Фан клуб: Работнички

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
So muabetov gi napravi i starite komiti platenici i poveketo sto bea tamu se platenici,a zborime za nekoi 2000 luge...toa se mnogu pari be druze:) .Koj i so kakva cel bi dal tolku pari za da vidi 2000 cpb u sala? sdsm?!(y)
p.s. i mnogu bitni likovi se kuko i "kompanija",i takvite kako niv pa nekoj uste da im plaka smetki u kafana za da se pojavat na tribina :vozbud:
Well со оглед дека се продадоа за една ебана маичка, во моите очи ќе бидат платеници. И онака на вардар не дошле во последниве 15 години. Не ми ни требаат да доаѓаат кога ќе играме во Европа, пошто кога клубот тонеше нив ги немаше никаде.

Може да лажете колку сакате, ама за ланската утакмица во Борис (првата) сите маици беа донација од Стевче Јакимовски.
Не сме деца па глупи муабети да ни вртите. Така се наоѓале пари за маици. Кај беа претходно тие подгрупи?
Па само на тој меч видов едно 10 нови подгрупи, и пази молимте сите со соодветни маици.
Која група во Македонија има толку пари да направи 2 000 маици, без подршка од некој моќен, безразлика дали е фирма или партија во вашиов случај?
Да направиш една маица чини 500 денари (минимум), па за 2000 маици тоа се 1 000 000 денари.
Сакаш да ми кажеш дека сте собрале 1 милион денари?
Ма немој да ме јебеш бре...

Да не ви биле важни тие што ги наброја, тогш зошто на сите гостувања во Аеродром ги носите, гостувања каде одат најбитните членови? Интересно :confused:
А и не заборавај кој ве водеше на некои од последниве мечеви ;)

Дека сте единствени како никогаш досега, тоа незнам и не ви се мешам. Знам дека неколку подгрупи не се израдуваа баш на викањето на Чаирските момци на ваша трибина. А и Центар бојс ви ги бојкотираа последните мечеви :)

Член од
3 ноември 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Well со оглед дека се продадоа за една ебана маичка, во моите очи ќе бидат платеници. И онака на вардар не дошле во последниве 15 години. Не ми ни требаат да доаѓаат кога ќе играме во Европа, пошто кога клубот тонеше нив ги немаше никаде.

Може да лажете колку сакате, ама за ланската утакмица во Борис (првата) сите маици беа донација од Стевче Јакимовски.
Не сме деца па глупи муабети да ни вртите. Така се наоѓале пари за маици. Кај беа претходно тие подгрупи?
Па само на тој меч видов едно 10 нови подгрупи, и пази молимте сите со соодветни маици.
Која група во Македонија има толку пари да направи 2 000 маици, без подршка од некој моќен, безразлика дали е фирма или партија во вашиов случај?
Да направиш една маица чини 500 денари (минимум), па за 2000 маици тоа се 1 000 000 денари.

Да не ви биле важни тие што ги наброја, тогш зошто на сите гостувања во Аеродром ги носите, гостувања каде одат најбитните членови? Интересно :confused:

Дека сте единствени како никогаш досега, тоа незнам и не ви се мешам. Знам дека неколку подгрупи не се израдуваа баш на викањето на Чаирските момци на ваша трибина. А и Центар бојс ви ги бојкотираа последните мечеви :)
:vozbud:kakva korist ima da pravi maici stefce na nekoi momci od 1060 naprimer?
recisi site podgrupi lani izvadija po edno 2-3 vida maici,i drugite stefce li gi plati,abe po tvojava matematika toa se 3000 000 den".Stefce Jakimovski" hahah uste nekoj ima li da nabroite sto ni dal pari?
Kogo toa "nosime"na gostuvanja i koj toa ne vodel na poslednite utakmici???

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.135
Поени од реакции
46.152
Немаат везе муабетиве со клубов, нејсе ...
Марин најверојатно се враќа, а и голема е веројатноста да се игра во Еврочелинџ купот што е одлично бидејќи ќе може да се атакува на квалитетни кошаркари кои прашање е дали би дошле во ситуација да тераат само во домашното првенство.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Немаат везе муабетиве со клубов, нејсе ...
Марин најверојатно се враќа, а и голема е веројатноста да се игра во Еврочелинџ купот што е одлично бидејќи ќе може да се атакува на квалитетни кошаркари кои прашање е дали би дошле во ситуација да тераат само во домашното првенство.
А има ли некакви шпекулации за некои играчи со оглед на тоа што повеќето македонци се во МЗТ/ Фени, кој би заиграл од подобрите играчи за Работнички од следната сезона а да бидат наши?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.135
Поени од реакции
46.152
Не бе нема такво нешто сеа за сеа, освен дека е најавен ремонт на екипата, еве од тепка, Марин да го собере Дамјан од Лукоил. :)
Инаку кај МЗТ Огнен, Чековски Гечевски се материјалот за титула од македонците, 3ца се, имаме ние и други квалитетни кошаркари али сеа за сеа ко што реков, нема никаква најава освен дека се спрема голем ремонт што е и нормално кога ќе се види моменталниов кадар.

Е сеа кога сме кај оние кои беа дел сезонава, уште ако не се лажам немаат земено плата па тоа треба да се реши, нема смисла да ги оставаат вака на цедило, истото важи и за Лазовски за кого бар ја сеуште не начекав најава дека ќе биде тренер и наредна година но во случај ете Марин да се врати, не верувам дека некој друг би ангажирале.
Сеа у Фокус прочитав дека буџетот ќе е 300 000 евра за наредна година.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Дамјан од следна година во МЗТ ќе настапува, требаше уште зимово да ги засили али Марин за инает не го пушти инаку си беа договорени личните услови. :D
Истото важи и за Димчевски, не го пуштија од Торус инаку и он ќе дојдеше ( ова е од него изјавено ).

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.135
Поени од реакции
46.152
Ќе видиме, ништо не е дефинирано, рано е за вакви муабети, има време кога нештата ќе се официјализираат, се зависи од тоа дали ќе се реализираат најавите за силен КК Работнички а последно е дека најверојатно тоа ќе биде случај бидејќи еве денес излезе инфо дека го договориле Марин а он барал гаранција за реализација на претходните најави.
Ако се пријават за учество во Еврочелинџ купот можат многу лесно да станат магнет за носење на нови квалитетни имиња односно комотно ќе можат да им парираат на МЗТ во тој поглед.

Член од
6 април 2012
Мислења
2
Поени од реакции
1

Obicno citam, no nikogas ne komentiram, onaka od dosata, no ova iskreno me isprovocira, napriv akaunt i eve me :)

Pa vie go napraivte Koki mnogu moken, bravo, bravo, iskreno ne sum znael deka ima tolku golemo vlijanie deckoto, sekoja cest. Bevme generacija vo Ivan Goran Kovacic go znam onaka, no ne i licno, nikogas ne sum imal zelba da go zapoznaam, no ova samo kazuva deka site vie drk.ate na nego pa zatoa zborite, stom ima tolku golema mok pa da izdejstvuva ni pomalku ni poveke tuku 1 000 000 denari i toa samo za maici. Pa vie ne treba da go ogovarate tuku kapa da mu simnuvate i da ucite od nego, eh da imase vo sekoja grupa po eden koki ke cvetase Mak Tifo Scenava :) iskreno ne sum navivac na Rabotnicki (mozebi mal simpatizer) i ne sum CPB za VARDAR sum, no ziveam vo Karpos 4. Decana od kaj mene od maalo so koi komuniciram poveketo se KOMITI, i znam deka onie koi se CPB od mojata naselba sami si pravea maici i zname od pvc. Sega nesto kao sobiraat da pravat grafit, demek kon toa ke se stremele letovo. Za kuko, bozin..., da ne praam muabet, prikazna sami za sebe (lastovici) pred se srbomani!

Saber Rider ocigledno deka zivees vo gvatemala mada i tamu ne bi bile maickite 500 denari hahahaa, maicka 120 + stampa od 50 do 100 ni pomalku ni poveke od 170 do 220 denari. Sekoj treba da si go gleda svoeto cergice. Dokazuvajte se na tribina ne tuka i gledajte i vie da imate po nekoj takov na tribina za da cvetate! Pozdrav ekipa K4!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
Obicno citam, no nikogas ne komentiram, onaka od dosata, no ova iskreno me isprovocira, napriv akaunt i eve me :)

Pa vie go napraivte Koki mnogu moken, bravo, bravo, iskreno ne sum znael deka ima tolku golemo vlijanie deckoto, sekoja cest. Bevme generacija vo Ivan Goran Kovacic go znam onaka, no ne i licno, nikogas ne sum imal zelba da go zapoznaam, no ova samo kazuva deka site vie drk.ate na nego pa zatoa zborite, stom ima tolku golema mok pa da izdejstvuva ni pomalku ni poveke tuku 1 000 000 denari i toa samo za maici. Pa vie ne treba da go ogovarate tuku kapa da mu simnuvate i da ucite od nego, eh da imase vo sekoja grupa po eden koki ke cvetase Mak Tifo Scenava :) iskreno ne sum navivac na Rabotnicki (mozebi mal simpatizer) i ne sum CPB za VARDAR sum, no ziveam vo Karpos 4. Decana od kaj mene od maalo so koi komuniciram poveketo se KOMITI, i znam deka onie koi se CPB od mojata naselba sami si pravea maici i zname od pvc. Sega nesto kao sobiraat da pravat grafit, demek kon toa ke se stremele letovo. Za kuko, bozin..., da ne praam muabet, prikazna sami za sebe (lastovici) pred se srbomani!

Saber Rider ocigledno deka zivees vo gvatemala mada i tamu ne bi bile maickite 500 denari hahahaa, maicka 120 + stampa od 50 do 100 ni pomalku ni poveke od 170 do 220 denari. Sekoj treba da si go gleda svoeto cergice. Dokazuvajte se na tribina ne tuka i gledajte i vie da imate po nekoj takov na tribina za da cvetate! Pozdrav ekipa K4!
Кај го величам Коки жити се? :D
Не реков дека издејствувал маици од 1 000 000 денари, туку дека Стефче им набави маици на сите (еве нека не бидат сите туку на повеќето). Зошто и со која цел, он си знае, ваљда премногу партиски го свати тоа дерби.
Недела дена пред мечот никој немаше поим дека ќе се игра во Б.Трајковски, а сигурно во шталана во Градски Парк немаше да собере 2 000 навивачи, и сигурно не си планирале они дека ќе треба да направат 2 000 маици за една недела.
Не заебавај, знаеш дека тие работи одат доста споро и постепено. Глеј ние колку време пред прославата збираме пари за матријали...
Собрале пари за 2 000 маици, а годинава за цело лето имаат собрано пари за едвај 500 членски (и тоа бројка давам од ракав иако знам дека нема ни толку членски, ни кај нас ни кај ЦПБ, пошто кога треба во кеш да се дадат пари на никој не му се дава).
На Фонтана кру им беа направени маиците, им беа подарок, значи 100% немаат собирано пари. Исто и на екипа 1060 (имаа напишано и во темава).
Старите Комити да не давале пари за маици? Не ме заебавај брат :icon_lol:

И верувај грешка си за маиците и за нивната цена. Кај ќе најдеш маица со апликација за 200 денари?
Пиши ако знаеш такво место, ќе ни треба бајаги за матријалите за прославата :)

