T-Mobile Relax Total

• Креатор на темата Креатор на темата Zakon4eto
  • Време на започнување Време на започнување

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Локација
Скопје, Карпош
Здраво. Го гледам на www.t-mobile.mk дека HTC WILDFIRE S дека е 175 денари на 12 рати во доверба 24. Може ли некој да ми објасни како е тоа, дали 12 месеци ќе ми иде сметка со по 175 денари за да го плаќам телефонот и што значи тоа "доверба 24"? Зборам за Relax total пактот во пост-пејд. Благодарам однапред. :)

Иначе да не испадне смешно што не знам, не знам зошто до сега сум бил само на при-пејд. :)

Relax Total ти е 1990 ден месечна претплата и плус 175 ден за телефон така да не се исплаќа.;)
Тоа 175 ќе ти иде како додаток на тоа 1990 а плус ддв значи околу 2200 ќе ти биде месечната сметка. :eek:
12 месеци по 1990+175 = 25980 а само телефон ти е 13450 па види си ја разликата.

^ не 12, 24 месеци.

Доверба 24 значи дека 24 месеци ќе ти иде сметка со 1990 ден. (Relax Total), а 12 месеци ќе ти иде плус 175 денари како рата за телефонот. Aко праиш сметка по 2000 денари месечно тогаш ти се исплати, ама ако праиш по 500 денари месечно тогаш за џабе ќе плаќаш претплата.

Добро 24 е цел договор јас му пишав дека за 12 месеци ќе плати околу 26.000 ден а чисто сумјам дека тие 1990 ден претплата ќе ги истроши.
Бегај од T-Mobile ќе те уништат со тие сметки и ддв лажат само за да закачеш договор после 3 пати ќе го платиш мобилниот.

Па не дека он праша што е тоа Доверба 24, ја му објаснив. А иначе нормално е тоа секако е подобро да не се обврзуваш со договори, ама ја на пример секако праам по 600 денари месечно, секад си зимам телефончиња од кај нив, и ништо не губам. А ова му се исплати само ако прави по 2000 месечно, ако не тогаш е глупост за џабе ќе плаќа. Не лажат само си имаат различни тарифни модели, како и сите други оператори.

Ауууу ќутетеее, ми се крена косата. :D. Абе многу скапо, не се исплаќа, боље ќе го купам од 13.500 него ова што зборите. Скупо у п***у м***р. :D

Ауууу ќутетеее, ми се крена косата. :D. Абе многу скапо, не се исплаќа, боље ќе го купам од 13.500 него ова што зборите. Скупо у п***у м***р. :D
Не троши џабе пари, купи си, Самсунг мини или Xperia X8, или за тие пари можеш и ACE или Xperia Ray, освен Андорид 2.3 и интерфејсот, друго не чини, екранот му е послаб и има КАТАСТРОФА фотографии.

Не троши џабе пари, купи си, Самсунг мини или Xperia X8, или за тие пари можеш и ACE или Xperia Ray, освен Андорид 2.3 и интерфејсот, друго не чини, екранот му е послаб и има КАТАСТРОФА фотографии.
Збориш за Самсунг Галакси мини? И јас мислев за тој, дека и тој има интернет. :)

Да

Ама ако разгледаш има и подобри работи, како на пример ова
http://www.t-mobile.mk/public/detali-za-telefon.nspx?phoneid=9666&tabid=1&tn=Relax Comfort&ti=348&eg=002;102&et=168;199;221;173;171;177;175

има 5мп камера и 1гхз процесор, и 4гб сд картичка.
Некако интерфејсот не ми се свиѓа. На ХТЦ и Галакси мини е боље. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom