A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Дали можам јас за 150 ден да добијам 2гб , па за 5-7 дена пак да активирам за 150 ден или ќе морам да чекам цел месец и за надминат лимит ќе ми наплаќат по 0.8 ден/мин?
За да надополниш пак теба, или да ги потрошиш тие 2 гб, или да помине еден месец...
Значи можеш ама откако ќе го потрошиш.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
108
Поени од реакции
14
За да надополниш пак теба, или да ги потрошиш тие 2 гб, или да помине еден месец...
Значи можеш ама откако ќе го потрошиш.
Купив 3G USB модем alcatel x220 , ги инсталирав драјверите и ја стартував апликацијата и прво ми побара PIN код и го впишав.Сега ми бара NCK код.Ги прочитав сите ливчиња што ми ги дадоа од One никаде не сретнав NCK.Каде да го најдам овој код?

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Купив 3G USB модем alcatel x220 , ги инсталирав драјверите и ја стартував апликацијата и прво ми побара PIN код и го впишав.Сега ми бара NCK код.Ги прочитав сите ливчиња што ми ги дадоа од One никаде не сретнав NCK.Каде да го најдам овој код?
Ако можеш screenshot дај ми од тоа што треба да подесуваш, ќе ти кажам....:)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
А што треба да очекувам од мобилен интернет и тоа од ONE ? SunWireless да не е подобар?
Ма ништо не им чини, сеа ќе бегам од нив, интернетов е КАТАСТРОФА мајку им нивна лоповска. Ќе си идам на близу или на т-хоум, а од оне-шит бегам.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
108
Поени од реакции
14
Ма ништо не им чини, сеа ќе бегам од нив, интернетов е КАТАСТРОФА мајку им нивна лоповска. Ќе си идам на близу или на т-хоум, а од оне-шит бегам.
Освен за модемот 2500 што дадов , за другото не сум зијан.Припејд си е , за 150 ден имаш 2гб.Го исклучуваш кога сакаш и имаш 600 ден во пакетот , односно за 4 месеци по 2гб.

Ти многу не се залетувај кај Т-Хоме зошто април дојде уште не зголемија трансфер!
Можеби ти е попаметно да земеш од Близу

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Освен за модемот 2500 што дадов , за другото не сум зијан.Припејд си е , за 150 ден имаш 2гб.Го исклучуваш кога сакаш и имаш 600 ден во пакетот , односно за 4 месеци по 2гб.

Ти многу не се залетувај кај Т-Хоме зошто април дојде уште не зголемија трансфер!
Можеби ти е попаметно да земеш од Близу
Т-хоум е најстабилен. Близу има добра брзина и неограничен трансфер ама некогаш со денови нема. За лимитот на Т-хоум не ми е многу гајле, нема цел да го потрошам. :)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
108
Поени од реакции
14
Т-хоум е најстабилен. Близу има добра брзина и неограничен трансфер ама некогаш со денови нема. За лимитот на Т-хоум не ми е многу гајле, нема цел да го потрошам. :)
Да најстабилен е и ми се случувало неколку пати да симнувам по 10 часа со 256/256.Ниту еднаш не ја прекина конекцијата!

Член од
8 февруари 2012
Мислења
20
Поени од реакции
3
Јас ставив пакет фиксен+интернет од пред 1 месец.Брзината на интернетов е 5.25МБ арно ама,некако ми се чини дека не е баш стабилен.Ако отворам повеќе страни наеднаш,не ги отвара,се додека на напрам REFRESH на страната,па потоа ке ја отвори.Мноoooгу често ова ми се случува.Што е проблемот според вас? Им се јавив во ОНЕ и дечкото ми вика,смени го BROWSER-ot хахахаха.....очигледно немаше одговор.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
981
Јас ставив пакет фиксен+интернет од пред 1 месец.Брзината на интернетов е 5.25МБ арно ама,некако ми се чини дека не е баш стабилен.Ако отворам повеќе страни наеднаш,не ги отвара,се додека на напрам REFRESH на страната,па потоа ке ја отвори.Мноoooгу често ова ми се случува.Што е проблемот според вас? Им се јавив во ОНЕ и дечкото ми вика,смени го BROWSER-ot хахахаха.....очигледно немаше одговор.
Toa sto vikash nema vrska so stabilnosta i mene mi se ima desavano taka...retko i obicno pred kraj na mesec...prvo ne otvvora strana pa so refresh se otvora...nisto strasno ..se desavat :)))

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Едноставно и кратко речено ОНЕ ИНТЕРНЕТОТ Е ПРОПАСТ.

Kajgana Shop

На врв Bottom