Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Само заради тоа што ми се може да направам нешто, не значи и дека е оправдано.... и доста со лепењето „моралистички“ етикети.
Од биоетичка гледна точка, јас во истото множество ги ставам и еутаназијата, смртната казна, пренаталната дијагностика, криоконзервацијата и сличните на нив...
Ауч, ова ми го боцна окото.
Господи Боже!!!
Сине Исусе, па ти ли си тоа?!?
Како им успеало на чифутите да те телепортираат во наше време? Ај, анасана, кој ли само им ја даде технологијата, се гледа дека уште не знаат да ја користат. Пријателе, ја погрешиле локацијата, мислеле да те слетаат во подфорумот Религија, тука многу промаја дува, ќе те фркне глата (по битолски, сори Let3) :)

Ама кроце малку, пред да кинисаш (сосе етикетите :)), да те опитам нешчо. Нели беше ти тој што проповедаше слободна воља?? Или тоа беше само на папирус? :)

Ми се гади од жените кои абортираат, ми се гади од мажите кои ги тераат жените да абортираат, ми се гади од родителите кои ги присилуваат ќерките да абортираат.
Девојче, пред да се вратиш на темава, те молам напиј се кисела вода, да ти олесни малку на стомакот, да не случајно беља некоја направиш. Нема смисла кон другите, просторов е заеднички. :)

П.С. Одам сега да си ги дочитам страниците. :)

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Право на избор, право на избор дрн, дрн...
Зиготот, ембрионот..., да, неможе да каже кој е неговиот избор, ама ај предпостави кога би можел што би избрал, што мислиш ти?
Жените треба да бидат пред се одговорни за своето тело, а тоа значи и да се заштитат при сексуални односи, а не кога ке останат трудни да кажуваат дека они си се одговорни за своето тело, а всушност се работи за туѓо тело.
Да си го убиеш сопственото дете бе, жал ви е за циганчињата, за силуваните девојки, за жртвите на серијските убијци..., а не ви е жал за животот на сопствените деца!
Да, Луција, повеќе сочувствувам со живите, особено со оние кои се заглибени во големи го*мна, најчесто не по своја вина, отколку што некогаш ќе почувствувам тага предизвикана заради ограничување на избор(!) на нереализирано битие...

Види, ја не мислам, ја знам дека ембрионот не може да каже ништо! Нема што да се бавам тука со претпоставки, што би избрал ембрионот кога би можел да бира. Вака коа го напишав, ми изгледа уште побесмислено од моментот кога го прочитав. Ти бараш потврда за твоите претпоставки околу докажана и општопозната бесмисленост-што би правело нешто кога би можело нешто да прави...не може ништо да прави, ништо да каже, нема свои ставови и мислења; кој би се мачел да се бави со анализа на можностите што ги нуди нечиј замислен свет?

Како еднаш, конечно, не ви стане јасно дека концептот 'кога би можел да бира, што би одбрал' и кој се однесува на ембрион (еј, ембрион!) не пали? Глупав е. Кога би можел да бира ембрионот што подоцна се оформил во ќерката на Јозеф Фрицл, што мислиш, што би одбрал? Имаш некоја идеја?

Видиш, заебано било вака да се гледа на оваа работа.

Затоа, ти глеј си по твое, ја ќе си гледам по свое. Се надевам дека никогаш нема да се сретнеме. А у меѓувреме води сметка за безбеден секс, што и да подразбираш под тоа...:pipi:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ќе те исправам, најчесто несаканите бремености се од наивност глупост негрижа и неодговорност.
Дискутираме за исходот. Ти сметаш дека најдобро е личноста опишана погоре да ги прескоскне сите тие негативни карактериситки и да се „удоми“, е тоа не завршува секогаш така. Некои не сакаат детето да им е казна за наивноста, глупоста, негрижата и неодговорноста.
Детето не е казна

• Ми се допаѓа
Reactions: H8R
P

Princ

Гостин
па ако раѓа СИГУРНО нема да е промискуитетна
Све-све, ама овде заеба работа. Можам да ти докажам во секое време дека постои жена која е промискуитетна а раѓа. Едното со другото не може да се сврзуваат.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Све-све, ама овде заеба работа. Можам да ти докажам во секое време дека постои жена која е промискуитетна а раѓа. Едното со другото не може да се сврзуваат.
можеби но за мене жена која абортира е посклона кон промискуитет од она која раѓа.
--- надополнето: 24 март 2012 во 17:35 ---
за кого како
го гледаш детето и си мислиш “еее казно моја“

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Детето не е казна
Каква е оваа логика бе? Кај ви е на вас здравиот разум?
Работава, барем на последниве неколку страни - не бирам што ќе кажам, ако може да ми пројде како аргумент, ма колку бил бесмислен, нереален, очаен.
И ти Let3, како припадник на машкиот пол, кој си ти да кажеш дека силувана жена треба да роди? Кој си ти, како машко, не да даваш мислење - него буквално да осудуваш и обвинуваш нешто што никогаш нема шанси да го доживееш? Ти, што ако така решиш, имаш free pass да правиш што сакаш во било која од опишаниве ситуации погоре?

P

Princ

Гостин
можеби но за мене жена која абортира е посклона кон промискуитет од она која раѓа.
Јас на пример апсолутно не би се согласил со тебе туку би го рекол спротивното, од лично искуство. Ти велам, не може да се постави правило.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас на пример апсолутно не би се согласил со тебе туку би го рекол спротивното, од лично искуство. Ти велам, не може да се постави правило.
јас имам искуство во секс и жени од 30 години
Ти?
--- надополнето: 24 март 2012 во 17:51 ---
И ти Let3, како припадник на машкиот пол, кој си ти да кажеш дека силувана жена треба да роди? Кој си ти, како машко, не да даваш мислење - него буквално да осудуваш и обвинуваш нешто што никогаш нема шанси да го доживееш?
Од кај знаеш дека немам силувано?

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
--- надополнето: 24 март 2012 во 17:51 ---

Од кај знаеш дека немам силувано?
Исто како со квази аргументите. Кога ќе смислиш одговор на прашањето што ти беше поставено, пиши ми. До тогаш, ова ништо не ми значи

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Исто како со квази аргументите. Кога ќе смислиш одговор на прашањето што ти беше поставено, пиши ми. До тогаш, ова ништо не ми значи
а бе батали тоа, важно е дали јас ти значам?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
И ти Let3, како припадник на машкиот пол, кој си ти да кажеш дека силувана жена треба да роди? Кој си ти, како машко, не да даваш мислење - него буквално да осудуваш и обвинуваш нешто што никогаш нема шанси да го доживееш? Ти, што ако така решиш, имаш free pass да правиш што сакаш во било која од опишаниве ситуации погоре?
Силувателот ќе оди робија.
Плодот ќе се абортира

Ај барем едно од оваа да го испрајме

Силувателот да не оди робија?
Плодот да се роди и да живее?

Силуваната ќе има трауми цел живот (за жал) али ни робијата ни абортусот нема да ја излечат сосема. Па и нека го даде на посвојување ако треба.
--- надополнето: 24 март 2012 во 18:18 ---
Премногу. Ти си единствената причина поради која сум на форумов
искрено, сосема те разбирам како ти е, и јас сум си идол самиот себе си.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Силувателот ќе оди робија.
Плодот ќе се абортира

Ај барем едно од оваа да го испрајме

Силувателот да не оди робија?
Плодот да се роди и да живее?

Силуваната ќе има трауми цел живот (за жал) али ни робијата ни абортусот нема да ја излечат сосема. Па и нека го даде на посвојување ако треба.
--- надополнето: 24 март 2012 во 18:18 ---
Ај вака

Силувателот ќе оди на робија
Девојката ќе абортира

Пошто и онака ќе има трауми цел живот, нема потреба, одозгора на тоа и да живее со фактот дека на свет донела дете кое е производ на најгрозниот момент во нејзиниот живот. И никако нема потреба баш таа девојка да го исправа лошото што некој друг го направил.
И пак ќе кажам - ти никогаш нема да се најдеш во ситуација да треба да рагаш дете на твојот силувач. Затоа не можеш да разбереш и никако не можеш да судиш

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ај вака

И пак ќе кажам - ти никогаш нема да се најдеш во ситуација да треба да рагаш дете на твојот силувач. Затоа не можеш да разбереш и никако не можеш да судиш
И ти нема никогаш да се најдеш во состојба некој друг да решава дали твоето дете ќе се роди или не.
Ќе ти кажат “јас абортирав, ти се бендисва тоа тебе или не ич не ми е гајле ЈАС така одлучив“

Kajgana Shop

На врв Bottom