Google ги претстави очилата на иднината

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
L

.Lost Angel.

Гостин
Google ги претстави очилата на иднината

Google ги претстави најавуваните очила со проширена реалност, кои со својот изглед повеќе потсетуваат на визирот на Џорди Ла Форџ од Стар Трек, отколку на вистински очила. Очилата со проширена реалност се дел од Google X, таинствената лабороторија на Google која има задача да ја донесе иднината поблиску до нас.

Овие очила се уште не се подготвени за да бидат пуштени во продажба, но затоа пак, ќе бидат допрва тестирани во јавност. Тимот одговорен за очилата со проширена реалност објави видео во кое се претставени можностите на овие очила.

Од видеото може да се види дека очилата ќе им овозможат на корисниците да примаат пораки и да испраќаат пораки преку гласовни команди. Исто така имаат и вградена камера која овозможува видео разговори како и фотографирање.

Очилата се исто така поврзани со Google+, за целосно да ви го одвлекуваат вниманието. Доколку искуството е навистина такво како што е претставено во видеото, овие очила ќе ви овозможат во реално време да го споделите моментот кога ќе ве удри кола.

Да надополнам.
Во македонија ке стигнат близу 2015 година и ке чинат 300 евра.(Барем така прочитав на блиц.)

Ги претстави? Никаде не ги видов...
Камера, слушалки... како ли би изгледале?
motorcycle-helmet-shields-1.jpg
?

Ги претстави? Никаде не ги видов...
Камера, слушалки... како ли би изгледале?
motorcycle-helmet-shields-1.jpg
?
Ја на блиц прочитав дека ке бидат во најразлични модели како очила за сонце

Не ми се допаѓа .
Премногу технологија во секојдневниот живот :confused: .
Единствено добро кај овие наочари ќе биде :

'take picture of that hot chick'

PUT IT IN FOLDER "FAP FOR LATER"
:D

Да надополнам.
Во македонија ке стигнат близу 2015 година и ке чинат 300 евра.(Барем така прочитав на блиц.)

Ако стварно се само 300 евра тогаш вредат за тие пари, кога може еден мочан ајфон да биде 400+ евра а нема ништо посебно опции за разлика од обичните андроид телефони .. а и за препишување ќе бидат екстра :D

Ако стварно се само 300 евра тогаш вредат за тие пари, кога може еден мочан ајфон да биде 400+ евра а нема ништо посебно опции за разлика од обичните андроид телефони .. а и за препишување ќе бидат екстра :D
Аууу па дали..барем така прочитав на блиц, ако ја најдам статијата ке ви постирам..

Класичен паразитизам..
За која цел се наочариве,некој се прашал ли,или ќе пројдат на пазарот како до сега-за тренд."Еве баце,си земав од тие наочарите шо ти кажував,како ти се свиѓаат а?" "Леле човече-бомба"
Никаква намена-освен паразитизам како-споделување на фотографии and shit.Детски несозреани работи.Никакво уживање во реалниот живот.Се подалеку и подалеку бегање од реалноста.

де бе и во библиотека / продавница или слично има цела мапа на движење? замисли влагаш у тедико неможеш да се снајдеш прашуваш каде има икс производ и ти дава рута...

од една страна си имаат предности од друга страна негативни работи.... убави си рече некој погоре... и така луѓето станаа роботи

Kако ФБ и останати работи да не беа доволни па уште ова, ојде детството на луѓето сеа сите ке станат програмери,доктори, 'паметни' а немаат две чисти.

Господе боже што нема да се деси за пари фан сум на технологија ама ова е веќе претерано

До кај стигна светов бе. Кој к*р ќе ми се овие наочари? Ако знам да стигнам од едно место до друго сигурно нема да ми требаат стрелки да ми покажуваат кај да одам, па и да не го знам местото ќе се снајдам, ќе прашам некој ако треба. Замисли ситуација кога ќе стигнат кај нас наочариве, си одам по пат и правам муабет со некој како што правеше типов на кровот на зградата и луѓево ме гледаат ко некој ненормален што си прави муабет сам со себе, мене некад глупо ми паѓа коа правам на слушалки муабет не па вака. Што ќе ми е да сликам нешто кога можам комотно од мобилен истото да го направам. Кога одам на прошетка шокур барам да шерувам со пријателите некоја дешавка или да сликнам нешто. Глупости бе, патетика. Ова американциве треба да се уништат сите до еден. До стадиум се да измислат нешто што со помош на умот да правиме работи па сите така ќе се затуцаме после некое време во собите и само ќе се млитавиме. Жими се ама страв ми е да помислам како ќе живеат децата на нашите деца.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom