Колку ја знаеме Македонија за да зборуваме за одмор во странство?

• Креатор на темата Креатор на темата Shvicenigro
  • Време на започнување Време на започнување
Кое место би го препорачале околу Скопје онака за скара или чисто прошетка на еден ден (без оние стандардните сарај,матка,водно) слично на Козјак да речеме...да има убав поглед убав предел...

Кое место би го препорачале околу Скопје онака за скара или чисто прошетка на еден ден (без оние стандардните сарај,матка,водно) слично на Козјак да речеме...да има убав поглед убав предел...
Скопска Црна Гора, Планината е прекрасна, а е многу ретко посетувана од граѓани.Зашто незнам, може е до не упатеност, реклама и др.

Скопска Црна Гора, Планината е прекрасна, а е многу ретко посетувана од граѓани.Зашто незнам, може е до не упатеност, реклама и др.

Точно, прекрасна планина но мислам дека е слабо посетувана ради обесправените кој ја имаат запоседнато више од половина иначе природата таму е посебна дури нереална.

Точно, прекрасна планина но мислам дека е слабо посетувана ради обесправените кој ја имаат запоседнато више од половина иначе природата таму е посебна дури нереална.
За природата се согласувам, манастирите исто така се феноменални, и штета е ако некој не ги посетил. Со обесправените никад сум немал проблем, а и мислам дека ги нема таму многу. И апелирам кој не ја посетил СЦГ, првата шанса што ќе му се јави, одма да ја искористи.

Во државава имаш многу мирни места за одмор. Западниот мијачко-рекански крај не го менувам за ниту едно место. Маврово, Ростуше, Битуше, Галичник, Лазарополе, Гари. Со задолжителна посета на св. Јован Бигорски, па да се надишеш чист воздух на Бистра и Стогово, да шетнеш доле покрај Радика и Гарска река, па на бачило кај Рустем да ти даде биено сирење, кашкавал и по едно чоканче ракија (ако пиеш) ако не јогурт и млеко:) Филингот е многу добар кога одеднаш сонцето ќе се скрие зад облаците и едно 10 мин ќе истури дожд, да почувствуваш мирис на дожд и свеж воздух. Малку барем патот да се среди и да се отвори по некое местенце за спиење.

Можете да го посетите Дивље. Блиску Скопје е, има прекрасна природа, едноставно совршено место за скара во викендите.

Во државава имаш многу мирни места за одмор. Западниот мијачко-рекански крај не го менувам за ниту едно место. Маврово, Ростуше, Битуше, Галичник, Лазарополе, Гари. Со задолжителна посета на св. Јован Бигорски, па да се надишеш чист воздух на Бистра и Стогово, да шетнеш доле покрај Радика и Гарска река, па на бачило кај Рустем да ти даде биено сирење, кашкавал и по едно чоканче ракија (ако пиеш) ако не јогурт и млеко:) Филингот е многу добар кога одеднаш сонцето ќе се скрие зад облаците и едно 10 мин ќе истури дожд, да почувствуваш мирис на дожд и свеж воздух. Малку барем патот да се среди и да се отвори по некое местенце за спиење.

Се согласувам!!
Но претпоставувам дека само малкумина биле во мариовскито крај. Да посетат некое мариовско село (зборувам за тие што не се од таму). Витолиште, Старавина и уште малку се што останаа како “живи„ села, односно со мал број на жители што претставува единствен и најголем хендикеп на овој крај.
--- надополнето: 6 април 2012 во 13:25 ---
Еве едно прашање:
Колку од вас би уплатиле за аранжман, за сместувачки објект на село, односно во селска куќа?
Каде што би биле класичен селски турист.

Се согласувам!!
Но претпоставувам дека само малкумина биле во мариовскито крај. Да посетат некое мариовско село (зборувам за тие што не се од таму). Витолиште, Старавина и уште малку се што останаа како “живи„ села, односно со мал број на жители што претставува единствен и најголем хендикеп на овој крај.
Еве едно прашање:
Колку од вас би уплатиле за аранжман, за сместувачки објект на село, односно во селска куќа?

Јас по еден од моите дедовци имам потекло од мијачкиот крај, од дете сум таму, ако не отидам во годината еднаш се чувствувам како да ми фали нешто. Ако сакам мир и одмор, планина за мене е идеално место, далеку од гужви, дискотеки, мирис на гориво, пијани деца. Екипа, скара, седенки, гитарче поубаво нема. Би уплатил за селски туризам зашто да не. Не само во западниот крај, туку и во било кој дел од државава.

http://www.itarpejo.org/
Eте, кој сака да прошета низ Мариово организирано, има марш во недела, на 8-ми(се трга од Битола). Феноменално е!

Марков манастир. Убава и мирна природа од околу, идеално за скара :D

Се согласувам!!
Еве едно прашање:

Ова се продава на луѓе што цел живот го поминале во згради и пренаселени урбани места. Не се продава на луѓе што бегаат од село. И местата се навистина убави. Убаво е и во Папрадиште и Чеплес, ама само ако имаш друштво. И тоа по можност поголемо. Не се за класичен годишен одмор. Од проста причина што местата се жива пустелија. А и нема баш што да се види. По некое манастирче чат пат и тоа е се.

Прво странЦство ќе го шетам,македонија ќе ја оставам за кога ќе остарам и ќе имам проблеми со бешиката.

Кога мене ме прашуваа за македонија...кај е што е,џабе обајснував појма немаа каде е!!!! викам поарно да не знаеш каде е, :) ке се закрева некој да дојде македонија на одмор :tapp:

Сакам да ја прошетам цела Македонија со кола, ако постои некоја книга/сајт во кој се опишани сите/некои од тие убави места, најдругарски барам да ми ги посочите.

Купив еден водич за манастири и ќе се водам по него, но сигурен сум дека има уште многу други места кои и не се баш поврзани со манастири, а се убаво. Поздрав

темава е...........ај да имавме море па одиме на туѓо ами вака ?! Македонија има свои убавини,арно ама и другите земји имаат свои убавини и адути како ќе привлечат туристи,потоа многу битен е односот со луѓето и услугите кои ќе ги добијат за своите пари.....

Македонија не ја даваме,ама не можеме да го надокнадиме она што го немаме,а сакаме да го видиме......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom