Дали некој фрлил магија врз вас?

• Креатор на темата black angel
  • Време на започнување

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Оној Исус што беше прогласен за натприродно битие во Никеја во 4 век? Жално е ако тој ти е бог :S
Види вака сега знаеш на што и кого мислам, а темава не е за утврдување на идентитетот на Господ Бог на сите христијани (православни, католици...), можеби треба да одиш во црква (ако си христијанин) и да се помолиш малце нема да биде лошо.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Види вака сега знаеш на што и кого мислам, а темава не е за утврдување на идентитетот на Господ Бог на сите христијани (православни, католици...), можеби треба да одиш во црква (ако си христијанин) и да се помолиш малце нема да биде лошо.
за што да се помолам ? :S

General Centar

Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
За што сакаш.

General Centar

Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
ќе се помолам за да ги отворите очите за да сфатите дека христијанството, исламот и др. се најголемото зло на денешницата
Те поздравувам, те уважувам и ти оддавам внимание!
И се молам да ти бидат простени гревовите за кои не си свесен дека ги правиш и човек ова е off topic свашташ???

S

Sheldon Cooper

Гостин
Те поздравувам, те уважувам и ти оддавам внимание!
И се молам да ти бидат простени гревовите за кои не си свесен дека ги правиш и човек ова е off topic свашташ???
Одамна тргнавме по патот на оff topic-ите брате ама ај ќе се вратиме во колосек (пс. гревот е измишљотина од „паметната“ (проста) раја за да ја манипулира простата (глупа) раја) ама ај да не претераме, ако си за дискутирање повели на PVT. :)
Он-топик: дали магијата може да биде раскината со слободна волја т.е цврст став и позитивни мисли или ништо не помага?

General Centar

Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Одамна тргнавме по патот на оff topic-ите брате ама ај ќе се вратиме во колосек (пс. гревот е измишљотина од „паметната“ (проста) раја за да ја манипулира простата (глупа) раја) ама ај да не претераме, ако си за дискутирање повели на PVT. :)
Он-топик: дали магијата може да биде раскината со слободна волја т.е цврст став и позитивни мисли или ништо не помага?
За Off topic - прифаќам :), за другото кажав погоре само верба барем кај мене успева.

Член од
13 декември 2011
Мислења
218
Поени од реакции
43
ВЕРУВАМ ВО МАГИИ БИДЕЈКИ ИМАМ ПОЧУСТВУВАНО НА СВОЈА КОЖА И СЕГА САКАМ ДА ПРАШАМ..........БЕВ КАЈ ЛУЃЕ И МЕ ИЗЛЕКУВАА АМА НЕ Е ТОА ТОА ПОЛЕКА ПОЛЕКА ПАК МИ СЕ НАВРАЌА ...БЕВ ПАК МИ ВИКААТ ДЕКА НЕМА НИШТО ,А МЕНЕ СЕУШТЕ МИ СЕ ВРАЌА ЛОШОТО ...ДАЛИ МОЖЕ ОД ПОРАНО ШТО БИЛЕ МАГИИТЕ ДА МИ УДИРААТ ВО ПСИХА И САМ ДА СИ ПРАВАМ ЛОШО ? ВЕ МОЛАМ ЗА ОДГОВОР...

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Моево е малце подолго, али пошо скоро се сме пробале кај мене у фамилија, немам што да изгубам ако го споделам.
Не знам од каде да почнам пошто ова се дешава веќе со години, ептен одамна од пред 6 или 7 години кога мајка ми went down hill. Значи имаше рак на градата кој 2 пати и го вадеа и после тоа идеше на хемотерапија и пиеше едни апчиња што и направија мнооогу штета. До пред некое време сите мислевме дека тоа што и се деси после операциите и кога престана да ги пие апчињата (тамоксифен) и е од апчињата пошто тие кај некои жени знаат да предизвикаат депресија и слични ствари. Значи после 3 години од втората операција мајка ми падна во депресија и што е најтрагично не ја приметивме на почетокот, пошто и самата не знаеше што и се дешава али горе доле беше нормална, идеше на работа и се тоа (пошто тоа полека полека делуваше). Една многу интересна случка му се десила на татко ми во тој период, (3 години после операциите) биле со мајка ми на пазар и некоја циганка му побарала цигара, овој и дал и оваа само што ја видела мајка ми (а тогаш мајка ми беше при себе) му кажала на татко ми дека нешто е направено и дека ако дозволи мајка ми она може да го извади. Мајка ми не и дозволила. Истиот ден кога се враќале накај дома истото му се десило со друга жена, исто циганка што му побарала цигара и истото му го кажала. Е сега знак прашање е ова со циганкиве али мене не ми е верно али, ако размисли чоек од кај знаеле баш на татко ми да му пријдат, али ок нема везе. После тоа со циганките (после една/две години) мајка ми отиде ептен down hill, престана да иде на работа, почна да заборава работи, имаше потешкотии со зборувањето. Како што поминуваше времето ситуацијата на мајка ми идеше од лошо на полошо. Значи лани и преклани заборави на сите медицински поими, после тоа буквално на се што учела и на 20 години стаж (а иначе е лекар по професија) иако има две специјализации и е примариус (сега кога помислувам се чудам). Значи женава не знае каде е, не знае кој датум е не знае кој ден е, не се бања сама, понекад е расположена и се смее а понекад паничи и сака да си оди дома (иако веќе 22 години е со таткоми и живееме во Скопје, а кога отидовме кај баба ми и дедо ми (мајка и и татко и) не го знаеше патот и не знаеше кај оди. Тоа е само дел од се што се дешава, еднаш паничеше, плачеше вриштеше и сакаше да си оди дома и јас од немај каде (пошто стана насилна) ја пуштив да излезе. Женава стигнала до Карпош, (а живееме во центар) се онесвестила и ја однесле кај неа на работа. Татко ми ја бараше низ град 5 цели саати, и на крај ми се јавија од болница и татко ми ја донесе дома. Вакви епизоди имаше скоро секој ден али сеа се смири малце. Иначе ми се има десено многу пати да ја видам и да ја слушнам како си прави муабет со некој што никој друг не го гледа, еднаш стоеше пред врата, и гледаше низ стаклото од вратата, гледаше во дворот и се смееше. Јас и пријдов и ја прашав "што се смееш мамо?" и она ми вика "еее види го што прави човекон" и јас погледнав кај мене во двор и се скаменив кога видов дека немаше никој. Друг пат, после ручек остана сама на масата у дневна (ја раскревав со сестра ми) и беше свртена кон фотељата што е одма до масата и викa: "а вие имате деца?" у тој момент јас застанав до неа и ја слушав, и она си продужи "а? Еј изгледа не ме слуша" и се сврте накај мене и нормално јас ја прашав со кој збори и она на тоа ми врати "со овој човеков овде" мене ладна пот ме облеа, се обидов да дознаам што збори али не ми успеа. Знам дека изгледа дека е луда, ама татко ми ја однесе кај психолози, психијатри, и го сликаа мозокот два пати и ништо не и најдоја. Докторите му кажаа дека не е за во институција и едноставно немаа никаква дијагноза, никој не знае што и е, зошто не знае да чита да пишува да брои и сл. Иначе од страната на баба ми (мајката на мајка ми) има линија на видовити и гатачи (дедото на баба ми бил видовит, а мајката на баба ми била ко селски бајач, лекар како и да се вика тој/таа што трга маѓии, болести и сл), па така да баба ми (пошто е од село) доста време има потрошено на гатачи и такви работи. Јас не ни помислив дека е можно да има нешто направено се додека татко ми не ми кажа дека него и на тетка ми им имале направено нешто да не можат никад да се оженат/омажат и тоа некоја клетва што сама по себе се обновува со секоја нова генерација, али тоа е друго да се навратам на мајка ми. Значи мајка ми не ја препознаваше сопствената мајка, викаше дека е умрена а со дедо ми (татко и) никад не се деси нешто слично. Иначе баба ми и дедо ми биле кај некој во некое село кај Битолско и тој им кажал дека нешто е направено и им кажал каде да бараат и што да бараат (конци меѓу алишта, и во коренот на црешата кај мене дома) и дојдоја и баравме и најдовме: конци во алиштата, меѓу мантилите на мајка ми во перницата и меѓу нејзините алишта. Во најдебелиот корен на црешата најдовме 5 коци во различни бои и во различни големини (од најдолг до најкус) и тоа не врзани, сите на едно место еден по еден заплеткани сами во себе. После тоа ситуацијата стана поднослива за живот, ама пак се дешаваа и се дешаваат чудни работи. И на крај уште една работа што ми ја заледи сета крв во мене беше пред некој месец кога баба ми (мајката на мајка ми) беше дојдена да види како е мајка ми, кога сите си легнаа јас и сестра ми гледавме филм у соба и јас тргнав накај кујна да напунам вода, баба ми спиеше во дневна (а за да стигнеш у кујна кај мене мора да поминеш од дневна) и како што тргнав, у темница и у тишина застанав у ходник и ја слушнав баба ми како шепоти (in a creepy, scary and a freaking out way) нешто што благе везе немаше со Македонски јазик и само што продолжив накај кујната престана. And finally, my question is: ако има некој на форумов што знае дали нешто и е направено (ама озбилно не ми се ругајте) го замолувам да ми каже. Фала

Член од
5 јули 2010
Мислења
29
Поени од реакции
5
CITAJ JA MAKEDONSKI MISTERII NEZNAM KOJ AFTOR BESE KNIGATA E STVARNO NRSTO NAJ NAJ STRASNO - KOLKU STO IMA MAKEDONIJA VRACARI I TURCIJA CELA AMERIKA DA JA SOBERES NEMA TOLIKU - . . .. . .VO KNIGATA GI IMAS SITE VRACARI U MAKEDONIJA KAJ ZIVEAT TELEFONI OD NIV - - -- - IMA NEKOJ STO ZIVEAT VO PLANINI BUKVALNO SAMI - - - - - IMA SO GI ISPITUVALE SVECKI ORGANIZACII NA PRIMER EDEN OD GALICICA EDEN OD NAJGOLEMITE ENERGICARI E U SVETOT - - - - - - - - - -- GO UDRILA NEKOJA SVETLINA U GLAVA TIPOT DODEKA BEEL DRVA U SUMA I MU POBELELA KOSATA - - - - - - KOGA DODSOL DOMA U SELOTO SE CUDELE SITE......I TOJ COVEK IMA KUKA OD KAMENJA SEGA I ZIVEE VO SUMA OK OK O K DOSTA E KAZI AKO NEMOZES DA NAJDES KE TI PISAM TUKA ZA NAJDOBRITE GATACI ALI NE GATACI STO LECAT VIDOVITI POSO IMA RAZLIKA I MGU NIV POZZZ
kade moze da se kupi taa kniga

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
my question is: ако има некој на форумов што знае дали нешто и е направено (ама озбилно не ми се ругајте) го замолувам да ми каже. Фала
Има луѓе во Македонијава кои знаат да прават магии, некој одат до најморбидни состојки (зимаат кожа од закопни умрени луѓе) и ѓи употребуваат за да нанесат штета на некого. Тие луѓе обично тоа го работат за пари. Значи некој платил за да предизвика најразлични негативни енергии. Е сега лекот повторно лежи во тие што прават вакви негативни енергии, доколку некој би се нафатил повторно би барал пари за сето тоа. Но едно да ти е јасно клинец кога ќе се закова, па и да го извадиш, дупката останува...
Господ е голем и тој одлучува што понатака со таквите зли луѓе..

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Има луѓе во Македонијава кои знаат да прават магии, некој одат до најморбидни состојки (зимаат кожа од закопни умрени луѓе) и ѓи употребуваат за да нанесат штета на некого. Тие луѓе обично тоа го работат за пари. Значи некој платил за да предизвика најразлични негативни енергии. Е сега лекот повторно лежи во тие што прават вакви негативни енергии, доколку некој би се нафатил повторно би барал пари за сето тоа. Но едно да ти е јасно клинец кога ќе се закова, па и да го извадиш, дупката останува...
Господ е голем и тој одлучува што понатака со таквите зли луѓе..
Абе фората е што не знам дали е направено, а и да е неам поим кој го направил, иначе ако дознаам дека е ондак ќе барам чаре

V

Vollstandig

Гостин
Една многу интересна случка му се десила на татко ми во тој период, (3 години после операциите) биле со мајка ми на пазар и некоја циганка му побарала цигара, овој и дал и оваа само што ја видела мајка ми (а тогаш мајка ми беше при себе) му кажала на татко ми дека нешто е направено и дека ако дозволи мајка ми она може да го извади. Мајка ми не и дозволила. Истиот ден кога се враќале накај дома истото му се десило со друга жена, исто циганка што му побарала цигара и истото му го кажала. Е сега знак прашање е ова со циганкиве али мене не ми е верно али, ако размисли чоек од кај знаеле баш на татко ми да му пријдат, али ок нема везе. После тоа со циганките (после една/две години) мајка ми отиде ептен down hill, престана да иде на работа, почна да заборава работи, имаше потешкотии со зборувањето. Како што поминуваше времето ситуацијата на мајка ми идеше од лошо на полошо. Значи лани и преклани заборави на сите медицински поими, после тоа буквално на се што учела и на 20 години стаж (а иначе е лекар по професија) иако има две специјализации и е примариус (сега кога помислувам се чудам). Значи женава не знае каде е, не знае кој датум е не знае кој ден е, не се бања сама, понекад е расположена и се смее а понекад паничи и сака да си оди дома (иако веќе 22 години е со таткоми и живееме во Скопје, а кога отидовме кај баба ми и дедо ми (мајка и и татко и) не го знаеше патот и не знаеше кај оди. Тоа е само дел од се што се дешава, еднаш паничеше, плачеше вриштеше и сакаше да си оди дома и јас од немај каде (пошто стана насилна) ја пуштив да излезе. Женава стигнала до Карпош, (а живееме во центар) се онесвестила и ја однесле кај неа на работа. Татко ми ја бараше низ град 5 цели саати, и на крај ми се јавија од болница и татко ми ја донесе дома. Вакви епизоди имаше скоро секој ден али сеа се смири малце. Иначе ми се има десено многу пати да ја видам и да ја слушнам како си прави муабет со некој што никој друг не го гледа, еднаш стоеше пред врата, и гледаше низ стаклото од вратата, гледаше во дворот и се смееше. Јас и пријдов и ја прашав "што се смееш мамо?" и она ми вика "еее види го што прави човекон" и јас погледнав кај мене во двор и се скаменив кога видов дека немаше никој. Друг пат, после ручек остана сама на масата у дневна (ја раскревав со сестра ми) и беше свртена кон фотељата што е одма до масата и викa: "а вие имате деца?" у тој момент јас застанав до неа и ја слушав, и она си продужи "а? Еј изгледа не ме слуша" и се сврте накај мене и нормално јас ја прашав со кој збори и она на тоа ми врати "со овој човеков овде" мене ладна пот ме облеа, се обидов да дознаам што збори али не ми успеа. Знам дека изгледа дека е луда, ама татко ми ја однесе кај психолози, психијатри, и го сликаа мозокот два пати и ништо не и најдоја. Докторите му кажаа дека не е за во институција и едноставно немаа никаква дијагноза, никој не знае што и е, зошто не знае да чита да пишува да брои и сл. Иначе од страната на баба ми (мајката на мајка ми) има линија на видовити и гатачи (дедото на баба ми бил видовит, а мајката на баба ми била ко селски бајач, лекар како и да се вика тој/таа што трга маѓии, болести и сл), па така да баба ми (пошто е од село) доста време има потрошено на гатачи и такви работи. Јас не ни помислив дека е можно да има нешто направено се додека татко ми не ми кажа дека него и на тетка ми им имале направено нешто да не можат никад да се оженат/омажат и тоа некоја клетва што сама по себе се обновува со секоја нова генерација, али тоа е друго да се навратам на мајка ми. Значи мајка ми не ја препознаваше сопствената мајка, викаше дека е умрена а со дедо ми (татко и) никад не се деси нешто слично. Иначе баба ми и дедо ми биле кај некој во некое село кај Битолско и тој им кажал дека нешто е направено и им кажал каде да бараат и што да бараат (конци меѓу алишта, и во коренот на црешата кај мене дома) и дојдоја и баравме и најдовме: конци во алиштата, меѓу мантилите на мајка ми во перницата и меѓу нејзините алишта. Во најдебелиот корен на црешата најдовме 5 коци во различни бои и во различни големини (од најдолг до најкус) и тоа не врзани, сите на едно место еден по еден заплеткани сами во себе. После тоа ситуацијата стана поднослива за живот, ама пак се дешаваа и се дешаваат чудни работи. И на крај уште една работа што ми ја заледи сета крв во мене беше пред некој месец кога баба ми (мајката на мајка ми) беше дојдена да види како е мајка ми, кога сите си легнаа јас и сестра ми гледавме филм у соба и јас тргнав накај кујна да напунам вода, баба ми спиеше во дневна (а за да стигнеш у кујна кај мене мора да поминеш од дневна) и како што тргнав, у темница и у тишина застанав у ходник и ја слушнав баба ми како шепоти (in a creepy, scary and a freaking out way) нешто што благе везе немаше со Македонски јазик и само што продолжив накај кујната престана. And finally, my question is: ако има некој на форумов што знае дали нешто и е направено (ама озбилно не ми се ругајте) го замолувам да ми каже. Фала
Незнам зошто веруваш во овие бајки и приказни и не ги гхлдаш работите малце поопширно.Нема “совршено семејство“ или некое семејство каде мажот е вработен,жената исто така, среќно заљубени и после 20-тата година во брак со успешна ерекција и секој трет ден безброј оргазми, каде домот и дворот им сјаат во најдобар ред, каде немаат никаков здравствен проблем па ниту недостиг на пари, и каде децата учат и се најдобри во генерација дрн дрн дрн....

Самото опшество денес ни налага да сме болни.Самиот начин на живеење ни налага да бидиме и болни и разочарани и депресивни иако не сме. Тоа чудо изгледа циганката го сфатила, па за да ти изгребе една цигара, ти кажува оти има жената нешто направено.За да ти извади пари ќе ти кажи дека имаш сторение по твое црна магија. За да ти ги доизвади сите пари ќе ти кажи оти може да го извади : АМА ТЕШКО. За првата сеанда да и платиш одредена сума а и пошто нели “тешко се вадело“ да и платиш додатни суми на пари, за да ти направи ништо, и за да излечи ништо.

Исто,како на 10 годишно девојче да му речеш оти ќе има машко дете. И ова да го запомни муабетот и на 28 години, кога е бремена, шансите да си погодил и да те прогласи за светец се 2:1, со тоа што може да роди женско - да не погодиш, може да не роди - да не погодиш,. и трета шанса да погодиш оти ќе има машко. Едноставно,нели?

Психата човечка може да го натера да размислува и многу други работи.Гледањето одредени личности и разговарање со нив кои се во психата човечка, како случајот со мајка ти кога го прашувала некој колку деца има, потполно се поклопува, со она што денес го откриула науката. Со самото тоа што кажа ти дека мајка ти заборавила скоро се, и почнала да ја фаќа хистерија за да се врати дома (каде што израснала како мала) е знак на пореметување на информациите, а воедно и на реалноста на човекот во која живее, што значи она што било означено како “минато“ таа повторно го доживува - свесно дежаву кое трае долго, и со самото тоа и се репризираат случки кои таа ГИ ДОЖИВУВА, а не само ги враќа сеќавањата. Истото тоа го има науката докажано, дека фактички во собата, мајка ти не гледала, ниту дух, ниту вампир, ниту светец, туку е некоја случка која останала длабоко скриена во потсвеста, каде разговарала со човек и го прашала - колку деца имаш , истата случка и се репризира ама и ја соживува како сега да се случува. Лоша болест е тоа, а со скенирање на мозокот нема да се открие, затоа што, кога ти режиш цд, и некоја песна е лошо снимена, не можиш да го тужиш производитеот на цд-то зошто неквалитетно се снимила туку настанува грешка во “кодот“ на песната, пошто нели секој фајл е запишан со код.
Е сеа, истото тоа се случува и во мозокот на твојата мајка, ама во твојот, гледам дека добро проработила фантазијата и си поврзуваш површни работи без никаква логика д анајдиш во нив а уште помалце и без да сакаш да размислиш подобро. СЛучката со циганката се случила нели одамна - после некое време се случува кај тебе редица негхативни работи.
Значи, циганката не ја предвидела ситуацијата, иако верувам во тоа дека има луѓе што гледаат/чуствуваат негативна аура кај одредени личности па со самото тоа им откриваат дали се магнет за негативна или позитивна енергија, али сепак тука е вмешан бизнисот па за пари ти кажуваат и работи што не постојат, а циганката само пробувала да извади некој денар.

Баба ти, што дрдорела неразбирливи зборови, си цитирала валјда цитати од куран, од библија, пошто има еден тон надрилекари што лечат со читање книги, така да воопшто не се секирај, а тоа што си имал “бајачи“ во фамилија не би претставувало и пореметување во иднина.

Мој предлог е ова да го решиш ако сакаш, на нормален начин без да одиш по лекари и да ја труете мајка ти со лекови, едноставно, остави ја да се смири, натерај ја да одмара пушти и релаксирачка музика, покажувај и слики, раскажувај и случки со тебе со неа, со цел да си ја врати меморијата и да се среди на нормала.

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Незнам зошто веруваш во овие бајки и приказни и не ги гхлдаш работите малце поопширно.Нема “совршено семејство“ или некое семејство каде мажот е вработен,жената исто така, среќно заљубени и после 20-тата година во брак со успешна ерекција и секој трет ден безброј оргазми, каде домот и дворот им сјаат во најдобар ред, каде немаат никаков здравствен проблем па ниту недостиг на пари, и каде децата учат и се најдобри во генерација дрн дрн дрн....

Самото опшество денес ни налага да сме болни.Самиот начин на живеење ни налага да бидиме и болни и разочарани и депресивни иако не сме. Тоа чудо изгледа циганката го сфатила, па за да ти изгребе една цигара, ти кажува оти има жената нешто направено.За да ти извади пари ќе ти кажи дека имаш сторение по твое црна магија. За да ти ги доизвади сите пари ќе ти кажи оти може да го извади : АМА ТЕШКО. За првата сеанда да и платиш одредена сума а и пошто нели “тешко се вадело“ да и платиш додатни суми на пари, за да ти направи ништо, и за да излечи ништо.

Исто,како на 10 годишно девојче да му речеш оти ќе има машко дете. И ова да го запомни муабетот и на 28 години, кога е бремена, шансите да си погодил и да те прогласи за светец се 2:1, со тоа што може да роди женско - да не погодиш, може да не роди - да не погодиш,. и трета шанса да погодиш оти ќе има машко. Едноставно,нели?

Психата човечка може да го натера да размислува и многу други работи.Гледањето одредени личности и разговарање со нив кои се во психата човечка, како случајот со мајка ти кога го прашувала некој колку деца има, потполно се поклопува, со она што денес го откриула науката. Со самото тоа што кажа ти дека мајка ти заборавила скоро се, и почнала да ја фаќа хистерија за да се врати дома (каде што израснала како мала) е знак на пореметување на информациите, а воедно и на реалноста на човекот во која живее, што значи она што било означено како “минато“ таа повторно го доживува - свесно дежаву кое трае долго, и со самото тоа и се репризираат случки кои таа ГИ ДОЖИВУВА, а не само ги враќа сеќавањата. Истото тоа го има науката докажано, дека фактички во собата, мајка ти не гледала, ниту дух, ниту вампир, ниту светец, туку е некоја случка која останала длабоко скриена во потсвеста, каде разговарала со човек и го прашала - колку деца имаш , истата случка и се репризира ама и ја соживува како сега да се случува. Лоша болест е тоа, а со скенирање на мозокот нема да се открие, затоа што, кога ти режиш цд, и некоја песна е лошо снимена, не можиш да го тужиш производитеот на цд-то зошто неквалитетно се снимила туку настанува грешка во “кодот“ на песната, пошто нели секој фајл е запишан со код.
Е сеа, истото тоа се случува и во мозокот на твојата мајка, ама во твојот, гледам дека добро проработила фантазијата и си поврзуваш површни работи без никаква логика д анајдиш во нив а уште помалце и без да сакаш да размислиш подобро. СЛучката со циганката се случила нели одамна - после некое време се случува кај тебе редица негхативни работи.
Значи, циганката не ја предвидела ситуацијата, иако верувам во тоа дека има луѓе што гледаат/чуствуваат негативна аура кај одредени личности па со самото тоа им откриваат дали се магнет за негативна или позитивна енергија, али сепак тука е вмешан бизнисот па за пари ти кажуваат и работи што не постојат, а циганката само пробувала да извади некој денар.

Баба ти, што дрдорела неразбирливи зборови, си цитирала валјда цитати од куран, од библија, пошто има еден тон надрилекари што лечат со читање книги, така да воопшто не се секирај, а тоа што си имал “бајачи“ во фамилија не би претставувало и пореметување во иднина.

Мој предлог е ова да го решиш ако сакаш, на нормален начин без да одиш по лекари и да ја труете мајка ти со лекови, едноставно, остави ја да се смири, натерај ја да одмара пушти и релаксирачка музика, покажувај и слики, раскажувај и случки со тебе со неа, со цел да си ја врати меморијата и да се среди на нормала.
ОК, ова има логика што ми го имаш напишано и веруј ми дека се е пробано, и лекови и без лекови (без лекови избега) и јас пошто размислував рационално ова го постирав на форумов со цел да видам дали ќе дознаам нешто ново, се ова што ти ми го пиша јас веќе си го знаев (знам што доживува ама ме интересира зошто истото го доживува). Сепак мило ми е што размислуваш на овој начин и фала ти за the reality check. Иначе моето семејство никад немало недостиг на пари или такви проблеми.

Kajgana Shop

На врв Bottom