Мајами 2012 (АТП Мастерс 1000)

Статус
Затворена за нови мислења.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Се сеќавам дека исто во четврт-финале играа Тсонга и Рафа пред 2 години, баш тука во Мајами, исто беше во 3 часот по полноќ :) Тогаш Рафа беше маестрален, 6-3 6-2 против Жо Вилфред, да се надеваме на нешто слично годинава.

Ех Родик, Родик..... шо напрај бе? :D Имаше брејк Енди во првиот сет, а сега дојде до 5-7 0-4 *, сервис за Монако за 0-5...... страшно :O

Цонга лесно против Мајер, 6-3 6-2.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Petar Chelsea : Што ли му се случува на Родик.. Го загуби првиот сет со 7-5, а во вториот има двојна брејк негатива, Монако има 4-0 и сервира. :(

Што очекуваше ти?Дека ако го победил Федерер дека и до финале ќе стигне?Од секад бил тапа играч Родик и таков и ќе остане.

L

Löwe

Гостин
Petar Chelsea : Што ли му се случува на Родик.. Го загуби првиот сет со 7-5, а во вториот има двојна брејк негатива, Монако има 4-0 и сервира. :(

Што очекуваше ти?Дека ако го победил Федерер дека и до финале ќе стигне?Од секад бил тапа играч Родик и таков и ќе остане.
Не се сложувам баш. Сепак Родик има 10тина титули, еден гренд слем, уште некое ГС финале.. Бивши No.1 итн. Сепак да .. Мајстор за да расипе добиен меч. Така Вимблдон финалето така сега...
--- надополнето: 28 март 2012 во 00:55 ---
Него утре не очекува многу, многу интересен дуел. Типсаревиќ-Мареј.
Типса е во одлична форма сезонава, најдобриот тенис го игра во неговата кариера, против Димитров денеска беше беспрекорен. Единствен српски тенисер ми е Типса што го сакам и што навивам за него. Утре се надевам на победа, а пред се ќе гледаме ОДЛИЧЕН Тенис.
--- надополнето: 28 март 2012 во 00:59 ---
Крај
7-5, 6-0.. :facepalm:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Ќе го јаде Типса, исто како и Новак против Дел Потро(ако помине вечер против Ферер, што верувам дека ќе помине..)

Останува да видиме. :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ќе го јаде Типса, исто како и Новак против Дел Потро(ако помине вечер против Ферер, што верувам дека ќе помине..)

И јас мислам дека толку му е силата на Типса. Абе на секој турнир, ќе запне и на крај ни р од резултат.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.748

Koj бе ќе го јаде ... финале Новак - Надал, победник Ноле, тоа е тоа, кратко и јасно. :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Koj бе ќе го јаде ... финале Новак - Надал, победник Ноле, тоа е тоа, кратко и јасно. :)
Незнам, мене играта не ме радува на Новак, барем не ова што го прикажа против Гаске, ќе видиме утре или за кога е закажан дуелот, прво нека заврши овој Делпо против Ферер.
Убаво би било финале против Надал, и онака да го плесне по раскрвавеното дупе.:D

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Незнам, мене играта не ме радува на Новак, барем не ова што го прикажа против Гаске, ќе видиме утре или за кога е закажан дуелот, прво нека заврши овој Делпо против Ферер.
Убаво би било финале против Надал, и онака да го плесне по раскрвавеното дупе.:D
Немој сеа да се зафркаваш, ова... она, реално, мислам дека редно е Рафа да тепа, е сега ако не тепа, јеби га...... ќе си е дежурен за порази против Ѓоковиќ во наредниве 2-3 години, ако не му текне да се откажи од тенисов, пошо ја претера Ѓоковиќ....:D

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.748
Ко и пред Австралија кога пишав на форумов, едно 2 недели пред турнир, дека е негова, така и сега сум убеден дека ќе освои, најголемата пречка му отпадна од Родик, сега за сега точно е дека не брилјира ама ако гледаме така и Надал не е во некоја нај-форма, сметам дека Ноле ќе освои, можда овој пат ќе погрешам, сеедно, приоритет него во моментов сите знаеме што му е, Ролан Гарос, она што му недостига ... сега за сега. :icon_mrgr:

А

Анноун

Гостин
Возниацки го победи големиот фаворит (според кладилниците) Серена со 2-0 , два пати со 6-4 6-4 .
Утре Венус игра против Радванска . Ќе биде и тоа доста добар дуел . Во меѓусебните дуели Венус има фантастичен скор против Агњешка , ама мислам дека сега ќе биде поизедначено поради напредокот на Радванска и паузата која ја имаше Венус.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom