Teloto oksidira i go snemuva vo zemjataКако го разбираш проблемот со смртта?
Toa e toa
Teloto oksidira i go snemuva vo zemjataКако го разбираш проблемот со смртта?
Teloto oksidira i go snemuva vo zemjata
Toa e toa [/quote
Как го доживува човекот умирањето, како природно, нормално...?
Колку е фино што дојдовме до стадиум сите да веруваат во она по кое што им копнее душата, а не по нешто што некој друг го диктира како вистина!
Одлично!
Ете и јас ќе кажам, по 100-ти пат:
Верувам во еден таен и неискажлив ГОСПОД; И во една Ѕвезда во заедницата на Ѕвезди, од чиј оган сме создадени и во кој ќе се вратиме. И во еден Татко на Животот, Тајна над Тајните, во неговото име ХАОС, единствениот намесник од Сонцето на Земјата; И во еден Воздух, хранител на сè што дише.
И верувам во една Земја, Мајката на сите нас, И во една Утроба, во која се зачнати сите луѓе и во која ќе се упокојат. Тајна над Тајните, во нејзиното име БАБАЛОН.
И верувам во Змијата и Лавот, Тајна над Тајните, во неговото име БАФОМЕТ.
И верувам во една Гностичка Католичка Црква на Светлината, Животот, Љубовта и Слободата, чијшто збор на законот е ТЕЛЕМА.
И верувам во заедницата на Светци.
И како што храната и пијалокот дневно се менуваат во нас во духовна супстанца, верувам во чудото на Мисата.
И признавам едно Крштавање со Мудрост со помош на кое го постигнуваме Чудото на Инкарнацијата.
И го признавам својот Живот за еден, индивидуален и вечен, кој бил, е и ќе биде.
Хептаграм IX верува......кој тоа верува
Po mene imaat komplek na sledenje....i hepta i ipsi....
Кој тоа верува?
Хептаграм IX
Провоцирање и исмевање да научиш што значат и да правиш разлика, за да не одиш сам против себе...Po mene imaat komplek na sledenje....i hepta i ipsi....
Prvo tie provociraat kade stignat so nivnata slobodna volja , a potoa koga ke naletaat na nekoj koj se ismejuva na nivnite gluposti i bogovi, si ja potvitkuvat opashkata ......
Моето прашање беше.Колку е фино што дојдовме до стадиум сите да веруваат во она по кое што им копнее душата, а не по нешто што некој друг го диктира како вистина!
Одлично!
Ете и јас ќе кажам, по 100-ти пат:
Верувам во еден таен и неискажлив ГОСПОД; И во една Ѕвезда во заедницата на Ѕвезди, од чиј оган сме создадени и во кој ќе се вратиме. И во еден Татко на Животот, Тајна над Тајните, во неговото име ХАОС, единствениот намесник од Сонцето на Земјата; И во еден Воздух, хранител на сè што дише.
И верувам во една Земја, Мајката на сите нас, И во една Утроба, во која се зачнати сите луѓе и во која ќе се упокојат. Тајна над Тајните, во нејзиното име БАБАЛОН.
И верувам во Змијата и Лавот, Тајна над Тајните, во неговото име БАФОМЕТ.
И верувам во една Гностичка Католичка Црква на Светлината, Животот, Љубовта и Слободата, чијшто збор на законот е ТЕЛЕМА.
И верувам во заедницата на Светци.
И како што храната и пијалокот дневно се менуваат во нас во духовна супстанца, верувам во чудото на Мисата.
И признавам едно Крштавање со Мудрост со помош на кое го постигнуваме Чудото на Инкарнацијата.
И го признавам својот Живот за еден, индивидуален и вечен, кој бил, е и ќе биде.
А договорот!
Кој тоа верува?
Исто така Хептаграм IX го напиша следното..Хептаграм IX верува...
Многу е важно тој што ќе произнесе за своето верување,најнапред да расчисти со себе дали постои или не постои.Знаеш дека Хептаграм не постои како личност
Затоа Хептаграм IX за да постои верување најнапред мора да ПОСТОИ тој што верува,мора да си цврст во ставот дека ТИ ПОСТОИШ,а тоа тебе ти дава загарантирано право да веруваш во што сакаш.за да не одиш сам против себе...
.
Neznam zoshto mi replicirash.....nemav citirano ni eden tvoj komentar na temava!Провоцирање и исмевање да научиш што значат и да правиш разлика, за да не одиш сам против себе...
Пак досадуваш и одиш офтопик како во темата телема... размисли малку пред да напишеш нешто.
Моето верување е тоа погоре, види колку е фино. Слобода бре чоек секој да верува во што сака, од камен, дрво па на даље
Во убаво време живееме.
Што ми речееее...