Облека за матурска вечер [за машки]

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Мокасинки како првиот совет и јас се согласувам,фармерки може а и немора поодобро панталони некои така по спортски,сако спортско значи да биде спортско али сврзано со класика.Јас никогаш не би носел кравата туку би ставил некоја марама таква тенка машка по спортски малце....кошула некоја убава и таман се ќе биде...

Член од
18 ноември 2009
Мислења
73
Поени од реакции
14
И доле некое кондурче/патиче и т'мн си.
casual-dress-style-men-1725.jpg

или нешто вака,никој нерече дека кошула е задожително за матураска вечер.
casual.jpg

М

Мартин`

Гостин
А вакво нешто се носи ли на матурска или треба нешто по “свечено“ ? :D

Кошула нешто во тој стил, малце подруги фармерки (не панталони) + патикиве ..

А

Антоние

Гостин
Еве ти солидно одело за 134 евра. Можеш да го порачаш од интернет или можеш да тркнеш до Зара:

http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/ma/fr/zara-S2012/189528/725509/BLAZER+A+RA
YURES%2BTENNIS

Што значи ќе ти останат пари и за солиден пар црни или кафени кондури. Избегавај коцкасти и шпицасти кондури. Побарај формални свечени кондури, оксфорд, или дерби. Нелакирани.

Што да избегаваш како огин:
http://www.bonardis.com/prom-tuxedos/Prom_coupon_2.jpg
http://suitfactoryaugusta.com/images/prom-coupon2.jpg
http://www.coes.co.uk/prodimg/HISavSTU_1_Zoom.jpg

Исто така, кога купуваш одело, гледај да ти пасува како што треба.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
^Леле што е со кондуриве, никако вакви :cautious:

Ми се свиѓаат предлозите на Нимфадора и Антоние на темава .)

Член од
2 април 2012
Мислења
144
Поени од реакции
133
^Леле што е со кондуриве, никако вакви :cautious:

Ми се свиѓаат предлозите на Нимфадора и Антоние на темава .)
ствар на вкус бе лилаа,ако ти неќеш ќе се најде некој што сака ваквов стил ,плус во мода е ;) :sneaky:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И на босо и ногата после на мрша копање :D Али ај ко што викаш да речеме вкус дека е :sleep:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Еве ти еден мој предлог, се надевам ќе ти се свиѓа.
Да почнеме од пети.
- Мокасинки темно плави ниски (има и со подебел ѓон,не се арни тие).Ако бараш може да се најдат од 1500/2500 ден,квалитетни!
-Кремасти фармерки во теранова моментално има по 1499 се,одлични се!
-Кремас каиш @бит-пазар,шутка пазар итн..итн.. 150 ден.
-темно плава кошулица , имаш во тивеш (лептокарија) одличен материјал , од 750 до 1000 ден.
-Сако исто темно плаво имаш исто во тивеш некој 3000/4000 ден ,а исто така има во гтц (кога ќе влезеш од према плоштат одма од десна страна до поранешна Nike продавница) доста квалитетни иста цена.
-Саат ако не си на располаѓање уште некој 2000/3000 илјади,би ти препорачал некој од 200/300 ден од шутка да си земеш со ремче што се.

плус/минус негде 8000/9000 ќе те фати се на се.

Оваа е малце по модна комбинација,според мене му стои на секаков тип на човек,доколку не ти се свиѓа пиши,имам доста идеи во моментов :)
позз!
Плаво кремаста комбинација со мокасини, сако и саат од шутка.
Може сум опериран од вкус за облекување али ова е КРАЈ.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Друже освен ако не си навлезен во Ране фраерско-мафијашки стил, немој во никој случај да носиш костум/одело на матура.Не гледај што носат другите, ако ти е ќеф и по фармерки и маица да си појдеш.
Е сега да преминеме на главното.Облека ти зависи од тоа што ти сакаш и во што ќе се чувствуваш удобно.Немој да купуваш специјално само за на матура и за на никое друго место.Гледај облеката да можеш и понатаму да ја носиш.
Мој совет:
  • Не купувај класични пантолони.Купи си класични фармерки или пак спортски пантолони кои се слични на фармерки не знам како се викаат, но немој пантолони исти како од одело.
  • Сакото ти е опционално.Зависи од тебе дали сакаш или не и колку формално сакаш да изгледаш бидејќи сепак е сако.Но, гледај да биде спортско доколку се одлучиш да носиш.
  • Кошулата би ти препорачал да ти биде со долги ракави и да ги завратиш ракавите до под лактите.Ако купиш класична кошула без многу шарки тогаш ти оди во комбинација со сако.Ако е карирана или пак со било каква друга шарка мислам дека подобро ќе изгледа без сако.
  • Врска/машна-повторно зависи од тоа колку сакаш да бидеш формално облечен.Доколку се одлучиш да носиш класична кошула и сако можеш да ставиш врска/машна но и не мораш.Доколку се одлучиш за некласична кошула би те советувал да не одиш со оваа опција.
  • Обувките во целост зависат од другите парчиња облека и би требало последни да ги купиш.Шпиц-лакирана класична чевла во никој случај немој.Ако носиш сако тогаш најубаво ќе ти стојат мокасинки(последната слика од Нимфадора)но можеш да си носиш и класични патики (како на сликата од Мартин') или вакви.Моја препорака тука ти е доколку носиш старки и си нивни обожавател да си носиш и на матура.Ги имаш во сите бои па така да можеш да си одбереш боја што се сложува, или пак доколку си целиот во една иста нијанса и тон одбери старки што ќе отскокнуваат.Ако на пример целиот си во сиво,бело или црно можеш да си купиш црвени старки.[/URL]

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.285
Поени од реакции
563
Јас мислам дека тоа е свечен чин и треба облеката да оди накај свеченото ... не може со патики и фармерки (според мене, иако сум голем љубител на патиките) ... а на свадба како би одел? тоа ти доаѓа слично ... замисли сите женски дотерани во фустанчиња (како на оскар да одат), а ти во патичиња и фармерчиња ... како што рече некој ќе бидеш како црна овца, освен ако сите машки не се договорите и сите да бидете во спортски стил ... некој велат земи си нешто што ќе го носиш понатака ... точно, ама зар и посвеченото нема да го носиш понатака, зар цел живот ќе си во патики и фармерки ... ако е така оди во маица и бермуди, тамам сега идет лето и супер ќе ти се најдат ...:)
--- надополнето: 6 април 2012 во 09:48 ---
Според тоа мој предлог, ако веќе не сакаш одело со машна, тогаш пантолони со кондури и сако ... а последната одлука е твоја ...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
eве ова е мјот предлог :)
Искрено.......од ваквиве ципели ми се повраќа......Некоја 21 век верзија на кондурите што ги носеа типци ала Синан Сакиќ и браќата од Шутка и Бит Пазар.
Уффф се ежам кога ќе видам некој вакво нешто да носи.Али ок,вкусови се во прашање.

Еве на што мислам.........1:04 е моментот.Исти курац се.....

Еве го и Екрем.......со црни.

H

HoT IcE

Гостин
casual-dress-style-men-1725.jpg
Најдобра комбинација за матура, за машки, од Лиска беше поставена сликава.
Според мене, најтоп е.

Kajgana Shop

На врв Bottom