Навали народе! :)

• Креатор на темата Orion.
  • Време на започнување

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.740
ако влезе некој нека ми земе монитор

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
sto koj kur praeja tamu starcite i oni li sakaa da kupat poevtin PVC televizor,leale ej koga gi vidov kako se butkaat :pos:,i posle sme trebale da ucime od postarite,abe so da ucime jadnite nie

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Ништо чудно бе, пред неколку години во црквата вака се бутаа за едни пакети што ги даваа. :tapp:
Не дека ТВ е со 5000 ден поефтин туку претходно му е зголемена цената и потоа демек е на попуст. На вакви попусти паѓаат само прости луѓе и оние кои ретко купуваат бела техника и не се во тек со цените во другите продавници. ;)

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.485
A znae nekoj ustvari kolku bile cenite ili ispadnalo deka poveketo si zaminale samo so razgleduvanje i razocaruvanje.... Ne veruvam deka nekoj proizvod bil pusten ispod nabavna cena a prodazna vo golemi firmi marketi e so i onaka niska marza taka da ne veruvam deka imalo LCDTVa 32" za 9-10.000 den :P
Edit: Vidov sea na sajt :) Ok tepackata se opravdue

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
A znae nekoj ustvari kolku bile cenite ili ispadnalo deka poveketo si zaminale samo so razgleduvanje i razocaruvanje.... Ne veruvam deka nekoj proizvod bil pusten ispod nabavna cena a prodazna vo golemi firmi marketi e so i onaka niska marza taka da ne veruvam deka imalo LCDTVa 32" za 9-10.000 den :P
--- надополнето: 31 март 2012 во 20:38 ---
Тоа и мене ме интересира, дали некој у цела гужва видел или земал производ со голем попуст.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
ПООЛЕКААА НЕ БУТАЈ ! ! !
:pos::pos::pos:

V

Vollstandig

Гостин
Јас со нептун одамна раскрстив. Се зезнав што земав исто на промоција еден лап топ, кој ми гарантираа дека ќе држи 6 часа батерија со нормална работа. Мојот ни на фејсбук седење не издржа повеќе од 2.5 часа, кога се пожалив, ја увидов најнекултурната услуга во светот - МИ СЕ ДЕРИ ЧОВЕКОТ, КО ДА СУМ МУ ЈА УБИЛ МАЈКА МУ. Викам, добро бе 6 саата а,само на броусерот сум и ништо друго тестирам поеќе од 2 и пол саата не држи, ми вика “А што сакаше да прави, 6 саати држи вика да стој вклучен , иди ај не ме замарај“. Ми идеше лап топот да му го акнам од глава, бела техника, маде голо, сите се кај нас од втора трета класа роба, така да ретко да земи човек нешто квалитетно. Едино, техномаркет, ми се допаднал однос и производ.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.485
Haha carevi...So ova si napravija strasno dobra reklama. Na ponuda po 5-6 parcinja od site proizvodi Koj kupil kupil (refubrished, star model, cistenje zaliha, ne e vazno :) ) Parite namesto da gi potrosat na TV reklami...si dobija besplatna promocija na site udarni vesti denes...pa uste i vo pozitivno svetlo gleam...Sme nalikuvale na USA :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.258
Поени од реакции
23.847
многу бе милионери на форумот.
ама подруго е кога тато ке ти купи, а ти ке му плачиш да ти купи.
од кај ке најди пари не е битно, само да ти купи.
па не се срамеле за 5000 денари попуст. од вакви да ти пукни душата. ама ај деца, мислат така 5000 денари се најдват, на дрво растат.
за робата иначе нема врска муабетот. ѓубрето рекоја некој, и останаја живи. инаку се е ѓубре и се е од кина( едно добри 99%), така да тоа исто ѓубре ке го купиш 5000 поскапо ама пошто толку разбирате ке се радувате како вашето е дека сте го платиле 5000 поскапо значи поубаво или од запад:tapp:
робата што ја чистат како што рече некој не значи дека е стара или нечини туку дека се останати само неколку парчиња и им идат нови модели. не дека се нешто подобри но сепак се нови модели со некоја функција плус или минус.
работев во ваква фирма многу години и сите финти ги знам и кога читам вакви муабети од експерти кои очигледно појма немаат како стојат работите, незнам ми иди сам клоца да си манам.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
па не се срамеле за 5000 денари попуст. од вакви да ти пукни душата. ама ај деца, мислат така 5000 денари се најдват, на дрво растат.
за робата иначе нема врска муабетот. ѓубрето рекоја некој, и останаја живи. инаку се е ѓубре и се е од кина( едно добри 99%), така да тоа исто ѓубре ке го купиш 5000 поскапо ама пошто толку разбирате ке се радувате како вашето е дека сте го платиле 5000 поскапо значи поубаво или од запад:tapp:
робата што ја чистат како што рече некој не значи дека е стара или нечини туку дека се останати само неколку парчиња и им идат нови модели. не дека се нешто подобри но сепак се нови модели со некоја функција плус или минус.
работев во ваква фирма многу години и сите финти ги знам и кога читам вакви муабети од експерти кои очигледно појма немаат како стојат работите, незнам ми иди сам клоца да си манам.
Само одговори, ти ќе се тискаш во редот како овие денес, или да преформулирам, ти беше денеска таму?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Јбг брат, сиромаштија е, ама што да правиш, без LCD телевизор не се живее.:)

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.989
Поени од реакции
8.666
Скопје е град, а све друго во МК е провинција :pos:

Најинтересно е што примероциве кои ги гледаме не видеото се истите оние кои велат за другите градови дека се провинцијалци, тие што имаат пари се фалат со нешто друго :cool:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.258
Поени од реакции
23.847
Само одговори, ти ќе се тискаш во редот како овие денес, или да преформулирам, ти беше денеска таму?
не сум од скопје, така да не не бев.
како што кажав работев во ваква фирма години и многу добро знам како оди процедурата.
и не нема да се туркам пошто нема потреба, има поцивилизран начин. за попуст немора да чекате отворање на продавница, обично излегува флаер во весник. треба да се прати малце и истата роба можете да ја земите по многу пониска цена од било која продавница. незнам колку беа попустите ама 5000 како што кажа некој е добра цифра. и на робата која е на попуст ама баш ништо не и фали. едноставно е заостанат модел, ништо друго.
а дали било техномаркет или нептун или некоја продавница во некое градче нема врска. робата е иста. само неколку увозници има и претежно ја увозуваат истата роба. техномарект,еуро медија(нептун) и палма од поголемите. сите друго превземаат од нив, така да ако сте ги купиле од друга продавница пак исто ви се фаќа. истата роба е скроз.
--- надополнето: 31 март 2012 во 21:12 ---
Јбг брат, сиромаштија е, ама што да правиш, без LCD телевизор не се живее.:)
шта је џабе и богу је драго;)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
не сум од скопје, така да не не бев.
како што кажав работев во ваква фирма години и многу добро знам како оди процедурата.
и не нема да се туркам пошто нема потреба, има поцивилизран начин. за попуст немора да чекате отворање на продавница, обично излегува флаер во весник. треба да се прати малце и истата роба можете да ја земите по многу пониска цена од било која продавница. незнам колку беа попустите ама 5000 како што кажа некој е добра цифра. и на робата која е на попуст ама баш ништо не и фали. едноставно е заостанат модел, ништо друго.
а дали било техномаркет или нептун или некоја продавница во некое градче нема врска. робата е иста. само неколку увозници има и претежно ја увозуваат истата роба. техномарект,еуро медија(нептун) и палма од поголемите. сите друго превземаат од нив, така да ако сте ги купиле од друга продавница пак исто ви се фаќа. истата роба е скроз.
Е па се сложувам со тебе, јас не реков дека не би купил 5000 ден. поефтин производ туку дека не би се понижвал како овие од клипот оти има многу продавници , секогаш е можно да начекаш попуст без вавки гужви.На пример, алишта купувам ефтино, и тоа со добар квалитет, и не се гужвам или тепам за истите, туку наоѓам кога има самое едно бројче останато, кога моделот бил од лани (што ич не е битно особено за машка облека) и слични цаки.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ајде навали народеееееееееееееее !
Исто вака е и во автобусите на ЈСП во вторник и во петок, кога има целодневен бесплатен превоз на пензионерите, влегуваат одеднаш во автобусот и буквално се тепаат кој прв да си фати седиште и тоа луѓе во озбилни години(>60)пензионери !
Се чудам младинава од кого треба да земе пример ?
Кога има бесплатен појадок на Камен-мост исто така трчаат старци со кеси и торби за да соберат што е можно повеќе храна и тоа се бесплатно(гага) !
Исто и при некои верски празници, во некои цркви се делат чорби и особено старциве трчаат со тоа тањирите за да соберат што е можно повеќе гага-чорба, некои дури и си носат од дома пластични котлинки за да си соберат повеќе од манџата за дома !
Не е се до сиромаштијата, туку културниот степен им е на тоа ниво, а и дрчни се до недоглед, за гага секако !
За Новата Година слушам дека и во Драчево имало вакви турканици, за да се лапне што е можно повеќе од воловите и бишките Лесковачки ! :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom