Математики во нашата група

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
,,,,ami se isplashija od nashive rakometari ,,,,,i za da ne im lapneme i plus olimpiski medal sakaat da ne eliminiraat ushte sega ,, ne deka nashive igraa neshto posebno,,,,no ochigleden beshe naporot na sudiite zaedno so magjarite da ja dobijat nashava reprezentacija,,,,,,,,,,,,i ponataka da eliminiraat eden od favoritite za na olimpijadata,,,,,,sudiite si ja odrabotija rabotata,,,,,,,,,,,,:mad::mad::mad:
и затоа имаа унгарците 16 минути ислкучувања,од кои барем 8 беа како подарок за нас кој не го искористивме,ами напротив во тој период полошо ни одеше :tapp:

повеќе нема шега,мора да се добијат двете преостанати натпревари во кои сигурно резултатот одново ќе биде тесен цело време........цело европско помина во тесни резултати,а еве и тука ниту можеме да постигнеме разлика,ниту да не декласираат

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
rekov deka i nashive ne bea vo neshto posebno svetlo izdanie,,,,,,,,,,,,,no sekoja nasha kontra ja svirea kako faul vo napad koga premnogu ochigledno beshe deka se toa izgledni shansi za nas ne da gi stigneme rezultatski tuku i da povedeme ,za toa mi beshe muabetot,,,,,,,,,
и затоа имаа унгарците 16 минути ислкучувања,од кои барем 8 беа како подарок за нас кој не го искористивме,ами напротив во тој период полошо ни одеше :tapp:

повеќе нема шега,мора да се добијат двете преостанати натпревари во кои сигурно резултатот одново ќе биде тесен цело време........цело европско помина во тесни резултати,а еве и тука ниту можеме да постигнеме разлика,ниту да не декласираат

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Ако тепаме 2 разлика, ќе имаме еднаква гол разлика 0.
Ако претпоставиме дека сите ќе го тепаме Бразил, ќе решава дуелот Шведска-Унгарија.
Швеѓаните ќе бидат во најлоша состојба, пошто ќе мора да тепаат најмалку со +2.
Тоа би било најлошо за нас. Ако тепаат со еден разлика, тогаш одиме и ние и Унгарија.
Ако тепаат два разлика, ондак сите би имале иста гол разлика, па ќе решава гол разликата на целото првенство

Овде си грешка... Тоа ќе биде добро за нас. Ако тепаат швеѓаните против Унгарија со 2 или повеќе разлика, Унгарија ќе има гол разлика од 0,-1,-2... итн... А ние имаме 0 гол разлика...

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Ако чекаме на Унгарија - Шведска ќе го наебеме дебело затоа што ќе ја договорат 100%. Денес да си ја завршиме работата со Шведска ...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.041
Овде си грешка... Тоа ќе биде добро за нас. Ако тепаат швеѓаните против Унгарија со 2 или повеќе разлика, Унгарија ќе има гол разлика од 0,-1,-2... итн... А ние имаме 0 гол разлика...
Не сум грешка, зборам ако тепаат точно 2 разлика :icon_mrgr: Во тој пасус зборев што ќе се деси ако тепаме со 2 разлика, и дека во тој случај најлошо нешто што може да ни се случи би било Шведска да тепа со точно 2 гола, пошто во секој друг случај ќе бидеме сигурни патници а вака ќе се молиме на вкупна гол разлика.
Види подоле во сумираните резултати :icon_mrgr:

R

Rigel Kent

Гостин
Jas prvo ke pocekam sto ke napravat Brazil i Ungarija togas ke pocnam so kombinatoriki :D.

Inaku ostanuvam na toa prethodno , deka Brazil nekogo ke iznenadi e sega dali nas ili Ungarija ne znam :unsure:

R

Rigel Kent

Гостин
Sega mi e jasno deka ne postojat mnogu kombinatoriki. Nie MORA da ja pobedime Svedska so 3 razlika(ili poveke ).Ako ne ja pobedime Svedska so 3 razlika togas Svedska i Ungarija ke ja namestat.
Nekako mi izgleda ke izvisime kako Polska koja imase pirova pobeda protiv Germanija.:cenzura:

P.S. Se nadevam na pobeda na Brazil protiv Ungarija , i sami da resavame vo posledniot mec so Brazil (se razbira prethodno da ja pobedime Svedska)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.041
Тоа е тоа момци, по победата на Унгарија над Бразил, остануваат две опции за нас:

1. Победа над Шведска и истите приказни од горе 1-3
2. Нерешено со Шведска и да чекаме они утре да изгубат од Унгарија, а ние да го добиеме Бразил и притоа да ни се погодат гол-разликите. Но вториов случај е просто невозможен со оглед на тоа што при нерешен резултат на Македонија-Шведска, Унгарија веќе ќе биде квалификувана и нема многу да се замара утре со Шведска.

Што значи победа и само победа би ни дала некакви шанси...

Очајнава ситуација може многу да се смени ако тепаме со 3 или повеќе голови разлика, со оглед дека Бразил е веќе отпаднат и утере нема за што да игра, па сигурно ги добиваме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom