Фан клуб: РК Пелистер

Член од
19 август 2011
Мислења
95
Поени од реакции
56
abe jas da vi kazam ni papata go krivam ni butino ni ive tolku mozat,pa ni zare ni kire ne se krivi...se znaj koj go unisti sportot vo bitola ckembarite nezboram za site tuku poedinci koj se si gledat nivni interesi i se mesat kaj so ne mu e rabotata.duri ne si odat od klubot vaka ke bidi

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Никој не вели дека се тие криви..
Секоја чест за сите играчи(посебно постарите).... шо играат чисто од љубов кон Пелистер.....
И јас апсолутно се сложвам дека проблемот со Пелистер е кадровски.....
Се додека е ваква ситуацијата нема да има напредок.....
Мора промени вака не оди...
Само се залажваме....
Колку побрзо се случат промените,толку подобро....

Член од
23 февруари 2012
Мислења
304
Поени од реакции
215
Дното на сите дна, баш денес го допревме. Нека влегва некој нека го зема клубооти ова не го бидва поќе. Ова е катаклизма за еден Битолчанец да гледа како летат контри, неверојатно е ова. Не знам шо треба да се деси за да мрдниме од сивилото !!! многу ми е тешко и криво за ова дереџе

Член од
7 август 2011
Мислења
207
Поени од реакции
62
Jas uste pred 2-3 dena kazav i so nasi sudii da igrame, ke izgubime. Pelister poslab kako nikogas dosega, kadrovski neorganiziran, bez ideja, bez koncepcija, bez disciplina... Jas mislam ako sakaja i 20 razlika ke ne tepaja. Ednostavno ova ekipa ne ja biva
Treba ORGANIZACIJA... Znaci so budzet (kakov takov) da se napraj ekipa koja ke ima rezultati na dolgi stazi. Prvo i osnovno dobar trener kako vo mladinskata ili vtorata ekipa, a najvazno trener so ime i prezime, priznat i uspesen koj znae da raboti so mladi deca i kade sto tie deca za 2-3 godini ke prerasnat vo dobri igraci
1) Znaci trener asolen vo maldisnkite ekipi koj ke mu ja daj bazata na decata pa posle ke se dousovrsuvaat vo prvata ekipa. Zaradi to so se rabotese bez koncept, sega imame vakum period od 10 godini kade sto nema izlezeno nikoj od skolata i nema da izlezi vo narednite 2-3 godini
2) TRENER vo prvata ekipa. Trener so ogromno iskustvo, trener so renome, trener so ime i prezime vo rakometot. Dosta se eksperimentira so Zare, Kire, Caurot, Crevoto i ne znam koj. Treneri od denes za utre, se vide deka nema uspeh i ne gi biva. Ne velam deka Zare i Kire se vinovni za ovaj rezil so e Pelister momentalno, ali za vakov proekt kakov sto zboram, trebam iskusen trener. Treba da se vodime po primerot na Nexe. Na celo trener pa se drugo posle nego. So ekipa, prosek 22-23 godini go tepa Metalurg, mu parira na Zagreb, za 1 nesereken gol eleiminiran od golemiot Magdeburg. Spored mene i Ivica Obrvan zavrsi odlicna rabota do sega vo Zagreb, so ekipa koja e 50% poslaba od onaj Zagreb pred 5-6 godini
3) Igraci mladi nadzeni, so dogovori od 3-4 godini. Znaci od sekogas imalo promasuvanja kaj golemite ekipi, talent isfrlen zaradi sto mora da se forsira stranec ili ne znam so. Takvite momenti nie treba da gi cekame, da go zemime toj igrac. Posle imame dobri mladi igraci od prva liga, Struga od sekogas vadela dobri decinja. Znaci treba da se barat deca so so ke gi pridobies da dojdat vo Pelister i da zemat nekoj dinar i da mu se dat dolgorocni dogovori. Tuka mozi da se nadopolnat samo 2-3 igraci 28-30 godini koj ke bidat kako poiskusni i ke ja vodat ekipata vo momentite koga treba da se smiri topkata, da se prevzemi odgovornost vo napad, odbrana
Znaci bazata bi trebalo da e taa. Ne treba da se ocekuva od ovaa ekipa 2-3 godini nikakov uspeh, ni Evropa, ni Kup, ni SEHA.. So ako krpime ekipa sekoja godina. Treti posekako sme. I sho posle? Ke dojdi Metalurg, Vardar ke te tepat tuka po 15 razlika, ke igras 1 evropsko kolo i tamu ke te sogazat i sho? Menvanje na ekipata so mladi deca, talentirani potkrepeni so 2-3 poiskusni i so dobar trener.
Toj e edinstveniot spas spored mene za ovaa ekipa. So krpenje sekoja godina na ekipa od denes za utre, ne ja biva

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.377
Поени од реакции
5.470
К А Т А С Т Р О Ф А !!!

Не памтам послаб Пелистер :tapp:
Најголемиот пораз го добивме во историјата во досегашните дуели со Вардар. Се плашам сега да не не дешкаат и Тинекс, Овче Поле...

Вардар денес не наполна како пиперки +14 :eek: 22:36
Не отепаја преку контри, денес ова беше тренинг за нив. Особено она левото крило со број 3 - Олјевски мислам дека беше не ОТЕПА !!! Исто и онај 13ката, тој незнам кој беше ама и тој изигра одлично... исто и еден со плава коса (овие тројцата беа врв денес). И голманот не ви беше лош :) паднаа мајтапи со него при скандирањето "ДЕБЕЛА СВИЊО" почна и тој самиот да се смеј :D Најверојатно беше нивиот голман Милиќ , првен помислив на Абаџиќ ама ми текна дена тој не е толкава свиња :)

Кај нас освен Недановски и Чантурија. Другите сите беа ДРВА !!! Да не го заборавам и Чурлевски, дечкото има голем талент !!!
Папата нека оди нешто друго да почни да работи. Детето НЕ ГО БИВА ЗА РАКОМЕТ !!! Тој и ракомето се 2 различни поими. Недановски му дава топка, тој сам на 6 метри не го држи никој и топката под нозе му помина :eek: ЦЕЛА УТАКМИЦА ЗИНАТ , ЛАПА МУВИ...

Крилата ни се добри само, другото е се еби ветер во екипата...
НЕМАМЕ БЕКОВИ АЛООО :eek:
Нема кој да шутира... Иван Марковски, веќе нервоза ме фаќа со него се е кажано, нека се тргни оддвај се движи со тој стомако како трудна жена во 7 месец е...
Голманите чорба денес двата !!! И Тосето и Менде ништо не фатија, заедно двата 8 одбрани немаа :tapp:

Наликуваме на маалска екипа резил, веќе се изгуби сјајот на дербито, денес еддвај 2500 гледачи имаше...
За навивањето, според бројката можам да кажам дека беше добро....

Член од
23 февруари 2012
Мислења
304
Поени од реакции
215
Секоја чест на сите оние кои придонесоја Пелистер да стигне до ова ниво.
Катастрофа сме играчки, жими мајка има од Папата барем уште тројца поарни и помлади во структурите на клубо, бекој да немаш е исто ко од умрен душа да бараш, Ќани капата долу за чоеко, Иве не е ништо крив шо на 35 години го прекомандуваја на бек, а другите се во колатералната штета, заедно со немоќната управа, која сега има огромен притисок.
Ми иди значи буквално од куро да си каснам од шо неможам никако да поможам во клубот освен да го бодрам. Многу нервози денес да си еби мајката и ракомето и тој шо го измисли.

Z

ziko bt

Гостин
И голманот не ви беше лош :) паднаа мајтапи со него при скандирањето "ДЕБЕЛА СВИЊО" почна и тој самиот да се смеј :D Најверојатно беше нивиот голман Милиќ , првен помислив на Абаџиќ ама ми текна дена тој не е толкава свиња :)
Малце оф,не вервам дека му беше свеедно на голмано шо цела сала му скандира свиња дебела,работата беше поарно да се смеј него да плачи,а и ако не се лажам ради то сакаја судите да ја прекинат утакмицата,за то беа наменети 4те минути исклучвање и напад за Вардар.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.998
Поени од реакции
1.283
Резил !
највисокиот пораз во исотријата на клубот од најголемиот душман ми се одмиле и ракомет и клуб и се во некој убај времниа ќе беше управа оди си !ама сега ништо и само ќе се мачиме и резилиме сега нека бараат пријатели кај металирг да не не силоваат како овие по толку многу :facepalm:
Тоа папата нека оди нека бери јаболка во ресен или по некоај нива нека го пуштатат иве такуѓере голман немаме море сите за втоп и на месечина и се нака си еби мајката
Мора да се преземи нешто и против управата да се смени нешти и против градот се да се запали доста е ќутење овај страм не се трпи повеќе ! ! !
Додека Чкембарите се соберат на протест, ние ќе си остариме, а РК Битола ќе биде главен клуб во градот.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Се додека политиката го води орото ништо не има.....
И сакаме спорт после?:facepalm:

Член од
17 ноември 2011
Мислења
887
Поени од реакции
360
она вчера ги надмина сите граници!значи од 10 души со зедоја за засилување само 1 остана,а башка то шо 5 месеци немаме треенер само ротират некои бивши возарсни играчи :( .Како шо гледаме управата ништо не реагира еден прес немат напраено да кажат вака и вака нашите идеали се ТИЕ!тоа планираме да напрајме вака онака!!!абе за живи ги нема за грев сме:facepalm:ако имаме среќа да се бориме за 3 место ќе биди одлично ДУРИ И МНОГУ со овај тим и и состојба како шо е...Лани со вардар си ја зедоја утакмицата во Битола нерешено ко беше,после то со металург во финале купот исто си ја зедоја и то е ,а сега за понатаму :facepalm: немам зборој.....лани спремивме од ништо со 1 2 засилувања скромна екипа шо можеше да парира!!!вчера ми стана јасно дека и публиката веќе нема ќеф на толку викање изминатите години се е џабе и тешко се исправа работата,зато и малку луге имаше се знаеше до негде дека ќе биди така а за понатаму до догодина и нема да има посетеност освен некои стандартни гледачи...резил толкав пораз па треба бе чоек да се избркат некои играчи шо го валкат зелено белиот дрес!

Член од
2 август 2011
Мислења
1.262
Поени од реакции
1.671
Доста беше залажување, се виде можноста на екипата. Со вака поставеност на структурите на клубот не за 3-4 години туку за 30 - 40 години нема да извадиме играчи. Пелистер мора да се ослободи од товарт на старата слава, да се почне од почеток од деца ако треба и да немаме прва екипа само во втора лига да играме, да им се заблагодариме на старите играчи и на перспективните тренери за нивните заслуги, и понатаму со млади играчи и шоколовани тренери, за работа со млади деца, да се прави екипа. Да се врати ракометот на градот и градоначалникот да го преземе сакал или некел ке мора. Со скромен буџет да се земаат деца од цела македониа кои се талентирани на 14 до 16 годишна возраст, со тренер кој ке биде школован но и достојно платен за работа да се проба од почеток да се создаде клуб, со луге во управа кои навистина го сакаат клубот но и притоа знаат да работат, со чкембари на трибини а не во управа, како во 60 години. Вака само се повеке и повеке ке се страмиме, гледачи се помалку и помалку ке има а за спонзори и да не зборувам секако дека ке нема, и полека ке одиме до целосно згаснување на клубот.

Член од
23 февруари 2012
Мислења
304
Поени од реакции
215
Очајно е момци, ова издание на Пелистер е очајно, искрено со Овче Поле и со Тинекс ми се плаши окото, дома ќе ги добиеме ама за во гости не знам, многу тешко ќе биди !!!

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Џабе кажваме како треба да биди....
Ако нема пари,никој не ти иди овде за празен снедвич од кај Бомбата.....
И да напрајме играчи ќе ни ги лапнат другите и ништо не сме напрајле...
Мајката му е да се најди некој газда шо ќе сака да го земи клубот на подолг рок...
Па после се останато...
Вака ништо не прајме....џабе планој прајме ко немаме капацитет(ни луѓе во управата,ни логистика,ни услови за тренинг)..... ни пари да ги спроведиме...
Ништо немаме....

Член од
21 септември 2011
Мислења
361
Поени од реакции
642
Доста беше залажување, се виде можноста на екипата. Со вака поставеност на структурите на клубот не за 3-4 години туку за 30 - 40 години нема да извадиме играчи. Пелистер мора да се ослободи од товарт на старата слава, да се почне од почеток од деца ако треба и да немаме прва екипа само во втора лига да играме, да им се заблагодариме на старите играчи и на перспективните тренери за нивните заслуги, и понатаму со млади играчи и шоколовани тренери, за работа со млади деца, да се прави екипа. Да се врати ракометот на градот и градоначалникот да го преземе сакал или некел ке мора. Со скромен буџет да се земаат деца од цела македониа кои се талентирани на 14 до 16 годишна возраст, со тренер кој ке биде школован но и достојно платен за работа да се проба од почеток да се создаде клуб, со луге во управа кои навистина го сакаат клубот но и притоа знаат да работат, со чкембари на трибини а не во управа, како во 60 години. Вака само се повеке и повеке ке се страмиме, гледачи се помалку и помалку ке има а за спонзори и да не зборувам секако дека ке нема, и полека ке одиме до целосно згаснување на клубот.
Potpolno si vo pravo od zbor do zbor !!Porano ednas kazav od koga politikata se vmesa vo Pelister ,odnosno ckembarite koj za svoi interesi duri i na Talevsi Vlade mu dadoja diploma za 25 godisninata zavrsi se!!Ni protest ke ima, ni rakomet a ni fudbal samo komesari ke stanvat deca so 17 godini!!! a i mi e maka da pisam za luge koj samo se slepaat pokraj sporto i si gi ispolnuvaat svoite sitni interesi!!
OD SELANEC BEG NE BIDUVA, A I DA GO BIDI NE GO LICI
rekle turcite !!

Kajgana Shop

На врв Bottom