Колку ја знаеме Македонија за да зборуваме за одмор во странство?

• Креатор на темата Креатор на темата Shvicenigro
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 март 2012
Мислења
10
Поени од реакции
25
Гледам само теми, кои содржат само егзотични дестинации. Зошто мора на море? Кога има толку убави места во нашата земја што многу вреди да се посетат. И јас бев за одмор на море или надвор од Македонија. Но моето мислење се смени кога поминав 10 дена во Папрадиште (Општина Чашка), впрочем планирав 2 но поминав 10, а за тие 10 дена ги посетив нај атрактивните места за тие предели. Ок, некој ќе помисли дека размислувам како пензионер, ама со мојте 19 години и со уште 10 мој врсници- истомисленици кој ја сакаат прво Македонија а потоа природата направивме таква атмосфера што го дигнавме во воздух тоа раселено место. Сакам да кажам само треба малку желба за различно поминување на тие 10 дена кој ни се предвидени за одмор и нормално, добра екипа. Следна дестинација ни е Трескавец, и Тиквешија па Мариово.

Поздрав,
Швиценигро :)

да ти носам прекаро на погреб.

Мене посебно Источна Македонија ми е доста непозната, особено тие места до границата со Бугарија, Берово, Пехчево, Делчево, околината на Крива Паланка.План ми е во иднина да ги испосетам сите тие места, па после зависи од услови за странство.Не сме свесни за многу работи кај нас, ама немаме ни некоја промоција.

каде во тиквешијата планирате да вриите, мислам што сакате да посетите......?

Мене посебно Источна Македонија ми е доста непозната, особено тие места до границата со Бугарија, Берово, Пехчево, Делчево, околината на Крива Паланка.План ми е во иднина да ги испосетам сите тие места, па после зависи од услови за странство.Не сме свесни за многу работи кај нас, ама немаме ни некоја промоција.

Ние сме навикнати, се на тацна ако чепнеш овде онде ќе најдеш се. А за низ Македонија најубаво е на сопствена рака да си одиш. Мене ми е план да одам по манастири, затоа што местата каде што се лоцирани, се ФАНТАСТИЧНИ, и без кола. само со воз и со автобус (ако мора), а викендот после велигден ќе одиме со точаци пак до Папрадиште.

Рај буквално рај на земјата, почнувајки од Дурачка река, Станци итн.. во прва прилика мора да се посети и Калин камен! Исто кој не бил обавезно да ги посети Папрадиште, Богомила, Чеплес па и Солунска глава.. какви убавини имаме не сме свесни ..

да ти носам прекаро на погреб.

Единствен е братче :Р
--- надополнето: 6 април 2012 во 00:01 ---
Рај буквално рај на земјата, почнувајки од Дурачка река, Станци итн.. во прва прилика мора да се посети и Калин камен!

Абе почнувајки од Крива Паланка до Струмица е фантазија
-Крива Паланка
-Кратово
-Лесново
-Градче
-Царев Врв
-Пониква
-Сарандопор
-Буковец
-Калиманци
-Куклица
-Берово
ИТН.....

Ех што ве гледам смешни.
Кај се идело на одмор низ Македонија,срамота е.На одмор се иди стрикно на море...за комшије да пукну из муке.Па послем слики на фејсбук па лајк па таг,па послем до нова година раскажуваш како било...ехееее сите да видат дека си бил на море па да пукнат од мака.Евентуално може да се одбере некоја европска метропола со нај-нај-најевтин аранжман...па тоа култура,па слики,па ручеци у МекДоналдс, па како демек си станал интернационале, почињаш да мешаш јазици, па збориш Скопско-Француски...Струмичко-Италијански....па сите улици ги знаеш од градот асли поштар.
А не ти по села си се залетал.Ако ми е за село таму мојте уште седат,кај нив ќе си ида на гости.

Ете тоа треба за да се биде модерен.Но ти немај гајле,терај тури низ Мк,навистина има убав провод и прекрасна храна. Единствено недостасуваат Хотелчиња за преспивање.Јас многу сакам да одам во мавровскиот дел...хотел Радика...Феноменална тишина и чист воздух...

Што има сега врска темава оние кои имаат големки плати одат на поголемки места оние кои имаат помали одат во Маалта ама соба .и така натаки

Чекај сега сакаш да ми кажеш дека имаме Бора Бора во Македонија?

Арно кажа еднаш Игор Џамбазов, кога ќе ја прошетам цела Македонија тогаш ќе размислувам за патување во странство. Ние сме таква нација и со таков менталитет што ни се чини како фантастично и кул задоволство ако идеме на одмор на некои егзотични места, и нормално, има многу убави места низ целава планета. Но ние како прво не сме си ја прошетале сопствената држава а една педа земја е, убавина што ни е на дофат во секој момент а не сакаме да ја видиме...Немаме мориња и океани, но имаме многу други природни убавини кои вредат да се погледнат.

Гледам само теми, кои содржат само егзотични дестинации. Зошто мора на море? Кога има толку убави места во нашата земја што многу вреди да се посетат. И јас бев за одмор на море или надвор од Македонија. Но моето мислење се смени кога поминав 10 дена во Папрадиште (Општина Чашка), впрочем планирав 2 но поминав 10, а за тие 10 дена ги посетив нај атрактивните места за тие предели. Ок, некој ќе помисли дека размислувам како пензионер, ама со мојте 19 години и со уште 10 мој врсници- истомисленици кој ја сакаат прво Македонија а потоа природата направивме таква атмосфера што го дигнавме во воздух тоа раселено место. Сакам да кажам само треба малку желба за различно поминување на тие 10 дена кој ни се предвидени за одмор и нормално, добра екипа. Следна дестинација ни е Трескавец, и Тиквешија па Мариово.

Поздрав,
Швиценигро :)
Бачко на 19 години со ограничен буџет се сака Македонија у туристичка смисла или шетачка смисла if you prefer. На твои години, јесда имам 25 ама сеа работа ова она, ја сакав Македонија и јас. Сеа сакам море бе брат. Остај ти Папрадишта и бањање у вировите. :)

Само напред.(y) Јас бев на викенд во Папрадиште и си поминав феноменално :) Пределот е прекрасен. И јас сум за тоа да си ја запознаеме државата колку што можеме повеќе, но сепак станува збор за два различни начини на одмор. Понекогаш сакам шума, колиба, животни, чист воздух а понекогаш сакам само сонце, песок и плажа.

Бачко на 19 години со ограничен буџет се сака Македонија у туристичка смисла или шетачка смисла if you prefer. На твои години, јесда имам 25 ама сеа работа ова она, ја сакав Македонија и јас. Сеа сакам море бе брат. Остај ти Папрадишта и бањање у вировите. :)

Хахаха, ме насмеа :D... и не дека не си у право :).

Иначе на темава има одмор и одмор.
Некогаш сакам социјализација, ми фали плажа/море/гужва, едноставно ми фали галамата на луѓе, а некогаш пак сакам едноставно мир и тишина и тогаш ги преферирам Караџица/Берово или Шапка или било што македонско.

И кога станува збор за шетање ја сакам се, ја сакам и Македонија, а го сакам и светов, што се рекло-дај шта даш :D.

Хахаха, ме насмеа :D... и не дека не си у право :).

Иначе на темава има одмор и одмор.
Некогаш сакам социјализација, ми фали плажа/море/гужва, едноставно ми фали галамата на луѓе, а некогаш пак сакам едноставно мир и тишина и тогаш ги преферирам Караџица/Берово или Шапка или било што македонско.

И кога станува збор за шетање ја сакам се, ја сакам и Македонија, а го сакам и светов, што се рекло-дај шта даш :D.
Ја имам шетано и ја шетам. Со точак, со кола, уз дуж и попреку. Ама дечкото кажува нешто друго, авантуристичката нота у тие години си е пренагласена. Знам, сум ја сетил. А пустото коа се нема кеш, па и земјава ќе ја истражуваме. Како и да е, поттик давам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom