Дали некој фрлил магија врз вас?

• Креатор на темата black angel
  • Време на започнување
Член од
14 август 2006
Мислења
45.266
Поени од реакции
84.364
Антиционист, IMO магија ви е фрлено.
Барај чаре по видовити и бајачки.

Некои кои се стварно видовити нема да можат да ти помогнат (или половично ќе ја завршат работата), а ќе ти земат пари.
Некои се преваранти.
Некои пак, можат и ќе ти помогнат.
Никој не ти гарантира успех а ќе потрошиш доста време. Но може да ти се стрефи и од прва да налеташ на некој кој знае и може да ви помогне.
Тој у битолско што сте биле, ако е тој од Кравари, он открива такви ствари. Не знам колку е вичен во нивно решавање, али погаѓа (знае). Исто така на други луѓе кои биле кај него им има кажувано до ситници, за предмети преку кои им е извршено влијание. Исто ко кај вас. На пример, иди дома у тој и тој јастук ќе најдеш тоа и тоа. И стварно така испаѓа. Сеа ако си скептик, нормално ќе се запрашаш од кај он уопште знае дека на креветот у таа и таа соба, има баш таков јастук и дека у него има баш таков предмет.

IMO, ја труете мајка ти за џабе со лекови. Но, во повеќето вакви случаи, со самото влијание кое е извршено, ако подолго време не се интервенира, доаѓа и до вистинска патолошка состојба, која треба медицински да се третира. Пред се мислам на ментални состојби, ко шо рече некој, и клинец да заковеш, одкоа ќе го извадиш, дупка остануе...

Ако неќете по бајачки да идете, IMO друга опција ви е да прошетате до некој манастир (со монаси) и да позборувате со некој од нив. На нив им идат луѓе со такви проблеми и ако ништо друго, биди сигурен дека нема првпат да се сретнат со вакво нешто.

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Антиционист, IMO магија ви е фрлено.
Барај чаре по видовити и бајачки.

Некои кои се стварно видовити нема да можат да ти помогнат (или половично ќе ја завршат работата), а ќе ти земат пари.
Некои се преваранти.
Некои пак, можат и ќе ти помогнат.
Никој не ти гарантира успех а ќе потрошиш доста време. Но може да ти се стрефи и од прва да налеташ на некој кој знае и може да ви помогне.
Тој у битолско што сте биле, ако е тој од Кравари, он открива такви ствари. Не знам колку е вичен во нивно решавање, али погаѓа (знае). Исто така на други луѓе кои биле кај него им има кажувано до ситници, за предмети преку кои им е извршено влијание. Исто ко кај вас. На пример, иди дома у тој и тој јастук ќе најдеш тоа и тоа. И стварно така испаѓа. Сеа ако си скептик, нормално ќе се запрашаш од кај он уопште знае дека на креветот у таа и таа соба, има баш таков јастук и дека у него има баш таков предмет.

IMO, ја труете мајка ти за џабе со лекови. Но, во повеќето вакви случаи, со самото влијание кое е извршено, ако подолго време не се интервенира, доаѓа и до вистинска патолошка состојба, која треба медицински да се третира. Пред се мислам на ментални состојби, ко шо рече некој, и клинец да заковеш, одкоа ќе го извадиш, дупка остануе...

Ако неќете по бајачки да идете, IMO друга опција ви е да прошетате до некој манастир (со монаси) и да позборувате со некој од нив. На нив им идат луѓе со такви проблеми и ако ништо друго, биди сигурен дека нема првпат да се сретнат со вакво нешто.
Да бе, кај тој биле моите (баба ми и дедо ми) и се чуделе од кај знаел што како ми се наоѓа по дома (им кажал дека иам чешма и чреша у двор, им кажал детално у кој плакар и што да бараат итн). Али мене ми е што после тоа не се сменија многу работи туку едноставно стана малце по подносливо. Јас не верував многу во такви работи и се обидував да најдам логично објаснување али до сега не најдов.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.266
Поени од реакции
84.364
Да бе, кај тој биле моите (баба ми и дедо ми) и се чуделе од кај знаел што како ми се наоѓа по дома (им кажал дека иам чешма и чреша у двор, им кажал детално у кој плакар и што да бараат итн). Али мене ми е што после тоа не се сменија многу работи туку едноставно стана малце по подносливо. Јас не верував многу во такви работи и се обидував да најдам логично објаснување али до сега не најдов.
Имај на ум дека тој може да "види", да знае. Tоа и го сфативме преку лични примери.
Сосема друго е прашањето дали тој знае како ефективно да се справите со таа работа.
Дури и јас можам да ти кажам дека ништо нема да се случи ако само го земеш предметот (конци у твој случај) и го фрлиш.

D

Daedalus

Гостин
do sea nema pokazatel za nieden monah ili bajac/ka koi izlecile neurobiolosko zaboluvanje od bilo kakov vid. Postojat mnogu neurobioloski faktori zasto nekoj nema normalni kognitivni sposobnosti. Tuka vo Makedonija nazalost "psihijatrite" i "psiholozite" se daleku od "strucnjaci" za bilo koe psihofizicko zaboluvanje. Zasto nekoj bi pomislil deka bilo kakva abnormalna funkcija e povrzana so "magija" a ne so drugi genetsko/okolinski faktori. Najdobro resenie za problemot bi bila dobra dijagnoza od solidni doktori......a zasto nekoi "vidoviti" lugje se pouspesni vo toa sto go pogoduvaat od drugi povelete, doznajte ja tajnata :)))

http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_reading

so dovolno vezbanje i iskustvo mozete da postignete isti rezultati duri i podobri...

vi ja preporacuvam Full facts of cold reading- Ian Rowland, kade sto site tehniki se dobro objasnati, kojznae utre moze i rabota da se najde so toa...

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
anrizionist moze li da mi kazesh kade tocno vo koe selo kaj koj bajac/vidovit bevte i vi pomogna ke bidesh od golema pomosh

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
anrizionist moze li da mi kazesh kade tocno vo koe selo kaj koj bajac/vidovit bevte i vi pomogna ke bidesh od golema pomosh
Во Кравари, не знам како се вика и помогна (се што кажа дека ќе најдеме најдовме) ама не целосно

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Сум бил кај така наречен Бајач или нз како да го наречам...неможев да спијам навечер се дерев во сон ко помал негде 3-4 одд нонстоп трепкав со очите,д`ткав со говорот и све ми беше пореметено.Ме однесе мајка ми кај еден баач,човекот беше муслиман а на икони од Богородица ме тераше да ставам раце да мижам и ништо не ме праша само ја стави раката на мојата...Шо знам шо значеше ова јебем му матер....Али верујте после ова спокојно и спиев и не ддткав и не трепкав.ТОј рече дека тоа е периодично само поради тоа што кај нас има предмети кои ни ги оставила некоја 50 годишна жена која 3 месеци и 3 недели не била кај нас.Ни побара 50 евра за да ги најде и кога дојде да бара го фативме како од ракавот тура предмети као демек ги нашол а тие се од него и го избркавме.Отидов кај психолог и ми рече дека самата помисла оти после баањето ќе спијам и ќе престанам да дткам и да се плашам ме натерала да се смирам.Исто е тоа и како и диазепамот кога го даваат на едни и легнуиваат да спијат,а наредниот ден им даваат друго апче за кое велат дека е диазепам и си велат ЕЕЕ сега треба да спијам и си легне и си спие.Све е до психата,ама овие со магиите опасно се фураат,Има нема психологија знаат доста добро!

V

Vollstandig

Гостин
Во Кравари, не знам како се вика и помогна (се што кажа дека ќе најдеме најдовме) ама не целосно
Извини ако ти се надоврзувам против твоја волја на муабетот, али морав.

Кај тој од кравари,еден пријател мој таксиста, носеше 3 жени за кај истиот бајач. И нормално ме викна и мене,да го дружам, па не го одбив, и стигнавме кај овој бајачот. Е сеа, овие жените, на тоа листата за прием освен што го пријавиле и таксистот ме пријаивле и мене па кога дојде време ,влегов и јас. Е сеа нормално не бев ни за баење ни за ништо, али чисто од радозналост, појдов и влегов и јас внатре да видам што ќе кажи типот. И што се случува:

-Повели, кажи си ја маката...
-Абе, мака ко мака викам сите ја имаме истата...

*Гледа во тоа иконите*

-Се карате дома?
-Кога-како,за вообичаени работи...
-Станот ви е вака вака и вака и на тој и тој спрат...
Јас: Во куќа живеам..

(го чкрта листот и зема нов и црта куќа)

Куќата има влезна врата в среде...

-За жал, мојата има врата влезна од лева страна, приградувана е....

-Го чркта истото и ми вика оти немам СТОРЕНИЕ.

Да, стварно погодува и бајач е.

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Извини ако ти се надоврзувам против твоја волја на муабетот, али морав.

Кај тој од кравари,еден пријател мој таксиста, носеше 3 жени за кај истиот бајач. И нормално ме викна и мене,да го дружам, па не го одбив, и стигнавме кај овој бајачот. Е сеа, овие жените, на тоа листата за прием освен што го пријавиле и таксистот ме пријаивле и мене па кога дојде време ,влегов и јас. Е сеа нормално не бев ни за баење ни за ништо, али чисто од радозналост, појдов и влегов и јас внатре да видам што ќе кажи типот. И што се случува:

-Повели, кажи си ја маката...
-Абе, мака ко мака викам сите ја имаме истата...

*Гледа во тоа иконите*

-Се карате дома?
-Кога-како,за вообичаени работи...
-Станот ви е вака вака и вака и на тој и тој спрат...
Јас: Во куќа живеам..

(го чкрта листот и зема нов и црта куќа)

Куќата има влезна врата в среде...

-За жал, мојата има врата влезна од лева страна, приградувана е....

Ок де не ми смета, ја и вака и така тоа што се дешава со мајка ми го постирав да дознаам нешто повеќе, скептиците се добредојдени бидејќи веќе не знам што да мислам :)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Да, и тоа неколку активни членови од форумов имаа фрлено црни маѓии врз мене, али ја правовремено се обратив на професионални бајачи и исцелители кои со координирани сеанси (и стратешка логистика) ги ревертираа маѓиите. Не само тоа, него возвратија со силен маѓиски бекхенд. Пораката беше јасна и ефектна. Више не ме чачкаат.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Јас се сеќавам на еден ТВ настап на неповторливиот Саше фактор икс. Му се јавува некој по телефон, и Саше почнува да му гледа. Му вели, ти сигурно во Карпош живееш.

Не бе, не живеам.

Добро, но сигурно имаш блиски роднини во Карпош.

Абе немам.

А некои подалечни да не имаш?

Немам ни подалечни.

А да, сега гледам појасно, ти имаш пријател кој живее во Карпош?

Немам ни пријател.

Е ќе имаш, изнервирано ја заврши Саше конверзацијата...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Јас се сеќавам на еден ТВ настап на неповторливиот Саше фактор икс. Му се јавува некој по телефон, и Саше почнува да му гледа. Му вели, ти сигурно во Карпош живееш.

Не бе, не живеам.

Добро, но сигурно имаш блиски роднини во Карпош.

Абе немам.

А некои подалечни да не имаш?

Немам ни подалечни.

А да, сега гледам појасно, ти имаш пријател кој живее во Карпош?

Немам ни пријател.

Е ќе имаш, изнервирано ја заврши Саше конверзацијата...
Саше е аматер за Милан.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Дали некој од вас ги брои промашените обиди на овие пропаднати шарлатани? Дали водите статистика за се што претскажале а не се исполнило или ги набројувате само кога погодиле и се чувствувате како да имате солидна основа за аргументација?

KilerBee

Русалка
Член од
13 април 2011
Мислења
57
Поени од реакции
85
Магија... Не е тоа магија, тоа е негативна енергија насочена правилно... Тие што знаат да ја прават се научени од стари, некој олд-скул начин на духовно влијаее на нештата... Познавам такви луѓе и заклучувам: а. Не влијаат магии на секој и ОД секој; б. Ако решиш можеш и ти (ако научиш како); в. ПОСТОИ - тоа не е нешто нереално, дури и обичен поглед во право време може да заебе некого, и непланирано ... :D Имам лични искуство со кое сама се изборувам,... Има луѓе кои се шарлатани а има и некои феномени од луѓе кои не се познати затоа што не сакаат да бидат, не сакаат некој да им го расипува раатот. Сум видела со свои очи резултати од (јас ја викам) лоша енергија - разделби, болести, коцкање, омраза и неподнесување на блиски и сл. Подетално др. пат - битно, најврв ми се флеките на облека кои не се гледаат додека не ти го тргнат урокот!!!
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 14:29 ---

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Магија... Не е тоа магија, тоа е негативна енергија насочена правилно... Тие што знаат да ја прават се научени од стари, некој олд-скул начин на духовно влијаее на нештата... Познавам такви луѓе и заклучувам: а. Не влијаат магии на секој и ОД секој; б. Ако решиш можеш и ти (ако научиш како); в. ПОСТОИ - тоа не е нешто нереално, дури и обичен поглед во право време може да заебе некого, и непланирано ... :D Имам лични искуство со кое сама се изборувам,... Има луѓе кои се шарлатани а има и некои феномени од луѓе кои не се познати затоа што не сакаат да бидат, не сакаат некој да им го расипува раатот. Сум видела со свои очи резултати од (јас ја викам) лоша енергија - разделби, болести, коцкање, омраза и неподнесување на блиски и сл. Подетално др. пат - битно, најврв ми се флеките на облека кои не се гледаат додека не ти го тргнат урокот!!!
Под Б е дискутабилно, не е секој роден да биде балетан, некој што не му иде енергетска работа 100 години да пробува реултатот ќе му биде минорен.

Какви се тие флеки на облека?

Kajgana Shop

На врв Bottom