PA od INF fajlov od drajverov od toshiba se glea deka 5165 i 4600 imaat ist Vendor i Device ID ama razlicen SubSYS
Za 4600 e VEN_1002&DEV_9480&SUBSYS_FF001179 ima uste 5 drugi SUBSYS vrednosti FF151179, FF501179...
Za 5165 e eden VEN_1002&DEV_9480&SUBSYS_FF821179.
Catalistot ti ja naogja kako 4600 od prosta pricina sto verovatno ne ja podrzuva 5165 a VEN i DEV mu se pokklopuvaat za 4600 i ja instalira taka ko za 4600 iako SUBSYS se razlikuva. Za Subsys delot go najdov
ova i izgleda e bitna stvar.
Mobility modderot pravi da Catalistot go instaliras na OEM notebook iako ne gi podrzuva mobilnite radeon, ama pa epten e star soft 2009 e skinat i sigurno podrzuva do nekoja verzija katalist od taa 2009ta godina.
Ko siminjas katalist od amd sajtot neli ti bara prvo da simnes "AMD Mobility Radeon Driver Verification tool", e pa na taa strana najdole pisuva:
The following notebooks are not compatible with this tool:
Notebooks equipped with switchable graphics
Toshiba
® notebooks
Sony® VAIO® notebooks
Panasonic® notebooks
Hmmm...bitna informacija da se izbegavaat ovie laptopi u kombinacija so externa grafika
Switchable znaci u BIOS ims opcija da ja iskljucis externata graficka a da raboti samo Intelovata posto neli samiot CPU I3, i5 i nagore imaat build-in GPU t.e. toa Intel Grafics 3000 ti e vgradeno vo samiot procesor ne e poseben chip.Pobaraj na intel specifikacija za i3 i5 ke vidis. Tebe ti treba da najdes mobility catalist so tvojot VID/DEV i po moznost i Subsys za da ti raboti...na
sajtov na poslednite 2 strani nekolkumina se falat deka poslednata verzija 12.3 im prorabotela, sea neznam dali zborat za
modiranata ili oficijalnata. Probaj ja i taa 11.12 modiranata od istiot sajt, apdejtiran link za 64bit na mediafare imas na 8ot pejdz.