Член од
6 април 2012
Мислења
2
Поени од реакции
1
Не реков дека издејствувал маици од 1 000 000 денари, туку дека Стефче им набави маици на сите (еве нека не бидат сите туку на повеќето). Зошто и со која цел, он си знае, ваљда премногу партиски го свати тоа дерби.
Недела дена пред мечот никој немаше поим дека ќе се игра во Б.Трајковски, а сигурно во шталана во Градски Парк немаше да собере 2 000 навивачи, и сигурно не си планирале они дека ќе треба да направат 2 000 маици за една недела.
Не заебавај, знаеш дека тие работи одат доста споро и постепено. Глеј ние колку време пред прославата збираме пари за матријали...
Собрале пари за 2 000 маици, а годинава за цело лето имаат собрано пари за едвај 500 членски (и тоа бројка давам од ракав иако знам дека нема ни толку членски, ни кај нас ни кај ЦПБ, пошто кога треба во кеш да се дадат пари на никој не му се дава).
На Фонтана кру им беа направени маиците, им беа подарок, значи 100% немаат собирано пари. Исто и на екипа 1060 (имаа напишано и во темава).

И верувај грешка си за маиците и за нивната цена. Кај ќе најдеш маица со апликација за 200 денари?
ruzno e da im ja sereme diskusijava, no ke ti kazam 1060 maicite im gi naprai izdisaniot, ova e informacija od prva raka, za fontana neznam, kalabrija sami, k4 sami, ova e 100& znam edinstveno deka tinex im napravil 1000 maici na onaa posledna utakmica od prvoto kolo so torus cinam bese, napred so vozot. za utakmicata vo b trajkovski imase i najavi 4-5 nedeli pred utakmicata pamtam i toa na fb demek ideata bila na familijata, a cpb se dvoumea dali da prifatat, zatoa brat muabetot ne ti drzi. edinstveno sto drzat muabetite deka gi primaat kiselite na tribina i zaradi toa mnogu gubat. a sega da se vratime na nivnata tema. daj boze da se ostvari seto ova i ne samo vo rabotnicki tuku vo site klubovi vo makedonija pa da prkne sportot, samo ke go vidime sega nivnoto EDINSTVO koga ke dojde momentot na pregovori (ako dojde) i koga ke gi udri slavata vo glava, ova se desi kaj familijata pa se raspukna ko lubenica na asvalt :)

Член од
6 април 2012
Мислења
3
Поени од реакции
3

Дечко те читам и неможам да си поверувам на очите што читам, кој ти е тој муабет дека Стевче плаќал маици бе ало, сите сами си правеа маици или ги правеа одредени членови на подгрупите(со сопствени финансии) па за нивни кејф ги давале на останати членови. Најодговорно тврдам дека СИТИ ПАРК БОЈС и подгрупите сите маици за тоа дерби си ги правеа со сопствени финансии, НИТУ ЕДНА маица не е направена со пари од надворешен фактор во групата!!!
Гледам си пишувал погоре дека ЦЕНТАР БОЈС ја бојкотирале трибината, па еве јас како член на истата ти кажувам дека ти си за лечење, престана да иде само ЕДЕН уопште неважен лик(ако беше на Работнички-Ц.Звезда ќе сватиш што зборам)!!!
Друга работа гледам си пишал исто дека Куко,Божин добивале карти за во аеродром, ако се знаеш со нив прашај ги дали добиле ќе ти одговарат, а ако не се знаеш еве јас ќе ти одговорам дека кога и да дошле во аеродром доаѓале БЕЗ КАРТИ! Како нив за гостовање во аеродром БЕЗ КАРТИ има уште 30-40 на секое гостовање МИНИМУМ! Да се надоврзам си пишал нешто за водење утакмици, кој тоа нас не водел а ние незнаеме?
Трета работа, ти препорачувам да се одмориш малце од муабети рекла-казала и јадење гомна на форуми. Ниту еден муабет не ти држи вода, збориш ПРАЗНИ МУАБЕТИ на кои ти веруваат само ПРАЗНИТЕ ГЛАВИ и НИКОЈ ДРУГ!

Да ти објаснам и неколку факти за НАШАТА ГРУПА што според муабетиве не ти се јасно.
Имаме најсовремен и најдобро организиран Фан Шоп во државава кој го одржуваме со НАШИ ФИНАНСИИ. Плаќаме карта 100 денари на домашен терен секоја утакмица и САМИ си ги плаќаме гостовањата. Со сопствени финансии направивме околу 25 графити низ цело Скопје, КЛУБОТ го ОДРЖАВАМЕ ВО ЖИВОТ ВЕЌЕ ДВЕ ГОДИНИ САМО НИЕ, НЕ кубус, НЕ тинекс, НЕ општина центар, НИЕ!!! Последните четири месеци играчите немаа денар земено се што добиваа беше од нас, пари што ние ги собиравме со дополнително плаќање карти, собирање по подгрупи итн. На 90% од утакмиците сезонава(и дома и гости) имавме КОРЕОГРАФИИ со НАШИ ФИНАНСИИ, извадивме нови транспаренти исто со наши финансии.
Џабе ти објаснувам, Стевче ни плаќа нели!? ;)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
Морееее колку јузери направивте во рок од еден ден бе :icon_mrgr:

Ако сте толку хуманитарни напрајтен ни на сите други групи маици бе :icon_mrgr:
Мижи Асан да ти баам. Абе одете лажете на друго место бе, направиле маици и гратис ги раздавале :ROFLMAO:
Каде е тоа место кај што сте ги правеле жити се?
Дај кажете и ние по ефтини цени од по 200 денари да направиме маици и гага да им ги разделиме на сите групи?
Дечко вашата група до ланската сезона не броеше повеќе од 100 членови.
Да не беше дуелот во Борис Трајковски да ви ги разбуди членовите, којзнае дали ќе постоевте денеска.

И одеднаш вадите милијарда транспраенти, ЦПБ Кисела Вода, ЦПБ Влае, ЦПБ Хром, екипа 1060, Лордс, Фонтана Кру, Олд Скул, Ред Арми Козле незнам кој незнам како.
Не ме заебавај жити се, овие пет пати немаа дојдено на утакмици во последните 5 години (без претходниве 2), и одеднаш од свој џеб издвоиле финансии за да си направат маици.
Постарите членови дале пари за маици? :pos:
Или екипа 1060 дале пари за маици?
Ме мрзи сега да барам мислење од член на 1060 кој рече дека маицитите ги добиле на пдоаарок.

Неможеш да ми кажуваш кога знам дека директно од општина Карпош сте добиле финансии по директива на Стефче.

Нема ништо срамно тука. Сите групи некогаш добиле финансиска помош од управа околу такви работи.
Ама поентата е што вие никогаш не признавате :ROFLMAO:
Па ќе се потепавте на статијата на екипа.мк каде пишуваше дека Европа ќе забранела финансирање на клубови од страна на општини. Се надувте ко квасец, дечкото што има брат на форумов, што кења на секоја статија, леташе до облаци како само Работнички од клубовите коии значат нешто во државава немале помош од општини.
А и баба ми знаае дека годиниве дел од финансиите доаѓаа од општина Карпош, што нема ништо срамно...

Кажи ми колку членски се извадија оваа година во ЦПБ?
Ако имате над 400 членски јас јајцава ќе си ги исечам.
Помалку од 400 луѓе дале пари за членска (ВЛЕЗНА КАРТА ЗА ЦЕЛА ГОДИНА) ама затоа се нашле пари за 2 000 маици во претходната сезона.
Се коси и со научната фантастика :)

За горенаведените ликови, не спомнав ништо, само кажав дека ако не сте ги сметале за битни членови немало да ги зимате на секое гостување во Аеродром. Ги има на клипови не сме слепи :)
Влагале без карти :icon_lol:
На некои слики на шипка го имаше како ви седи Ч**И :)

За последниот пасус, дали виде дека некаде споменав дека не сте плаќале карти?
Големата работа сте ја направиле, карти плаќале. Па уште Багаботни и Овчари не плаќаат карти. Додуша и Чкембари може да се вбројат во овој кош :D Верувам дека со тие пари може да се изгура за кореографии за секој меч, пошто и ние го правиме истото.

И ние сами го финансиравме Вардар, ама голема помош имавме од УГЕ. Верувај од плаќање на карти нема теорија да финансираш клуб во било кој спорт :)
За фан шопот... ај ќе преќутам :D Сепак убаво е што имате фан шоп...

Ќе биде интересно идна година ако ви влезат наведените спонзори. Ќе јадет тежок ремет за паролата МЗТ-ДПМНЕ :icon_mrgr:

Член од
6 април 2012
Мислења
3
Поени од реакции
3

Мижи Асан да ти баам. Абе одете лажете на друго место бе, направиле маици и гратис ги раздавале :ROFLMAO:
Дај кажете и ние по ефтини цени од по 200 денари да направиме маици и гага да им ги разделиме на сите групи?
Да не беше дуелот во Борис Трајковски да ви ги разбуди членовите, којзнае дали ќе постоевте денеска.

И одеднаш вадите милијарда транспраенти, ЦПБ Кисела Вода, ЦПБ Влае, ЦПБ Хром, екипа 1060, Лордс, Фонтана Кру, Олд Скул, Ред Арми Козле незнам кој незнам како.
Не ме заебавај жити се, овие пет пати немаа дојдено на утакмици во последните 5 години (без претходниве 2), и одеднаш од свој џеб издвоиле финансии за да си направат маици.
Ме мрзи сега да барам мислење од член на 1060 кој рече дека маицитите ги добиле на пдоаарок.

Неможеш да ми кажуваш кога знам дека директно од општина Карпош сте добиле финансии по директива на Стефче.

Нема ништо срамно тука. Сите групи некогаш добиле финансиска помош од управа околу такви работи.
Па ќе се потепавте на статијата на екипа.мк каде пишуваше дека Европа ќе забранела финансирање на клубови од страна на општини. Се надувте ко квасец, дечкото што има брат на форумов, што кења на секоја статија, леташе до облаци како само Работнички од клубовите коии значат нешто во државава немале помош од општини.
А и баба ми знаае дека годиниве дел од финансиите доаѓаа од општина Карпош, што нема ништо срамно...

Помалку од 400 луѓе дале пари за членска (ВЛЕЗНА КАРТА ЗА ЦЕЛА ГОДИНА) ама затоа се нашле пари за 2 000 маици во претходната сезона.

За горенаведените ликови, не спомнав ништо, само кажав дека ако не сте ги сметале за битни членови немало да ги зимате на секое гостување во Аеродром. Ги има на клипови не сме слепи :)

Големата работа сте ја направиле, карти плаќале. Па уште Багаботни и Овчари не плаќаат карти. Додуша и Чкембари може да се вбројат во овој кош :D Верувам дека со тие пари може да се изгура за кореографии за секој меч, пошто и ние го правиме истото.

И ние сами го финансиравме Вардар, ама голема помош имавме од УГЕ. Верувај од плаќање на карти нема теорија да финансираш клуб во било кој спорт :)

Ќе биде интересно идна година ако ви влезат наведените спонзори. Ќе јадет тежок ремет за паролата МЗТ-ДПМНЕ :icon_mrgr:
Пријател дај некој аргумент или доказ за ова што го збориш. До тогаш ќе останат само ПРАЗНИ МУАБЕТИ од твојата ПРАЗНА ГЛАВА!

Член од
22 октомври 2011
Мислења
8
Поени од реакции
2

Абе вие сте биле многу патетични или ве боли фактот што толку многу напредуваме па тоа не ви оди во прилог. Дечко соочи се со реалноста, фала богу нашите луге се од градски населби па можат да си приуштат и да си дозволат да си купат маици, дуксери, шалови..., да си дозволат да си извадат членска, да си платат карта, автобус... Еве ке бидам фин и ке ти кажам 300 членски се извадиа оваа година и кога сакаме сме 100 гога сакаме 2000 кур си играме со сите. Оваа сезона напраивме толку многу кореографии колку што ти немаш влакна на косата, толку многу бакљади колку што ти неможеш да сонуваш, толку многу гостувања колку што ти не си прошетал. Ајде сега одлепршај, исчезни од нашава тема, терајте си го вие вашиот филм ние нашиот, само пазете ја средината ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom