bokser_mk
Баксуз
- Член од
- 29 јануари 2012
- Мислења
- 1.365
- Поени од реакции
- 1.835
- Локација
- Skopje
- Веб-сајт
- www.youtube.com
kajgi sakam kako so mi bese deneska se taka da mi bide
pozitivno raspolozen i onaka vesel
denot mi pocna so ntervju na rabota onaka na zaebancija otidov po sorcevi na intervju i onaka ne mi bese neso ozbilno odam tamu mu opjasnuva tipkata se so kako e i mi vika platata ke ti bide 8000 den..(si pomisliv ako dojdes i ti vo paket so taa plata ) mozebi ke razmislam i ni e edno ni dve ja odjebav na kulturen nacin i si otidov .....Polse si bev na trening i od tamu izlegov na kafe kajgi i top si pominav ubavo bese saat vreme ... se vrativ kaj mene vo naselba otidov kaj drugarce ispivme malku i sea se pribrav doma i ti pisuvam kajgi4
sakam vakvite denovi da traat podolgo ....samo bez intervjuta i arbotite koi ja ocrtuvaat makedonskata realnost, so ti nudat da bides se i sesto za ebani 8000 den.
dobra nok kajgi se slusame pozz
pozitivno raspolozen i onaka vesel
denot mi pocna so ntervju na rabota onaka na zaebancija otidov po sorcevi na intervju i onaka ne mi bese neso ozbilno odam tamu mu opjasnuva tipkata se so kako e i mi vika platata ke ti bide 8000 den..(si pomisliv ako dojdes i ti vo paket so taa plata ) mozebi ke razmislam i ni e edno ni dve ja odjebav na kulturen nacin i si otidov .....Polse si bev na trening i od tamu izlegov na kafe kajgi i top si pominav ubavo bese saat vreme ... se vrativ kaj mene vo naselba otidov kaj drugarce ispivme malku i sea se pribrav doma i ti pisuvam kajgi4
sakam vakvite denovi da traat podolgo ....samo bez intervjuta i arbotite koi ja ocrtuvaat makedonskata realnost, so ti nudat da bides se i sesto za ebani 8000 den.
dobra nok kajgi se slusame pozz

морам да се цензурирам. Се уништив денеска онака (па ајде да пробам да го наречам) виртуелно, затоа шо мислам дека никој не примети, али сум му го сместил на копилето за сите пари. Си го бараше бејби, жими све. Јас сум човек кој по природа е пацифиста и кој има висок праг на толеранција, али како сум го испердашил и како го папа, па па па... Ебени три ипол години му го собирав и си го доби... Имав три ненормални состаноци со неговата налудничавост, али третиот беше самоубиствен за него (пред нашите газди претприемачи). И знаеш како, може нема да потрајам у фирмава (еден Господ знае колку проклето многу ми требаат парите шо ги добивам), али ако си идам барем ќе си одам со дигната глава и празен стомак (сите бљувотини онака цивилизрано и најмадафакерски без варварски елементи си ги собра моево директорче). Е тој е муабетот денеска. Борбата допрва почна, свесен сум за тоа, али пошо е најголемиот југоносталгичар кој сум го сретнал, у фаца сум му кажал - да не одустајем (барем не со ниски потези и кукавичлук). Дипломиран инженер, со јазик, со познавање на компјутери, со младоста како адут наспроти (како шо он милува да каже) две минути школо - виша де од две години и многу простоќа (али многу). Фората на која се вади , а од која ми се блуе е Искуството (големата буква е намерна). Поштувам Кајгич ја искуство, али освен одличен број на години, он нема ни И од искуство. Туку тури му курот на моево квази директорче (иако мораше монологов да се деси) ТАА пак ми пиша. Уше она ми фалеше. Кај беше, те немаше? Пиев бејби со едно другарче - ракивче, салати, чипсови, фудбалче, глупирање и не и одговорив. Знам, се знам, али некако ко да сум осуден да сум сам. Дај Боже да се лажам!

Па толку ли сум страшен мајку му?
.