Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Јужна Кореја има територија слична на Србија, а има скоро 52 милиони жители.Значи ли дека не се развиени и прости?Јапонија исто така.Последната деценија Јапонците ги фати демографска криза инаку секогаш се одликувале со конзервативност и голем наталитет.
Јужна Кореја има една од најниските стапки на наталитет во светот, само 5 земји во светот имаат помал наталитет.
Автогол си даде, али нема веза.:pos:

Кога се одликувале со висок наталитет?
Во 1984 birth rate во Јужна Кореја изнесувала 2.4, односно мајките во просек имале по 2,4 деца, што воопшто не е висок наталитет, така што ти падна во вода и овој квазиаргумент.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
А, Македонија е Америка само заради тоа што има низок наталитет така, а?;)Колку нема врска само муабетот.Тогаш Русија и Украина би требало да се најбогати така?
Во Македонија нема сиромашни Македонци, па зашто немаат висок наталитет?Во Србија нема сиромашни Срби, па зашто немаат висок наталитет?

Најбројни емигранти во Америка се Англичаните и Германците.
Јас ти реплицирав за Ирска, муѕабетов за македонија и Украина не ти го разбирам?
БДП-то и развиеноста на една земја не зависи само од наталитетот, да, наталитетот има ефект, но не е клучен.
Споредуваш баби и жаби.

Најбројни емигранти во УСА се мексиканците и латино-американците.
Од Европа најбројни се Ирците.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
зависи за шо ти служат децата, дали за радост дали за мизерија. Имаше еден познаник кој неќеше да части оти првото шо му се роди беше женско.
Друже Лет3 .... Колку ти е чергата, толку треба да си ги испружиш нозете !
Сеуште сум млад и не сум женет/немам деца, меѓутоа колкави ми се условите толку деца ќе правам, ако имам услови само за едно дете толку и ќе имам, нема сигурно да чукам по пет или по десет деца ко циганштурине, па после на улица !
Не се глупи Кинезите, кои со закон имаат регулирано секој брачен пар да има по едно дете и точка !
Ама нели тие се глупите, а ние сме паметните ! :tapp:
ПОГОЛЕМА ПОПУЛАЦИЈА = ПОГОЛЕМА МИЗЕРИЈА !
ПОВЕЌЕ ДЕЦА = ПОВЕЌЕ ГЛАДНИ УСТИ И ПОВЕЌЕ ПРАЗНИ ЏЕБОВИ !

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Друже Лет3 .... Колку ти е чергата, толку треба да си ги испружиш нозете !
Сеуште сум млад и не сум женет/немам деца, меѓутоа колкави ми се условите толку деца ќе правам, ако имам услови само за едно дете толку и ќе имам, нема сигурно да чукам по пет или по десет деца ко циганштурине, па после на улица !
Не се глупи Кинезите, кои со закон имаат регулирано секој брачен пар да има по едно дете и точка !
Ама нели тие се глупите, а ние сме паметните ! :tapp:
ПОГОЛЕМА ПОПУЛАЦИЈА = ПОГОЛЕМА МИЗЕРИЈА !
ПОВЕЌЕ ДЕЦА = ПОВЕЌЕ ГЛАДНИ УСТИ И ПОВЕЌЕ ПРАЗНИ ЏЕБОВИ !
имаш услови - чукај деца, ако се сменат условите и тргне надолу работата - давај ги ваму таму, трампи ги за градежен материјал

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Јужна Кореја има една од најниските стапки на наталитет во светот, само 5 земји во светот имаат помал наталитет.
Автогол си даде, али нема веза.:pos:

Кога се одликувале со висок наталитет?
Во 1984 birth rate во Јужна Кореја изнесувала 2.4, односно мајките во просек имале по 2,4 деца, што воопшто не е висок наталитет, така што ти падна во вода и овој квазиаргумент.
Кажав и претходно, Јужна Кореја и Јапонија имаат демографска криза последните 10 години, а претходно секогаш се одликувале со висок наталитет.
Како второ, Јужна Кореја има повисока наталитетна стапка од Македонија.
Во 2000 година имале 0,93% наталитет приближен на муслиманскиот.И, сега кој си удри автогол.

Во Јапонија и Кореја се водат огромни кампањи да се зголеми наталитетот.Да беше по твое кур ќе им чуеше.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Пред некој месец се роди и 7 милијардитиот жител на планетава, не сме некоја раса пред умирање туку напротив сме најголемите предатори. Ептен ми е глуп аргументот против абортус со загрижените за наталитет. :rolleyes:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
имаш услови - чукај деца, ако се сменат условите и тргне надолу работата - давај ги ваму таму, трампи ги за градежен материјал
Тоа го прават циганите, а нормалните луѓе си водат нормални политики навремено, знаеш постои нешто што се вика ПЛАНИРАЊЕ НА СЕМЕЈСТВО !
Без разлика имам/немам услови, едно дете склапам и точка !
А другите нека прават што сакаат, но после да не ги гледам мрсулковците како просат по улици !
--- надополнето: 29 март 2012 во 23:26 ---
Пред некој месец се роди и 7 милијардитиот жител на планетава, не сме некоја раса пред умирање туку напротив сме најголемите предатори. Ептен ми е глуп аргументот против абортус со загрижените за наталитет. :rolleyes:
Погоре напишав дека од овие ултра-конзервативни и заостанати средно-вековни политики ми е дојдено преку таквото !
Незнам и зашто воопшто се расправам и влегувам во дискусии со поддржувачи на таквите ретро-градни политики !

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Тоа го прават циганите, а нормалните луѓе си водат нормални политика навремено, знаеш постои нешто што се вика ПЛАНИРАЊЕ НА СЕМЕЈСТВО !
Без разлика имам/немам услови, едно дете склапам и точка !
А другите нека прават што сакаат, но после да не ги гледам мрсулковците како просат по улици !
после чуди се кога внуците ќе ти бидат малцинство и ќе бараат заштита од ОН
Ради сопстени интереси ги ставате своите внуции правнуци во лоша ситуација

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Јас ти реплицирав за Ирска, муѕабетов за македонија и Украина не ти го разбирам?
БДП-то и развиеноста на една земја не зависи само од наталитетот, да, наталитетот има ефект, но не е клучен.
Споредуваш баби и жаби.

Најбројни емигранти во УСА се мексиканците и латино-американците.
Од Европа најбројни се Ирците.
Русија и Украина имаа најголем процент на сиромашно население во Европа.Според тебе сиромаштијата е главен предуслов за голем наталитет, па според тоа Украина и Русија треба да имаат бејби бум така?
Наталитетот нема никаква врска со сиромаштија , туку поради други фактори, а највеќе поради силен национален дух .

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Русија и Украина имаа најголем процент на сиромашно население во Европа.Според тебе сиромаштијата е главен предуслов за голем наталитет, па според тоа Украина и Русија треба да имаат бејби бум така?
Наталитетот нема никаква врска со сиромаштија , туку поради други фактори, а највеќе поради силен национален дух .
Ми изгледа како твоите познавања од историја да се многу слаби.
Русија и Украина имаат најмал наталитет заради втората светска војна.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
после чуди се кога внуците ќе ти бидат малцинство и ќе бараат заштита од ОН
Ради сопстени интереси ги ставате своите внуции правнуци во лоша ситуација
Ова го напиша чисто набафтана ,колку ете си одговорил нешто ! :pos:
Абе веќе не дискутирам со конзервативни умови и точка !
Кога дискутирам со вас ко да дискутирам со папата, ебаго !

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ова го напиша чисто набафтана ,колку ете си одговорил нешто ! :pos:
Абе веќе не дискутирам со конзервативни умови и точка !
Кога дискутирам со вас ко да дискутирам со папата, ебаго !
Лет3 е ватикански платеник инфилтриран од папата да ни пере мозоци.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Лет3 е ватикански платеник инфилтриран од папата да ни пере мозоци.
Let 3, само ви ја кажува реалноста на веќе вашите испрани мозоци од квази глобалисти и деца на цвеќиња.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Let 3, само ви ја кажува реалноста на веќе вашите испрани мозоци од квази глобалисти и деца на цвеќиња.
Вас па за жал мозоците ви ги перат сеуште црквата(иако е 21 век) и некои квази-политичарчиња, кои глумат некакви конзервативци и демо(н)-христијани и кои продаваат некакви крајно заостанати и ултра-конзервативни средно-вековни политики несвојствени за времето во кое живееме(21 век) !

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Ми изгледа како твоите познавања од историја да се многу слаби.
Русија и Украина имаат најмал наталитет заради втората светска војна.
Наталитетот во Русија и Украина е резултат на лоша политика и прифаќање лоши(либерални) државни политики.
Денес, Русија има голем демографски раст, еднаков на оној пред 20 години, а според популационите политики коишто се преземаат се очекува руската нација да се зголеми за 10 милиони наредната декада.Украина денес во 6 свои покраини бележи голем раст на наталитетот.

Kajgana Shop

На врв Bottom