Верувам во...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Колку е фино што дојдовме до стадиум сите да веруваат во она по кое што им копнее душата, а не по нешто што некој друг го диктира како вистина!
Одлично!
Ете и јас ќе кажам, по 100-ти пат:

Верувам во еден таен и неискажлив ГОСПОД; И во една Ѕвезда во заедницата на Ѕвезди, од чиј оган сме создадени и во кој ќе се вратиме. И во еден Татко на Животот, Тајна над Тајните, во неговото име ХАОС, единствениот намесник од Сонцето на Земјата; И во еден Воздух, хранител на сè што дише.
И верувам во една Земја, Мајката на сите нас, И во една Утроба, во која се зачнати сите луѓе и во која ќе се упокојат. Тајна над Тајните, во нејзиното име БАБАЛОН.
И верувам во Змијата и Лавот, Тајна над Тајните, во неговото име БАФОМЕТ.
И верувам во една Гностичка Католичка Црква на Светлината, Животот, Љубовта и Слободата, чијшто збор на законот е ТЕЛЕМА.
И верувам во заедницата на Светци.
И како што храната и пијалокот дневно се менуваат во нас во духовна супстанца, верувам во чудото на Мисата.
И признавам едно Крштавање со Мудрост со помош на кое го постигнуваме Чудото на Инкарнацијата.
И го признавам својот Живот за еден, индивидуален и вечен, кој бил, е и ќе биде.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Верувам во Ниче. Ниче е мојот бог. О.о

Член од
21 октомври 2011
Мислења
83
Поени од реакции
22
Па мислам дека обичните (религиозни) верници тоа не го сметаат за нормално, туку за некој специјален евент. Меѓутоа тоа е неизбежен дел од животот на некоја единка. И да, нема нешто што е поприродно од умирањето.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Колку е фино што дојдовме до стадиум сите да веруваат во она по кое што им копнее душата, а не по нешто што некој друг го диктира како вистина!
Одлично!

Верувам во еден таен и неискажлив ГОСПОД; И во една Ѕвезда во заедницата на Ѕвезди, од чиј оган сме создадени и во кој ќе се вратиме. И во еден Татко на Животот, Тајна над Тајните, во неговото име ХАОС, единствениот намесник од Сонцето на Земјата; И во еден Воздух, хранител на сè што дише.
И верувам во една Земја, Мајката на сите нас, И во една Утроба, во која се зачнати сите луѓе и во која ќе се упокојат. Тајна над Тајните, во нејзиното име БАБАЛОН.
И верувам во една Гностичка Католичка Црква на Светлината, Животот, Љубовта и Слободата, чијшто збор на законот е ТЕЛЕМА.
И како што храната и пијалокот дневно се менуваат во нас во духовна супстанца, верувам во чудото на Мисата.
И признавам едно Крштавање со Мудрост со помош на кое го постигнуваме Чудото на Инкарнацијата.
И го признавам својот Живот за еден, индивидуален и вечен, кој бил, е и ќе биде.
:sick:
Кој тоа верува?
Хептаграм IX :facepalm:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
...кој тоа верува
Хептаграм IX верува...

Аман бре алф... до кога море ќе одиш по мојата сенка? Од мејл, па по форум на тема телема, па сега и тука...
Оди таму верувај во син ти, пали му темјан, како ти е волја, како и што проповедаш, што воопшто ме следиш мене по форумов кога не ти се допаѓа во што верувам и што правам? :confused:
Правам како ми е волја, извини што тоа ти смета во твојот живот. Навистина, извини што ти смета мојата волја и она во кое што верувам. Де те молам преобрати ме да верувам како ти што веруваш :cautious: NOT!
Лудост.:facepalm:

P.S. Сега дојди и отекувај ме со твоите размисли во врска со моите верувања... Ај да видам дали ќе се воздржиш :)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Buda e interesen, koga skril kamce vo ednata raka go prasal ucenikot ,, Vo koja raka veruvas deka e kamceto?,, ovoj rekol vo desnata e ne bilo vo desnata nego u levata poentata na Buda e veruvanjeto nema smisla, uvidot i znaenjeto se bitni spored nego. Nego drugo, eden rekol Ona od sto zavisime moze da se narece Bog ili Sudbina, primer fakt zavisime od lokalni moknici rabotodavci ne znam sto sve ne epa nad site niv e Bog posto ne se ovie bogovi nego nad niv ima povisok princip od koi zavisat site.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Кој тоа верува?
Хептаграм IX :facepalm:
Po mene imaat komplek na sledenje....i hepta i ipsi....
Prvo tie provociraat kade stignat so nivnata slobodna volja , a potoa koga ke naletaat na nekoj koj se ismejuva na nivnite gluposti i bogovi, si ja potvitkuvat opashkata ......

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Верувам дека Ајнштајн бил апсолутно во право......навистина само таа била бесконечна.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Po mene imaat komplek na sledenje....i hepta i ipsi....
Prvo tie provociraat kade stignat so nivnata slobodna volja , a potoa koga ke naletaat na nekoj koj se ismejuva na nivnite gluposti i bogovi, si ja potvitkuvat opashkata ......
Провоцирање и исмевање да научиш што значат и да правиш разлика, за да не одиш сам против себе...
Пак досадуваш и одиш офтопик како во темата телема... размисли малку пред да напишеш нешто.

Моето верување е тоа погоре, види колку е фино. Слобода бре чоек секој да верува во што сака, од камен, дрво па на даље ;)
Во убаво време живееме.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Хептаграм IX,
Воопшто не замерив тоа што си го опишал како твое верување,мојот коментар-прашање се однесуваше на следното!
Одлично!

Моето прашање беше.
Кој тоа верува?
А договорот!

Хептаграм IX верува...
Исто така Хептаграм IX го напиша следното..
Знаеш дека Хептаграм не постои како личност
Многу е важно тој што ќе произнесе за своето верување,најнапред да расчисти со себе дали постои или не постои.
Бидејќи вака како што е напишано верникот не постои,а целиот цитат за верувањето во вода паѓа.
Не може да постои куќа без темел,ниту постоел маж без детство.
Ова ти го кажувам ..
за да не одиш сам против себе...
.
Затоа Хептаграм IX за да постои верување најнапред мора да ПОСТОИ тој што верува,мора да си цврст во ставот дека ТИ ПОСТОИШ,а тоа тебе ти дава загарантирано право да веруваш во што сакаш.

Се надевам дека сите тука на форумот ќе бидеме сведоци на раѓањето на Хептаграм IX кој ќе помине низ тесно и ќе дојде во овој свет ,а тоа ќе го наговести со плачење, дете кое во иднина ќе стане маж, цврст во својот став дека постои сигурен и не поколеблив во своето верување.(што и да биде тоа)

п.с.Ипси може мекици да спреми.:)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Провоцирање и исмевање да научиш што значат и да правиш разлика, за да не одиш сам против себе...
Пак досадуваш и одиш офтопик како во темата телема... размисли малку пред да напишеш нешто.

Моето верување е тоа погоре, види колку е фино. Слобода бре чоек секој да верува во што сака, од камен, дрво па на даље ;)
Во убаво време живееме.
Neznam zoshto mi replicirash.....nemav citirano ni eden tvoj komentar na temava!
Jas dobro rekav....ismejuvanje.....zatoa shto tvojot nacin na prestavuvanje na stvarite mi e smeshen.....istoto toa shto ti go kazuvash moze da se kaze na mnogu podobar i poednostaven nacin.....
Mozes slobodno da me prijavish kaj moderatotrot da me banira...gledam deka toj nacin vi e najdobar za odbrana...poshto drug nemate.
Inaku ...konkretno na temava...jas veruvam vo svesta kaj covekot.....
edinstveno "neshto" kaj covekot na shto moze da se "raboti".....
so pomosh na zapoznavanje na samiot sebe i so pomosh na zacvrstuvanje na voljata, moze da ja postigne celta i da se "kristalizira" svesta kaj istiot.....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Што ми речееее...
Добаааар.... а јас мислам ок муабет правиме и се иде како што треба... а ти?

НО ти ништо не си разбрал јас што зборувам... Ти премногу си врзан за твојот аватар алф овде на форумот изгледа, па така ми судиш и мене што постои што не, кој верува кој не...

Лудост, велам јас...(y)
Ајде сега дојди пак и раскажи ми што сум ти рекол...

Kajgana Shop

На врв Bottom