Каква екипа има Њу Јорк ги пратам сезонава и убеден сум дека ке изненадат у завршницата.Само да се уходаат добро цела екипа пошо кој од кој се ... Кармело е врв !!
Ја ако сум за некој убеден дека ќе '' изненадат '' тоа се Бостон, до душа глупо би било да се каже дека они некого би изненадиле ама не и Њујорк, ова денес беше pure luck што им се деси, силуваа шут за 3, не ми се свиѓа како играат, немаат тренер кој е кадарен да ги води до нешто големо односно до изненадување, ќе паднат уште во прво коло од плејоф во тоа сум убеден а немам ништо против тимот али јебига, некои работи уште не им се поклопени и претставуваат кочница за поголем прогрес во плејофот.
Сепак, или Мајами или Чикаго ќе им се паднат, сеа глупо е да се каже дека треба некој да им се повреди на едниве или другиве па ете да Њујорк да имаат шанса и за втора рунда од плејоф, а условот е само тој според мене нонедај боже такво нешто да се издеси.
Али ајде прво нека се стигне до истиот па ќе тераме муабет, Милвоки не се за потценување а и Филаделфија имаат заебана дигресија во последно време, 4-6 им е скорот во последни 10 дуели а и денес губат од Бостон, па ќе се израмнат во поразиве со Њујорк а ќе имаат во пакет со нив 1 помалку од Милвоки.
Ќе биде интересна биткава за плејофов и на западот и на истокот.