6
Idi na koncert slusni ja Tarja Turunen kako pee slusni ja Simone Simon....a za izgledot pa naravno karolina e razmazeno detishte puno so prai OMG a ushte akcentot i e bitloski:pos2:
Каква врска има акцентот со пеењето? Или колку само да се каже нешто?

Инаку според мене вокалистки:

А од нашите:

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
1.Tarja Turunen

2. Amy Lee (Evanescence)

3. Sharon den Adel (Within Temptation)​

4. Celine Dion​

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Девојката која има еден од најсовршените гласови во светот - Leona Lewis

Мараја Кери

Sarah Brightman - оперски глас, но според мене одличен за слушање. Има некоја кристалност во пеењето

Балкан:
Јелена Томашевич

Марија Шестич

Македонија:
Каролина дефинитивно

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
П.С. А уште и заборавив да ја напишам... :vozbud: