Мобилната единица ''Алфи'' клучна за јавниот ред и мир во Скопје

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
OK се алфиве :)
Мене ме имаат легитимирано неколку пати, биле коректни.
Многу се смешни кога се обидуваат да се инфилтрираат на транс или техно журка за да бараат дилери. Проѕирни се УПМ :)

Тоа дека се со досие, не е точно, барем не сите. Знам момци од таа единица кои немаат досие, ама пак се во CSI филм :)

К

командо

Гостин
Инаку незнам колку е вистина, но имам чуено од другари дека сите Алфи биле лица со некакво полициско досие: тепачки, кражби и сл.
како тоа? за да работиш во МВР не можеш да имаш досие. а уште па да си во ваква единица? тешко... може еден,двајца,петорица- ама сите? не.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Апсат клошари за 50 денари трева што купиле. За потешки задачи нигде ги нема..

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Апсат клошари за 50 денари трева што купиле. За потешки задачи нигде ги нема..
Па не ги апсат баш, туку ги млатат... а за потешки задачи, ги има и те како, само очигледно не си чул за истите или си сменил канал у моментот.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Па не ги апсат баш, туку ги млатат... а за потешки задачи, ги има и те како, само очигледно не си чул за истите или си сменил канал у моментот.
Си знам јас. Ги има,колку и што ги нема. Иначе спремни момци, гнасна фаца имаат, баш криминална. Премногу арогантни во однос. Психопати на хорс. Шо подалеку од нив, то подобро.

L

.Lost Angel.

Гостин
Инаку да точно е дека во Алфите има луѓе со досиа и кои порано биле во затвор (y) инаку татко ми е во алфите и затоа го знам ова :sneaky:
--- надополнето: 25 март 2012 во 23:54 ---
како тоа? за да работиш во МВР не можеш да имаш досие. а уште па да си во ваква единица? тешко... може еден,двајца,петорица- ама сите? не.
Има со досиа (y)

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Си знам јас. Ги има,колку и што ги нема. Иначе спремни момци, гнасна фаца имаат, баш криминална. Премногу арогантни во однос. Психопати на хорс. Шо подалеку од нив, то подобро.
Сум имала еден тон контакти со нив, минимална потреба од промена на културата и односот, но сепак и тоа можам да го оправдам
(ако не вршат притисок со нивниот арогантен пристап, никогаш нема да уловат никого). Милиони пати ме претресувале по концерти, журки, онака рекреативно на улица, никогаш ништо не ми се случило, бидејќи мојата страна редовно била коректна во однос на тоа што они мислеле дека ќе го начекаат во мене. Неколку зафрканции во стилот на- а џоинтче, некое екстазиче нешто низ ранче? Ако најдеме шо праиме?- арогантно и иронично од нивна страна, но на тоа враќаш само- а ако не најдете тогаш што праиме? Ќе си се посмеете малце, ќе си отидат и никому ништо... е сега... ако ти имаш нешто у тебе, или ствараш проблеми (читај- сите останати), е братче тогаш ни Бог не ти помага. Ако еднаш те измлатат како што си знаат, има да си седиш мирен, нели ако си суштество кое што може да разбере, е ако не си... ќе ми те измлатат пак и се така до бескрај...
--- надополнето: 26 март 2012 во 00:01 ---
Инаку да точно е дека во Алфите има луѓе со досиа и кои порано биле во затвор (y) инаку татко ми е во алфите и затоа го знам ова :sneaky:
--- надополнето: 25 март 2012 во 23:54 ---

Има со досиа (y)
Па така уствари и се создаде оваа единица, али со тек на време ја средија колку толку. Реално, многу подобар однос имаат сега него ли пред неколку години...

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Еден мој професор викаше: "Кој ќе не чува од чуварите?"

Сакаме сигурност? Нема слобода. Сакаме слобода? Нема сигурност.

За мене се ок алфиве, пошо никад не сум имал контакт со нив, а и да имам таква ситуација, највероватно би ме само легитимирале. А барем 6 дена у неделата по цел ден сум низ центар, де по работа, де на шетање. До сеа, никад не ме ни погледнале. Дека се цвеќиња за мирисање, не знам ама дека се потребни за да не збеснат наркоманчиштана на секој чекор, потребни се. Јебига, меч со две острици.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Сум имала еден тон контакти со нив, минимална потреба од промена на културата и односот, но сепак и тоа можам да го оправдам
(ако не вршат притисок со нивниот арогантен пристап, никогаш нема да уловат никого). Милиони пати ме претресувале по концерти, журки, онака рекреативно на улица, никогаш ништо не ми се случило, бидејќи мојата страна редовно била коректна во однос на тоа што они мислеле дека ќе го начекаат во мене. Неколку зафрканции во стилот на- а џоинтче, некое екстазиче нешто низ ранче? Ако најдеме шо праиме?- арогантно и иронично од нивна страна, но на тоа враќаш само- а ако не најдете тогаш што праиме? Ќе си се посмеете малце, ќе си отидат и никому ништо... е сега... ако ти имаш нешто у тебе, или ствараш проблеми (читај- сите останати), е братче тогаш ни Бог не ти помага. Ако еднаш те измлатат како што си знаат, има да си седиш мирен, нели ако си суштество кое што може да разбере, е ако не си... ќе ми те измлатат пак и се така до бескрај...
На мене немаат рака кренато, али што замараат јебига замараат.
Мене ова од болдот со мобилниот ми го прават. А ако најдиме сеа бројче..
Море се ќењам у гаќи коа ќе ме погледнат.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Оваа групација на луѓе имаат толку голема поддржка од власта што мислат дека господ за мадиња го држат.
Јас сметам дека се агресивни, арогантни, празноглави и нивниот коефициент на интелегенција мора да изнесува -90. Мислат дека се најдобри, најбрзи, најефективни а тоа резултира многу од гледањето филмови каде главна улога е Стивен Сегал, Чак Норис, Брус Вилис итн....но прават премногу киксови што не смеат да се промовираат во јавноста.
Меѓутоа сметам дека се потребни.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
На мене немаат рака кренато, али што замараат јебига замараат.
Мене ова од болдот со мобилниот ми го прават. А ако најдиме сеа бројче..
Море се ќењам у гаќи коа ќе ме погледнат.
Е до душа да, и мене ми имаат чачкано низ моб, али јбг, нишо не нашле, али затоа па кај некој ако му чачкаат така, ќе најдат. Убаво кажа некој член погоре, нож со две острици, али без нож- па не го бива.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
И покрај негативните испади на припадници на оваа единица во последниве две-три години, се покажува дека оваа единица е успешна, од нејзиното формирање во 2005 година до сега. Инаку се страв и трепет за квази криминалците и бандитите, дилерите и сл.
--- надополнето: 26 март 2012 во 00:45 ---
OK се алфиве :)
Мене ме имаат легитимирано неколку пати, биле коректни.
Многу се смешни кога се обидуваат да се инфилтрираат на транс или техно журка за да бараат дилери. Проѕирни се УПМ
Па нормално се проѕирни кога повеќе од пола се крупни, кељави и набилдани, па кога ќе влезат на некоја журка одма ќе знаеш или се обезбедување или Алфи. А најчесто носат кратки јакни каде што им се гледаат пиштолите што не добро по мое мислење.

O

Orion.

Гостин
Тимот кој ја изврши успешната антитерористичка акција во Бродец беше составен од Алфи. Значи не сите но дел од момците беа припадници на Алфите. Инаку тешко на регуларните цајкани со дебели стомаци да не беа овие момци.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Тимот кој ја изврши успешната антитерористичка акција во Бродец беше составен од Алфи. Значи не сите но дел од момците беа припадници на Алфите. Инаку тешко на регуларните цајкани со дебели стомаци да не беа овие момци.
Во ред, ако е точна оваа информација, вакви работи не треба да се кажуваат јавно.

М

Мартин`

Гостин
Е до душа да, и мене ми имаат чачкано низ моб, али јбг, нишо не нашле, али затоа па кај некој ако му чачкаат така, ќе најдат. Убаво кажа некој член погоре, нож со две острици, али без нож- па не го бива.
Не разбирам што има да ти чепкаат во мобилниот ? што би нашле таму ? :rolleyes:

Инаку имаат јајца пред се овие што се во единицата, и да сметам дека се потребни за акции во урбани средини пред се. Џандарите џабе пари зимаат, ни помагале ниту ќе помагаат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom