UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Незнам зошто уште се дискутира 1/4финалето. Насочете ги силите кон интересните полуфиналиња.

Баерн - Реал ќе биде вистинско шоу.
Барса - Челси реплика на нивниот двомеч од пред некоја сезона.

:свиркам:

Диќ , какви полуфиналиња !?

Море директно да дискутираме за финалето Реал - Барса .
Ја мислам ќе има голови и Барса е благ фаворит (60% 40%)

М

Мартин`

Гостин
Кладилнициве не да ги потцениле Милан ама ако баш нај мерак ќе им биде ако успееме да победиме или барем еден резултат 1-1 што би значело полуфинале за нас. Факт е дека Барселона игра доста побрз фудбал од Милан и затоа Милан играше со подефанзивна формација на првиот натпревар, но најбитното го заборавате дека во Милан има играчи кои во секој момент можат да изненадат.. ете дури и првиот наптревар имавме одлични шанси од кои лесно може да се реализира и постигне гол.

Е нека се мисли Барселона што ќе прави ако Боатенг, Ибра или некој друг прв постигне гол за Милан. После може и ќе одат 1/2 ..

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Незнам зошто уште се дискутира 1/4финалето. Насочете ги силите кон интересните полуфиналиња.

Баерн - Реал ќе биде вистинско шоу.
Барса - Челси реплика на нивниот двомеч од пред некоја сезона.

:свиркам:
Еј сега и ти ли почна да ги потценуваш Милан , кој го ставија во џеб Меси :pos:

Инаку Хејнкес е тренерот што после 32 години мислам им донесе титула на Реал Мадрид во ЛШ 98ма. Ќе биде прав спектакл зашто си имаат ривалство овие два тима, кое последните 7-8 години замре. Инаку од 98ма до 2003-2004та имаа доста мечеви меѓу себе.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Диќ , какви полуфиналиња !?

Море директно да дискутираме за финалето Реал - Барса .
Ја мислам ќе има голови и Барса е благ фаворит (60% 40%)
Колку само нема да е вака финалето :sneaky:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Што е победно Чомбе на кгн форумот??

Навивачи на Јуве у тема за ЛШ !!

Им се раширил шупекот ка Јапонско знаме кутрите, цел живот бедотије у Европа па мора да се лигават на противнице на Милан и Интер :) !!

Кур ве боли на крај краева имате 29 титули у Калчото така ??

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Таква партија на Ноу Камп може еднаш во три години да пружите :icon_mrgr:

А и разликата меѓу прв дуел во група каде што останатите два противника се рахитис сакатериус и реванш дуел од четврт финале е голема.
Можеби мојата прогноза ви звучи навредливо, али сепак тоа си е мој тип кој не мора да значи дека ќе се оствари. Ме разочара Милан, очекував да изигра похрабро. Сметам дека во моментов се можеби и трета екипа во Европа, по Реал и Барса, а они се поставија како најобична екипа од вториот дел на табелата во Шпанија.
Баш дека ви отсуствуваа одбранбени играчи, требаше да се преориентирате на нападот.
Против Јуве увек се вадевте, не играл Ибра, не играл Боатенг, епа што дека играа со Барса?
Не сум фан на Барса, ама мерак ми е да ги гледам како играат. Сум седнал на да гледал утакмица, и одма гледаш демотивирачки фудбал од едната страна, божем разликата во квалиетот е незнам колку голема.
Ќе отпадне Милан, дека одбра лоша тактика. Самите се потценувате себеси. Зар треба да се постативте исто ( и тоа на домашен терен) како што вас ви игра на пример Новара во Милано?
Целта ги оправдува средствата, влогот е голем, ама мислам дека Алегри одбрал погрешна тактика.
Може сака да го ископира Мурињо во довмечот Барса-Интер, ама Мурињо патуваше со +2 на реваншот во Барселона, а не со 0-0...
Според мене чиста среќа што не изгуби Милан... Барса на Ноу Камп ќе биде уште поразлична екипа, а искрено и не се сеќавам кога последен пат изгубиле тука...
Кога Милан игра со 11 во одбрана на свој терен, ондак стварно незнам што да очекувам од Алегри на Ноу Камп.
И гледам фалби, Меси бил пикнат во џеб, Барса немала акции. Незнам дали сме гледале исти меч искрено :eek:
Мене ми изгледаше дека може да дадат гол во секој момент во првиот дел. После малку падна темпото, ама повторно само они беа ориентирани да играат фудбал.
Мерак му било да ги глеа Барса. Не ми е јасно кај е убавината на Барса. Многу е потешко да направиш долг пас ( како на пр Прило или Роналдињо) него пасовине на Барселона од по пола метро. Таков пас и ја ке дадам. Тоа дека имаат техника имаат и да тие one-two комбинации на мал простор се убави за глеање али такви се дешаваат по 3-4 на утакмица а 90% се досадни никакви кратки подавања. И кога ги споредуваш веќе Милан и Барселона спореди ги играчите што ги имаат двете екипи и буџетите. У прва постава ни игра играч што е купен за пола миљон ( па младинците Барселона поскапо ги купуваат) , Вам бомел ( беспари ) и Сидорф ( 35 години има човекот), ја незнам што очекуваше да се надигруваат со Чави, Иниеста и Меси?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.332
Мерак му било да ги глеа Барса. Не ми е јасно кај е убавината на Барса. Многу е потешко да направиш долг пас ( како на пр Прило или Роналдињо) него пасовине на Барселона од по пола метро. Таков пас и ја ке дадам. Тоа дека имаат техника имаат и да тие one-two комбинации на мал простор се убави за глеање али такви се дешаваат по 3-4 на утакмица а 90% се досадни никакви кратки подавања. И кога ги споредуваш веќе Милан и Барселона спореди ги играчите што ги имаат двете екипи и буџетите. У прва постава ни игра играч што е купен за пола миљон ( па младинците Барселона поскапо ги купуваат) , Вам бомел ( беспари ) и Сидорф ( 35 години има човекот), ја незнам што очекуваше да се надигруваат со Чави, Иниеста и Меси?
Па ако Барса не игра убав фудбал за око, ондак незнам која екипа игра.
Да доста лесно е да се направат тие кратки пасови. Затоа 99% од екипите, неможат да ја осетат топката два пати во утакмица. Што не ја земат ако е толку лесно?
Не се само кратки пасови, битна е и поставеноста на играчите. Се движат постојано, играат лесно. Неможеш да видиш рогање на топката без врска.
Плус тоа што го прави Меси стварно не е хумано :)
Никогаш не ми бил омилен тимот на барса, ама што е реално, мора да се признае.
А и за второво не сум во право...
Барселона не е пример за екипа која се расфрла со пари. Со сличен состав играат со години, а го дополнуваат со по едн-две засилувања, и секако со плодови од нивната школа. Постојано вадат нови играчи, затоа не им е штеко да ја практикуваат истата игра со години.
Јас ти реков, лично сметам дека премногу си ги потценувате играчите. Си го направи составон како Сашко Пандев и Ѓоксен Лиманов да ви играат во прва постава.
На домашен терен мораше да покажете некоја игра, и не се мрдам од тој став...

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Па ако Барса не игра убав фудбал за око, ондак незнам која екипа игра.
Да доста лесно е да се направат тие кратки пасови. Затоа 99% од екипите, неможат да ја осетат топката два пати во утакмица. Што не ја земат ако е толку лесно?
Не се само кратки пасови, битна е и поставеноста на играчите. Се движат постојано, играат лесно. Неможеш да видиш рогање на топката без врска.
Плус тоа што го прави Меси стварно не е хумано :)
Никогаш не ми бил омилен тимот на барса, ама што е реално, мора да се признае.
А и за второво не сум во право...
Барселона не е пример за екипа која се расфрла со пари. Со сличен состав играат со години, а го дополнуваат со по едн-две засилувања, и секако со плодови од нивната школа. Постојано вадат нови играчи, затоа не им е штеко да ја практикуваат истата игра со години.
Јас ти реков, лично сметам дека премногу си ги потценувате играчите. Си го направи составон како Сашко Пандев и Ѓоксен Лиманов да ви играат во прва постава.
На домашен терен мораше да покажете некоја игра, и не се мрдам од тој став...
Па како ќе ја осетат топката други екипи кога и при најмал контакт џуџињата од Барселона паѓаат ко да се стрелани? ( освен Меси, ма да и он почна да забегува)
Друго секој си има свое мислење што е убаво а што не е, на пр мене многу поише ми се свиѓаше играта на Челзи со Мурињо кога играа на брзи контри со Џо Кол, Робен и Гудијонсен.
А тоа дека Барселона не се расфрла со пари тешко, колку пари платија за Ибрахимович? А за Чигрински ( или Чегриснки како и да беше)? Фабрегас? Санчез? Пиќе?
И не си потсенуваме играчите само сме реални Барселона се посилен тим на хартија од Милан. А тоа кој ќе иде даље ќе видиме, чим Бонера и Антонини се повампирија зашто да не и Робињо и Ибрахимович на следната утакмица.

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Џабе ако не ја осеќаат топката кога против милан, барса само вртеше топка.Никакви акции.
Џабе имаа дупло повеќе додавања.Џабе им е 70% посет на топка.Едно време беше убаво да се гледа Барса, али веќе почнаа да претеруваат.Така наречено “Сакаат да влезат у гол со топка“.Па земи шутни еднаш бе.

B

Beck's

Гостин
Па како ќе ја осетат топката други екипи кога и при најмал контакт џуџињата од Барселона паѓаат ко да се стрелани? ( освен Меси, ма да и он почна да забегува)
Друго секој си има свое мислење што е убаво а што не е, на пр мене многу поише ми се свиѓаше играта на Челзи со Мурињо кога играа на брзи контри со Џо Кол, Робен и Гудијонсен.
А тоа дека Барселона не се расфрла со пари тешко, колку пари платија за Ибрахимович? А за Чигрински ( или Чегриснки како и да беше)? Фабрегас? Санчез? Пиќе?
И не си потсенуваме играчите само сме реални Барселона се посилен тим на хартија од Милан. А тоа кој ќе иде даље ќе видиме, чим Бонера и Антонини се повампирија зашто да не и Робињо и Ибрахимович на следната утакмица.
A boldiraniot sto ti trebase na listava:facepalm:

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Како тоа се повамипириле?? Еден шпиц имаше Барселона вчера, еден. Санчез. Тек на крај влегоа Тељо и Педро. Тоа што имаа посед не значи дека напаѓале цело време, како што правеше Арсенал на првата утакмица. Барселона си доби тоа што го сакаше, Милан е тој што загуби многу вчера. Фацата на Алегри негде при крај е доволен доказ колку е задоволен со 0-0.

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Со an е точно пошто h-то е безвучно :).

Како тоа се повамипириле?? Еден шпиц имаше Барселона вчера, еден. Санчез. Тек на крај влегоа Тељо и Педро. Тоа што имаа посед не значи дека напаѓале цело време, како што правеше Арсенал на првата утакмица. Барселона си доби тоа што го сакаше, Милан е тој што загуби многу вчера. Фацата на Алегри негде при крај е доволен доказ колку е задоволен со 0-0.
А што загуби Милан? Со составот што го имаше Алегри тоа беше максимумот, да погодеше Робињо или Ибрахимович друго ќе беше. А дека Барселона добила тоа што го сакала не би рекол, може да ги кошта тоа што немаат гол на гости.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Читам, читам, читам...ама некако неможем да сфатим. Чекај бе, како тоа одбранбените играчи на Милан го пикнале Меси у џеб? Сериозни сте? Па Барса (посебно у прво полувреме), создаваше шанса кога ќе им текнеше. Меси можеа да го допра само со клизач од позади. Како тоа го стаеле у џеб? Имате среќа што Барса цело време кружеше и сакаше да влезе со топка у гол, иначе да се расшутираа 2 ќе ви дадеа сигурно. Праеја по 4-5 додавања на 16 метра меѓу куп играчи на Милан. Одбраната ви беше добра, ама вие напраевте ка којзнае како да изиграла, само затоа што не примиле гол од Барса. Па и Гетафе не прими гол ако гледамо таке. Цело време паничеа, Неста имаше милион неточни додавања, за средината ич да не зборим. Нигде ви ја немаше. Посебно Амброзини, па и Сидорф до негде. Со таква средина неможеш да и парираш на Барса у никој случај, ама среќа што Бонера и Антонини ги изиграа најдобрите утакмице у живот и што спасија неколку добри шансе, иначе сумњам дека ќе останеше 0-0.
На почеток тргнавте со пресинг и изигравте супер во тој период, ама се знаеше дека пресинг неможе да се игра цела утакмица.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom