Навали народе! :)

• Креатор на темата Orion.
  • Време на започнување
Член од
2 април 2012
Мислења
144
Поени од реакции
133
не сум доволно богата за да купувам ефтини работи .:sneaky::)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Тоа се се штосови на производителите,во овој случај на Blizzard кој си најмува професионални "чекачи" пред продавниците и кои ствараат фама околу играта.Во овој реклама-свет нема ништо случајно пријателе,тоа се добро разработени маркетиншки финти на кои паѓаат пред се неискусни деца и наивчини,прогуглај малце ќе видиш за што ти зборувам,поздрав!
--- надополнето: 1 април 2012 во 22:45 ---

Ова збориш за Германија,Шведска или за кај нас во Македонија? Имало закон за заштита на потрошувачите,па што? Мислиш се почитува докрај и како што треба? Има закон за дозволена гласност на кафичите во центарот на Скопје? Да? Се почитува? Не?
Инаку,шпоретот ми го донесоа спакувано,ама зарем тоа е показател дека иди такво директно од фабриката? Можат и имаат с-ва и луѓе за да го препакуваат повторно истиот производ кој претходно бил отваран.Околу целиот овој проблем јас мислам дека шпоретот е бил или некаде изложен во продавницата па од многу пробувања на потенцијалните муштерии се олабавила вратичката,или пак како што си напишал и ти погоре,е вратен од некој др.муштерија па ми го тупнаа мене.
И за крај ќе ти кажам една финта која ја прават др.продавачи,во овој случај на производи за во бања.Одам во еден таков дуќан и ми се бендисува еден дизајниран умивалник,ама кога го погледнав одблизу и подобро,забелешав дека е малце напукнат одоздола.Намерно разгледав и кај сите др.умивалници во салонот истиот проблем.Веднаш ми текна на "финтата" со фабриките кога продавачите земаат директно од фабрика роба со маана која ја плаќаат и до 50% поевтино,а на нас потрошувачите ни ја шиткаат како нова.Продавачот дури се осмели да ми даде попуст од 15% што беше очигледна потврда за мојава теза,поздрав!

Јас ти гарантирам дека се почитува, ако се буниш. Ако седиш мирен пријателе, ни јас не би била ,,фер,, со тебе. Чувај си расипан шпорет/машина/ватевер, што имам јас да се трошам за тебе.
Кај нас беше проблем со машината за перење. Дојдоа ја сервисираа, пак се заеба.
Помина рокот за ,,поправка,, и едноставно - добивме нова. Секако дека не се стрчаа нова да ни донесат, фино лепо кажавме дека ако не го испочитуваат рокот, имаме адвокат. Добри пари беа фрлени на машинчето, така што.. нема ќутење. Видоа - не видоа, чичка ново донесоа. И веќе 2 години супер си работи.
Имаше уште еден случај, во салама (не кажувам која фирма...) мајка ми во средината најде мува. Значи ја отвора саламата, и ја сецка за сендвичи, а во среде - мува. Фино-лепо им се јави и им кажа. Бирај што сакаш. Инспекција или обесштетување.
Погоди што одбраа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom