Пивофест 2012 - 12-15.07.2012

• Креатор на темата Креатор на темата BilboBaggins
  • Време на започнување Време на започнување
За сите вкусови и генерации ќе биде музичката понуда за годинешниот Пивофест. Ексклузивно, Зенит дознава дека лепезатата на музички групи и исполнители ќе содржи металика, реге, народна, со настап на звучни македонски, балкански и европски групи. Според информациите до кои дојде ЗЕНИТ, за јубилејното десетто издание за паметење, раскажување, а пред сé за доживување, локалната самоуправа обезбеди топ музичка понуда. Со длабок сенс за сите вкусови и генерации, градоначалникот Марјан Ристески како млад човек кој ја следи музиката, во четвртокот, 12 јули, ќе се потруди на младите да им ги обезбеди групите Дубиоза колектив, Конкверенс лајанс и еден реге бенд. Во петокот прилепската група Кросроадблуз бенд ќе биде увертира на Влатко Стефановски со триото, потоа ќе пали Есма и за крај на вечерта ќе настапи Кирил Џајкоски. Во саботата планиран е настапот на Џеј и српската ѕвезда Жељко Јоксимовиќ по кој лудуваат многу женски срца. Четвртата и последна вечер, во неделата, за круна на пивската треска, ќе настапи “балканската Мадона” со амазонско тело на 51 година, Лепа Брена и хрваскиот пеач Петар Грашо.
извор
веб страна
дури сега го прочитав хахахахахах ЗЕНИТ РУЛС најјаки новинари имаме во цела држава...

Се' е веќе видено - превидено. Тоа е тој балкански менталитет, сите сакаат да се збогатат на проверени работи. Никој нејќе да експериментира.

Aj тоа што ќе се собери цела сељачана за лепа брена и тоа стари млади и се, ај тоа ок.Не дека јас сум по нејзе, не сум ич, ама колку и да гледаме на појаки групи како на пример шпекулациите за Металика, тие нема да соберат толку народ колку што Лепа Брена , Цеца, Аца Ликас и ред други у пичку материн сељачишта. Најмногу за нив ќе се закренат од по селава па и другиве градови па богами и држави. На нив најмногу ќе се пија и лумпува. На тоа ќе се турка рекорди а не на Металика. Јебига и јас сакам да дојдат али, не сум организатор, а не ни сакам да бидам :)

Aj тоа што ќе се собери цела сељачана за лепа брена и тоа стари млади и се, ај тоа ок.Не дека јас сум по нејзе, не сум ич, ама колку и да гледаме на појаки групи како на пример шпекулациите за Металика, тие нема да соберат толку народ колку што Лепа Брена , Цеца, Аца Ликас и ред други у пичку материн сељачишта. Најмногу за нив ќе се закренат од по селава па и другиве градови па богами и држави. На нив најмногу ќе се пија и лумпува. На тоа ќе се турка рекорди а не на Металика. Јебига и јас сакам да дојдат али, не сум организатор, а не ни сакам да бидам :)
За металика не си во право . Цел балкан че се собери

Порано на кале беше топ..Сега више ич не ми се иде по паркинзи..Тенк ју шќиптарс,фор руининг пиво фест! -.-

Порано на кале беше топ..Сега више ич не ми се иде по паркинзи..Тенк ју шќиптарс,фор руининг пиво фест! -.-

Згреши за 130 км, не за преку мост.

Кае Аца Лукас бе??? Море Марјане не дупи работа.....лелеле (n)

Аиии Лошооо... Сега приметив, Дубиоза и Сарс на 12ти, а на 12 ти мене ми е името :mad:

Аиии Лошооо... Сега приметив, Дубиоза и Сарс на 12ти, а на 12 ти мене ми е името :mad:
Па место дома чести на штанд од Пивара;)

Ништо посебно не е програмва, жими С.А.Р.С., Дубиоза и Конкверинг првио ден, другио ден за душа че си го слушам Влатко, а после то кизнај кај че зафатам. И аман доста се попалувате секоја година де Металика, де Продиџи, никој нема да ви донесат, тоа е јасно, а Аца Лукас го чуваат за в година изгледа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom