- Член од
- 29 март 2012
- Мислења
- 1.370
- Поени од реакции
- 1.235
Еве и друг форумџија разбрал такаКире не му е кум на Раде, нит па Раде на Кире.
Можеби си разбрал погрешно, затоа што Кире му е кум на Горан Кузмановски.
линк
http://forum.kajgana.com/threads/Ракометната-репрезентација-на-Македонија-мажи.23131/page-23
Како и да е треба да ги разрешат несогласувањата.
Една изјава на Кирил ми е многу симптоматична по оваа прашање "дека сме репрезентација составена само од Македонци од сите делови на Македонија. Тоа ја краси оваа репрезентација“, изјави Кире Лазаров
Ова изјава е брцање во око на Раде.
Тоа иќ или ич кај Раде изгледа не му се допаѓа. Како и да е Раде треба да е во составот. Кирил се декларира како христијанин и ако има некои недоразбирања или несогласувања треба да ги надминат во корист на Македонскиот ракомет!
Јас сум на мислење ако тренер направи инцидент во репрезентација и ја вознемирува цела јавност со тоа а притоа се причинува штета на Македонскиот ракомет и на Македонски ракометар ( да се разбереме да изјавиш дека те удрил играч тоа и не е некоја препорака за играчот во иднина за било кој клуб кој би бил заинтересиран за Раде, значи индиректно, не само што не настапи на СП,му ја уништи кариерата. Не верувам дека го удрил, ако Раде го удри, Темелков ке требаше од болница да ја даде изјавата, за тоа постои лекарско уверение,сведоци) Во таков случај би го сменил тренерот без размислување, тренери има со лопата да ги ринеш, но нема такви голгетери како Раде и треба да се знае што е приоритет.
Непревдата што му ја причинија на СП во Хрватска треба да ја исправат во Лондон 2012.