Обама со предупредување до Северна Кореа

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
T

Tetro

Гостин
Aмериканскиот претседател Барак Обама ја предупреди Северна Кореа дека нема да постигне ништо со закани и провокации. Изјавата на Обама доаѓа додека Северна Кореа се подготвува да лансира ракета со долг отстрел, за која земјата тврди дека е сателит.
Обама во Сеул се сретна со претседателот на Јужна Кореа Ли Мјунг-бак на самитот за нуклеарна безбедност.

http://www.makdenes.org/archive/news/20120325/428/428.html?id=24526774

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Шлакнати се овие од Северна, не им е тешко да го стиснат црвеното копче.

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Поарно ракета од оние ненормалнине али они на нас не маваат секако ,отколку америчка демократија да ми спроведат

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Дај бе боже некоја климатска промена,срамни ги овие америве со земја,преку к*р ми се секаде го бутаат носот.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
До кога американциве че се замислуваат светски џандари

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Поарно ракета од оние ненормалнине али они на нас не маваат секако ,отколку америчка демократија да ми спроведат
ХАХАХАХАХАХАХАХА ме насмеа, па друже што мислиш што е ова што ни е денес го живееме?!? Не е американски експеримент/демократија?!? Тој охридски рамковен договор што мислиш поради чиво притискање се потпиша?

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Не можам да одберам што е поглупаво. Малото дебело диктаторче од Северна Кореја или Обама и Америте што секаде сакаат да го пикаат носот.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.473
Поени од реакции
5.171
Долу НАТО!!!
Долу САД!!!
Долу Нов светски поредок!!!

Северна Кореjа има право да лансира сателити и да произведува струја од нуклеарни централи.
Добро де, никој не им го оспорува тоа право. :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Ова не е Либија. Нема заебавање со Северна Кореа.

S

Sagan

Гостин
Добро де, никој не им го оспорува тоа право. :)
Америте го оспоруваат. Тоа што се плашат дека ракетата е проба за нуклеарка, не им дава право да се закануваат на Корејците за да не лансираат сателит.

Kajgana Shop

На врв Bottom