Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
S

Shellshock nam67

Гостин
Охрид преплавен со графити

Смрт за Албанци , вакви пораки се напишани во Охрид , кај ѕидовите на Градска Болница , Гимназија , кај еден дуќан во чаршијата , кај еден објект кај пазарот и кај џамијата која се наоѓа на улица Марко Несторовски.

VO TETOVO SO PISESE NA AVTOBUSKA SMRT ZA KAURITE TAKA DA OVA IC DA NE TE CUDI
OKO ZA OKO ZAB ZA ZAB

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.103
Ако за цртањето на мапата на т.н Голема Албанија се казнува човек ... тогаш треба да се казни и за мапата на т.н Голема Македонија.

Исти к*рац друга димензија.

Со едната мапа македонците се навредени , а со другата албанците ...

Во Охрид пред некој ден на неколку места биле напишани графити со големи букви СМРТ ЗА Албанци и кукаст крст ... КОЛКУ македонци беа притворени ? (Ниеден)
Не ли е ширење на омраза и нетрпеливост ? Среде охридска чаршија кај што имаат дуќани и албанци , некој пишува такви пораки , а никој не одговара.

Среде Тетово порака со големи букви МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ.

Се јавуваат албанците да пријават дека гледаат како група македонци пишуваат графит на еден ѕид ... полицијата излегува на местото на настанот откако веќе било касно.

Иначе дечките од Илирикум Либертас можат да им речат : Па ние видовме на спротивната страна иста историска мапа на една земја која порано била во таква површина, полицијата не покренала истрага , никој не рече ништо ... и си рековме : можеби ова е место за вакви историски мапи ... па сакавме и ние да придонесеме на збогатување на просторот со уште една таква мапа.
А после историската мапа на Албанија , имавме намера да ја исцртаме и мапата на Австро-Унгарија.
Вака непостои "Голема Македонија" постои само замислена "голема албанија" Македонците немаат мегаломански идеи како некој други иако тоа не е голема туку Етничка Македонија уште од време на антиката. Многу јасно е на илирикум лудаците кој им се идеите демек Александар имал илирско потекло или пак неговата мајка поради тоа што е од Епир па е илирка !?!?!?! Поздрави ги и овој факт не им држи вода јасно е пишано дека во времето на кралската династија Аргеади No.1 непријатели на Македонците биле илирите значи ФАКТ дека неможе да правиш брак со оној кој ја напаѓа твојата земја и илирите никогаш не преставувале опасност за Македонската земја тие биле племиња кои напаѓале по добиток и храна (нешто слично како на балистичките орди кои пустошеле во Западна Македонија за време на 1942) борбата на Александар против илирското племе тауланти :) На едно место прочитав еден ваш кој се потпишал "таулант" подобар доказ дека биле племе и никогаш не би можеле да бидат исто со Македонците :) Епир никогаш не бил илирски не се потпирајте на туѓи нешта :)
--- надополнето: 27 март 2012 во 00:30 ---
Вака непостои "Голема Македонија" постои само замислена "голема албанија" Македонците немаат мегаломански идеи како некој други иако тоа не е голема туку Етничка Македонија уште од време на антиката. Многу јасно е на илирикум лудаците кој им се идеите демек Александар имал илирско потекло или пак неговата мајка поради тоа што е од Епир па е илирка !?!?!?! Поздрави ги и овој факт не им држи вода јасно е пишано дека во времето на кралската династија Аргеади No.1 непријатели на Македонците биле илирите значи ФАКТ дека неможе да правиш брак со оној кој ја напаѓа твојата земја и илирите никогаш не преставувале опасност за Македонската земја тие биле племиња кои напаѓале по добиток и храна (нешто слично како на балистичките орди кои пустошеле во Западна Македонија за време на 1942) борбата на Александар против илирското племе тауланти :) На едно место прочитав еден ваш кој се потпишал "таулант" подобар доказ дека биле племе и никогаш не би можеле да бидат исто со Македонците :) Епир никогаш не бил илирски не се потпирајте на туѓи нешта :)
Ако за цртањето на мапата на т.н Голема Албанија се казнува човек ... тогаш треба да се казни и за мапата на т.н Голема Македонија.

Исти к*рац друга димензија.

Со едната мапа македонците се навредени , а со другата албанците ...

Во Охрид пред некој ден на неколку места биле напишани графити со големи букви СМРТ ЗА Албанци и кукаст крст ... КОЛКУ македонци беа притворени ? (Ниеден)
Не ли е ширење на омраза и нетрпеливост ? Среде охридска чаршија кај што имаат дуќани и албанци , некој пишува такви пораки , а никој не одговара.

Среде Тетово порака со големи букви МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ.

Се јавуваат албанците да пријават дека гледаат како група македонци пишуваат графит на еден ѕид ... полицијата излегува на местото на настанот откако веќе било касно.

Иначе дечките од Илирикум Либертас можат да им речат : Па ние видовме на спротивната страна иста историска мапа на една земја која порано била во таква површина, полицијата не покренала истрага , никој не рече ништо ... и си рековме : можеби ова е место за вакви историски мапи ... па сакавме и ние да придонесеме на збогатување на просторот со уште една таква мапа.
А после историската мапа на Албанија , имавме намера да ја исцртаме и мапата на Австро-Унгарија.
И да ја исцртаме Етничка Македонија неможе да не затворат бидејќи ова е наша земја а да се наоѓаме во карпите пред атина и таму да им цртаме е таму бато можат да не затворат ... абе вака ли ве учат неубави работи :)

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Според мое мислење,албанците ќе мобилизираат голем број на албанско население во Македонија од косово и албанија,ќе превземат све што имаме и ќе почнат да владеат со државата.Ќе се спојат косово и албанија и ќе направат држава "Илирија".Главен град на Македонија ќе биде Кочани,но не за долго зашо Бугарија се нагледала ептен убаво на тој дел затоа и дозволуваат бугарски пасоши зашо со тоа сме се декларирале како бугари...па и грција до тогаш ќе биде економски јака и таа може да си џапне.Така да,освем ако не се случи некое чудо, Македонија пак како на Букурешкиот договор ќе доживее судбина но сега каде Албанија ќе добие најголем а не најмал дел.Политиката ни е крш,знаеме само да провоцираме а народот се повеќе осиромашува.Се повеќе министри и внатрешни службеници се Албанци..нас кој ќе не брани?? Србија?? зашо го признавме косово и им правиме проблем со МПЦ?? или Грција??? зашо премногу сакаме а ќе го изгубиме и тоа шо го сакаме...или пак таа глупава Бугарија шо само се прави пријател а лицемери ненормално на Македонија!Сите ни се нагледале и ако во скоро време не излезат некои политичари шо навистина ќе бидат учени а не прости како овие овде, со сигурност ќе пропаднеме.Зарем мислите ако Грција не паднеше во економска криза ние сега ќе бевме целосни?? чекајте само да застане на нозе,со атомски бомби ќе не бомбандира! а се фалиме со војници во Нато...бог да чува а Обама не му го знае ни името на Форхен(Ѓорги Иванов-нашиот претседател кој го снема само ќути и чека наредби од премиерот)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
испишани 2 3 графити и настапува дарданиа со пост ПРЕПЛАВЕНИ ЅИДОВИ СО ГРАФИТИ ВО КОИ СЕ ВРЕЃААТ АЛБАНЦИТЕ..

хах дарданчо - во скопје тетово струга кичево гостивар и слично колку графити има смрт за каури кај што пишува? немој да се срамиш со вакви постови...

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.649
Поени од реакции
35.227
За да има соживот треба ПРВО да функционираат институциите на државата.
Неможе некој да пуши каде сака, не дава фискална сметка, неплаќа данок на државата, пали државен симбол, верски објект, со еден збор да не ги почитува законите на Македонија, а за секој обид да се стави ред да протестира и да му се попушта. Тоа ствара фрустрации кај другиот, кој не треба да го навредува или омаловажува.

Дарди, Охрид бил преплавен со 2-3 графити, ДОБРО, ама ти како граѓанин кој се залагаш за соживот зошто не излезеш со твојот дефтер и да погледнеш во твојата статистика, па да не известиш колку графити има за смрт на каурите:свиркам:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Дарди, Охрид бил преплавен со 2-3 графити, ДОБРО, ама ти како граѓанин кој се залагаш за соживот зошто не излезеш со твојот дефтер и да погледнеш во твојата статистика, па да не известиш колку графити има за смрт на каурите:свиркам:
Фотомонтажа е, денеска поминав кај џамијава...или можда сум слеп :D

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Охрид преплавен со графити

Смрт за Албанци , вакви пораки се напишани во Охрид , кај ѕидовите на Градска Болница , Гимназија , кај еден дуќан во чаршијата , кај еден објект кај пазарот и кај џамијата која се наоѓа на улица Марко Несторовски.

Абај шо те ебам, ќе ти пишам, нека ти копа нека ти смрди, НАША држава шо сакаме че си прајме.
Твојот сон т.е. Албанија си пишуваат таму документии за Илирада , ГОЛЕМА АЛБАНАИЈА, па никому ништо, ти овде ми кажуваш што сме праеле во нашата држава.
Ова исто ти е ко да ми идиш во мојот сопствен дом, за време на ручек и ме бркаш од дома да ми изејш СВИНСКОТО месо !

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.460
...
Ова исто ти е ко да ми идиш во мојот сопствен дом, за време на ручек и ме бркаш од дома да ми изејш СВИНСКОТО месо !
Верувам дека наскоро ќе биде забрането јадење на свинско месо, за да не сме ги навределе Муслиманите или нешто така.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.649
Поени од реакции
35.227
Фотомонтажа е, денеска поминав кај џамијава...или можда сум слеп :D
‘‘Немаш убаво видено‘‘;)
Штом Дарди тврди дека Охрид е преплавен тоа значи дека е така, гледаш дека дури успеал да ги преброи, Дарди е специјален известувач од местата на настаните:свиркам:

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Абај шо те ебам, ќе ти пишам, нека ти копа нека ти смрди, НАША држава шо сакаме че си прајме.
Твојот сон т.е. Албанија си пишуваат таму документии за Илирада , ГОЛЕМА АЛБАНАИЈА, па никому ништо, ти овде ми кажуваш што сме праеле во нашата држава.
Скопје 2014 е одлицен проект и го сакам, ама мислам дека тие пари 200 милиони требаше да се потрошат за оружје, можеа да се купат најмалце 30 тенкови американски најмодерни, 15 авиони последна генерација и уште некои 10 воени хеликопери.Ќе ни требаат кај и да е.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Скопје 2014 е одлицен проект и го сакам, ама мислам дека тие пари 200 милиони требаше да се потрошат за оружје, можеа да се купат најмалце 30 тенкови американски најмодерни, 15 авиони последна генерација и уште некои 10 воени хеликопери.Ќе ни требаат кај и да е.
Кај планираш да одиш во војна со тие тенковие и авиони алооооооооо? некаков поход?

Член од
18 септември 2011
Мислења
259
Поени од реакции
381
Хахаха со 200 милиона 30 тенка 15 авиона и 10 хеликоптери, брат со 200 милиона не можеме 2 авиона да купиме а не па 15.

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Кај планираш да одиш во војна со тие тенковие и авиони алооооооооо? некаков поход?
Директно во западна Македонија, ако не барем ќе се усереа како што какаат кога ќе слушнат само ми24, ти слободно правац грчка ако згрми нешто.
--- надополнето: 27 март 2012 во 21:37 ---
Хахаха со 200 милиона 30 тенка 15 авиона и 10 хеликоптери, брат со 200 милиона не можеме 2 авиона да купиме а не па 15.
Слободно види ги цените на оружјата еден тенк е 3-5 милиони, 1 авион околу 7-9 милиони и хеликоптер околу 4-7 милиони.Ги имаш на wikipedia повели читни.Кога грците имаат 1500 тенка на 9 милиони ние барем 100 да имаме не е лошо.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Директно во западна Македонија, ако не барем ќе се усереа како што какаат кога ќе слушнат само ми24, ти слободно правац грчка ако згрми нешто.
--- надополнето: 27 март 2012 во 21:37 ---

Слободно види ги цените на оружјата еден тенк е 3-5 милиони, 1 авион околу 7-9 милиони и хеликоптер околу 4-7 милиони.Ги имаш на wikipedia повели читни.Кога грците имаат 1500 тенка на 9 милиони ние барем 100 да имаме не е лошо.
Оф мори мајко дечко еден предлог утре правец да се запишеш војна академија оваков талент да не ми станиш некој доктор да се каеш после.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom