- Член од
- 2 април 2012
- Мислења
- 144
- Поени од реакции
- 133
не сум доволно богата за да купувам ефтини работи .
Значи си предоволно богата, хммм еве еден дечко ко за тебене сум доволно богата за да купувам ефтини работи .
Тоа се се штосови на производителите,во овој случај на Blizzard кој си најмува професионални "чекачи" пред продавниците и кои ствараат фама околу играта.Во овој реклама-свет нема ништо случајно пријателе,тоа се добро разработени маркетиншки финти на кои паѓаат пред се неискусни деца и наивчини,прогуглај малце ќе видиш за што ти зборувам,поздрав!
--- надополнето: 1 април 2012 во 22:45 ---
Ова збориш за Германија,Шведска или за кај нас во Македонија? Имало закон за заштита на потрошувачите,па што? Мислиш се почитува докрај и како што треба? Има закон за дозволена гласност на кафичите во центарот на Скопје? Да? Се почитува? Не?
Инаку,шпоретот ми го донесоа спакувано,ама зарем тоа е показател дека иди такво директно од фабриката? Можат и имаат с-ва и луѓе за да го препакуваат повторно истиот производ кој претходно бил отваран.Околу целиот овој проблем јас мислам дека шпоретот е бил или некаде изложен во продавницата па од многу пробувања на потенцијалните муштерии се олабавила вратичката,или пак како што си напишал и ти погоре,е вратен од некој др.муштерија па ми го тупнаа мене.
И за крај ќе ти кажам една финта која ја прават др.продавачи,во овој случај на производи за во бања.Одам во еден таков дуќан и ми се бендисува еден дизајниран умивалник,ама кога го погледнав одблизу и подобро,забелешав дека е малце напукнат одоздола.Намерно разгледав и кај сите др.умивалници во салонот истиот проблем.Веднаш ми текна на "финтата" со фабриките кога продавачите земаат директно од фабрика роба со маана која ја плаќаат и до 50% поевтино,а на нас потрошувачите ни ја шиткаат како нова.Продавачот дури се осмели да ми даде попуст од 15% што беше очигледна потврда за мојава теза,поздрав!
ххахахха не фала .задржи го за себеЗначи си предоволно богата, хммм еве еден дечко ко за тебе
http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/869269