Дали Латас е навистина расист или пак со сила се прави(глуми) расист, незнам !
Но знам дека Латас ужива поддршка кај Македонците од 0,0000000000000000000001%(реално гледано), а рејтингот му е, не 0, туку во минус(-) !
’’доктор‘‘ Латас !
Мило ми е за тоа, стварно....
Изгледа во тој мал % спаѓаат некои кои пишуваат коментари и го подржуваат...
--- надополнето: 31 март 2012 во 19:30 ---
Ке ве спонам овде
Dardan-ia и
puno баш ми е мило што ете ве замислувам како малди и образовани личности а гледам и доста начитани со бројки проценти и би дал мое видување врз основа на читаното од вашите претходни постови се надевам ке одговорите доследно и вистинито како што прилега на образувани и еманципирани луѓе. Ама прво да ти одговрам тебе
ПУНО на оваа последново за правење статистика за невработени образовани Албанци. Е тука бе брат ке те боли ама ова е вистината па ти како сакаш. Ти како образован Албанец седиш дома без работа и исправаш криви дрини овде како мене по форумов додека некој близок партиски војник или некој кои има чико,вујко дали од ДУИ дали ДПА седи негде у канцеларија со службен компјутер а не знае ни лозинка да му внесе за да отпочне со работа па ти ја сфаќам фрустрацијата како се осеќаш ако се навратиш назад некоја страна имав еден пост така подолг ако го прочиташ може ке се пронајдеш у тоа пишувано како јас бев дискриминиран. Значи да оставиме тоа
СМЕ БИЛЕ тепани дискриминирани тоа ти е више минато време од СФРЈ да збориме за сегашноста. Реалната слика е тоа што овие нашиве политичари Црнокостумаши се сите корумпирани без ралзика на политичка или верска припадност да ги ебам сите..... ама ај сега не е тоа темата ке се воздржам! Пред да ви дадам реплика за прашањава да се дообјаснам малку. Јас живеам у мутиетничка средина учев школо кога учеа заедно и Македонци и Албанци во исто школо со ист влез различни паралелки иста наставна програма на Македонски и Албански. Во контакт сум бил таква ми била работата ми биле муштерии и двете овде засегнати страни. Е сега ти пренесувам нивни мислења колку е точно вие проценете.Да почнам прво со печалбарите у нив биле парите ама у нив е глупоста најголема што сум ја видел. Доаѓаат преку лето сега не навлагам у целина договорени бракови или бракови од љубов не ми е тоа поентата и ајде се почнува со тоа свадбите ајде Барјаци Знамиња веење возење низ центар на град по прозорци на коли врескање трубење у строг центар на град ке мислиш лично ѓаволот ја прави таа врева, Сега коментарите идат на ред. Албанците пу јазк простачишта скапани цела година горе работите по 12 саати сега овде изигравате бегови со тоа половина колите на рента кар. Македонците пу да ти ебам тоа Државата и полиција корумпирана кај се сега бе како на странски државјани да ги казнат и да излезат со тоа знакот СТОП па да му кажат... алоооооо што свириш бе ти трубиш у центар на град у 15часот има луѓе што дошле од раб им го реметите мирот, ај 200 евра казна. Аууу си ги качил и тоа момиве па на прозорец ги возиш од колата они играат пејат чудо, а па не може тоа така тоа им ги загрозуваш животоите така и вршиш недозоволен превоз на патници и го загрозуваш и јавниот собраќај ај сега уште 500 евра казна. Е ова ти е корупција и самоволие вака нема у Швајцарија, Германија, Белгија да не бројам. Имам уште безброј примери да не должам каде вашите градски Албанци ги нарекуваат овие другиве Сељаци... ама чекај сељак е збор кој се употребува за работлив вреден снаодлив човек според мене,овде треба нешто по тешко што ке има смисла, Необразувани,невоспитани,неандерталци, итн.. А нашиве Македонци не пцујат бе брат да ви ебам тоа Албанците и не знам што него викаат ебати државата ебати полиција корумпирана они креваат тоа знакот СТОП понапред беше оп 20 евра у џеб сега демек го казнува он договара у која кафана ке плати софра богата да се пијанчат и да ги дуваат тоа стомаците со пиво и скара тоа ли е полицаец бе тоа е тежок КОМУЊАР од Титово време кој вика ај бе јас ли ке ја оправам државава е затоа нема да не бидне ни Албанци ни Македонци кога владее самоволие. Уште оваа поздрав и до помладите зелени матуранти предматурани Албанци да не се палат на тоа настапите на Тачи ке ја делел МКД ке правел голема Албанија да идат со тоа Албаснки знамиња да протестираат по Струга да не прават провокации со постирање слики од Струга и Дрим на ФБ и да пишуваат Албанија зашто тоа е у границите на Македонија. Сите овие провокации сигурен сум го палат и другиот % на Македонци кои верувај ми пријателе се
82% зашто и вашиве девојки жени више не фермаат тоа толку религиозно и партијархлано воспитување па не се мажат на 16 год и раѓаат по 6 деца зборам за учениве по градовите не знам за по селата ама и таму е исто мислам. Воедно да ги поздравам и нашите зелени матуранти Македонци и они да не се палат Македонија до Солун и дајте сега ке праиме инциденти тепачки по автобуси се со цел да ги седнеме другиве Црнокостумаши у фотеља демек они подобро ни мислат... нема грешка мислат како ке лапам дневници ако дојдам до власт.Сите овие искри на зовриени глави може да запалат пламен шо ке дојде до вриење на котелот а куршумот не бира па ке биде кој отиде Курбан отиде и она старана поговорка ,,Брат брата не рани тешко кој го нема,,
Не знам дали кажав досега но јас секој пат кога ќе пишувам овде ги обвинувам институциите, а не македонскиот народ, албанците имаат проблем со институциите а не со секојдневниот македонец...
Институциите со нивните меканизми често неморално ги злоупотребуваат и со тоа го трујат македонското општество со омраза кон албанците...ги знаеме тие меканизми...
Каде сме дискриминирани?
Во економија, во земјоделието - нема субвенции воопшто, во судсвтото - многу затворени невини албанци,
Во образованието - спореди ги училиштата за средно само во Куманово, универзитетите да не зборуваме, некој спомна 700000 евра амам што ќе правиш со тие пари? реновирање?
и предходно кажав дека по глава на студент кај албанците се инвестира помалку...
За да се спроведи рамковниот уште треба да има притисок од албанска партија, за потпишан договор можеби чекаат компромисно решение, Овој договор не е само за албанците или другите малцинства туку е за граѓаните на РМ...
После секое вработување рамковни се прикажува на секоја ТВ, првично и јас помислив дека македонци не се вработуваат воопшто но не било така...
Уште рамковниот не се прифаќа како договор кој би донел дефинитивно помирување меѓу нас...но се уште сакаме да најдеме начин како да го поништиме....
Уште го гледаме како
Помирување? зошто да нема, навистина дали е возможно? дали сме многу различни? што не разликува стварно?Верата? Нацијата?
Јас би одговорил како Швајцарците живеат заедно...
Значи тоа е, сиромави сме, ако ја знаеме причината зошто бараме друго оправдување во нашето обедување дека другиот од нас е различен, погрд, поглупав, полош итн....
Овие инциденти што се случија според мене многу лесно би се решија...ако се има волја, ако не се прават намерно...
Наместо глупи реклами кои вредат милионски шуми, зошто да не се организираат заеднички манифестации за учениците, така подобро ќе се знаат, нема да се тепаш со некој што си јадел, шетал, играл .....ако е потребно вкупно сите ученици да поминуваат низ овој филтер, нели имаме пари.. само една скулптура помалку во плоштад еднакво на еден процес кој н ајверојатно би помогнал да се лечат многу млади......
Во Куманово средните училишта се делеа само затоа што се тепаа ученици меѓусебе, проблемот не се решава туку се избегнува така....
--- надополнето: 31 март 2012 во 20:05 ---
Ако може да ни објасниш ке те молам, по што оваа влада е антиалбанска, дај малку нацртај тука нешто што ние не знаеме.
--- надополнето: 31 март 2012 во 00:44 ---
Како прво не треба да се чувствувате како народ кој попушта за малцинствата, која врз својата добрина еве ќе и ДАВА повеќе права на другите помалку едуцирани и образовани, затоа што албанците да не дигнаа глава и да не жртвуваа животи и богатства овие права немаше да ги ДАВАТЕ, значи не ги ДАВАВТЕ дека сте добри или сте заклучиле дека ни припаѓаат повеќе права, туку бевте принудени од меѓународната заедница...затоа денеска И сте против на рамковниот истовремено сакате да се гордеете и да се фалите еве што се ви ДАДОВМЕ и ви попуштивме затоа што сме добри а ние албанците не треба да ја злоупотреебиме таа добрина....
ќе наведам само неколку што ми текнаа..
- Финанцираше енциклопедија која за албанците пишуваше од историја напишана од србите, а не од меѓународни научници...
- на разни манивестации каде се навредуваа албанците, каде биле и македонски политичари, воопшто не реагирале значи добро е според нив.....како јас да навивам за Македониај кога толпата ќе почне да пее навредливи песни....дури една утакмица ја следев со мој другар Македонец, коментиравме, се радувавме и после можеа слободно да се слушаат навредливите песни, ние останавме без коментар, само знам дека јас веќе не можев да се радувам или да коментирам за нешто во врска со играта...
- уште рамковниот не се имплементирал, тоа е договор, не може да се одлага повеќе од договорениот рок 2004...
- досега сите делови што се имплементирани се гледаат како сигнали за крај на светот,
- Бејби боом
- Делење на Скопје
- Скопје 2014
- Делење на Куманово
- Низа сомнителни убиства од полицијата...
- блиска соработка со српската полиција, со српските тајни служби
засега само овие ми текнаа, се надевам не претерав...
можеби треба дополнително да напишам подоцна....
А за антимакедонски се:
- Скопје 2014
- антиквизација
- делба на самиот македонски народ
- Монопол на медиуми
- забрана слобода на говор...
--- надополнето: 31 март 2012 во 20:06 ---
Ако може да ни објасниш ке те молам, по што оваа влада е антиалбанска, дај малку нацртај тука нешто што ние не знаеме.
Како прво не треба да се чувствувате како народ кој попушта за малцинствата, која врз својата добрина еве ќе и ДАВА повеќе права на другите помалку едуцирани и образовани, затоа што албанците да не дигнаа глава и да не жртвуваа животи и богатства овие права немаше да ги ДАВАТЕ, значи не ги ДАВАВТЕ дека сте добри или сте заклучиле дека ни припаѓаат повеќе права, туку бевте принудени од меѓународната заедница...затоа денеска И сте против на рамковниот истовремено сакате да се гордеете и да се фалите еве што се ви ДАДОВМЕ и ви попуштивме затоа што сме добри а ние албанците не треба да ја злоупотреебиме таа добрина....
- Финанцираше енциклопедија која за албанците пишуваше од историја напишана од србите, а не од меѓународни научници...
- на разни манивестации каде се навредуваа албанците, каде биле и македонски политичари, воопшто не реагирале значи добро е според нив.....како јас да навивам за Македониај кога толпата ќе почне да пее навредливи песни....дури една утакмица ја следев со мој другар Македонец, коментиравме, се радувавме и после можеа слободно да се слушаат навредливите песни, ние останавме без коментар, само знам дека јас веќе не можев да се радувам или да коментирам за нешто во врска со играта...
- уште рамковниот не се имплементирал, тоа е договор, не може да се одлага повеќе од договорениот рок 2004...
- досега сите делови што се имплементирани се гледаат како сигнали за крај на светот,
- Бејби боом
- Делење на Скопје
- Скопје 2014
- Делење на Куманово
А за антимакедонски се:
- Скопје 2014
- антиквизација
- Монопол на медиуми
--- надополнето: 31 март 2012 во 20:08 ---
- Бејби боом
- Делење на Скопје
- Скопје 2014
- Делење на Куманово
А за антимакедонски се:
- Скопје 2014
- антиквизација
- Монопол на медиуми
па цртај ако не знаеш на друг начин да се изјасниш, може така поразбирлив ке бидеш, само немој да сереш зш така никој не те разбира.
--- надополнето: 31 март 2012 во 20:10 ---
па цртај ако не знаеш на друг начин да се изјасниш, може така поразбирлив ке бидеш, само немој да сереш зш така никој не те разбира.
- Бејби боом
- Делење на Скопје
- Скопје 2014
- Делење на Куманово
А за антимакедонски се:
- Скопје 2014
- антиквизација
- Монопол на медиуми