Вакцина - измама или не?

• Креатор на темата Само Човек
  • Време на започнување

Измама ?

• Вкупно гласачи
    57

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Жал ми е што си бездушен, те жалам искрено.

ОВАА ГЕНЕРАЦИЈА НА ЛУЃЕ ЌЕ БИДЕ ПРВАТА ШТО ЌЕ ИЗГУБИ ПОВЕЌЕ ОД ШТО ДОБИЛА ..

те жалиме и ние тебе што веруваш на сѐ и сѐшто. Се испожаливме значи :place:
Ај сега да видиме што се факти, што се рекла-казала муабети од пред (интернет) кооперација со флаша ладно скопско. (y)

С

Само Човек

Гостин
Дечко со МС, после 26 години развој на болеста, проодува, благодарение на "терапијата " на докторката?
Дај не сери. Или немал МС или можел да се движи до тогаш. Неповратни се состојбите причинети од МС.
немал МС а ? Ќе се молам за тебе стварно ми е жал кога ќе видам луѓе без душа. Значи сите медицинари му дијаностицирале МС. КАКО НЕ ТИ Е СРАМ БЕЗДУШНИКУ, АРОГАНТНО И ОДВРАТНО СУСТЕШТВО. сите сте јаки на форум, а ајде испадни јавно и кажи го тоа. не ти држи тука. Состојбите од мс се неповратни за конвенционалната медицина. Но докторот ден денес има несоница и не може да свати како дечкото оздравел.
--- надополнето: 22 март 2012 во 23:07 ---
Не сум јас тој за жалење. Одењето бос не ја лечи МС, ниту гледање во сонце, ниту сирова храна, ништо досега познато не ја лечи таа состојба, да имаше таква работа, брзо ќе се раширеше низ светот.
ти текнало дека за овој лек никој нема профит ?

I

Iblis

Гостин
немал МС а ? Ќе се молам за тебе стварно ми е жал кога ќе видам луѓе без душа. Значи сите медицинари му дијаностицирале МС. КАКО НЕ ТИ Е СРАМ БЕЗДУШНИКУ, АРОГАНТНО И ОДВРАТНО СУСТЕШТВО. сите сте јаки на форум, а ајде испадни јавно и кажи го тоа. не ти држи тука. Состојбите од мс се неповратни за конвенционалната медицина. Но докторот ден денес има несоница и не може да свати како дечкото оздравел.

Читај убаво што сум напишал и лековите кои се покажале како корисни се шират меѓу оние кои имаат потреба од нив, без разлика на профитот.

С

Само Човек

Гостин
Читај убаво што сум напишал и лековите кои се покажале како корисни се шират меѓу оние кои имаат потреба од нив, без разлика на профитот.
Не кометирам повеќе, ти посакувам добро здравје тебе и на твоите блиски.Од срце ти зборувам.Ајде можеби кога јас ќе оздравам, ќе имам више аргументи. Ова е една цела наука, не се тревари луѓето. Секое добро

Член од
9 јули 2010
Мислења
75
Поени од реакции
48
жената е ДОКТОРКА и работи без пари, ќе има известување кога и каде ќе биде, па повелете дојдете. АКО ВИ ДРЖИ
--- надополнето: 22 март 2012 во 22:44 ---

Знам дечко од струмивца кој после 26 години прооде.Беше паралоизиран. А за зборење сите знаеме. Ти си само еден простак кој нема поима од животот.
--- надополнето: 22 март 2012 во 22:46 ---

немам потреба да ги задоволувам твоите апетити
Не викам дека некој треба да задоволува нечии апетити. Си прајме муабет, поставуваме аргументи и дебатираме. Топ ти е темава само дозволи дебатата целосно да се развива со про- и против-аргументи на прашањето. Коментари на луѓе кои сметаат дека некои поставени аргументи не држат вода (како на пример, тоа дека на човек не му требаат повеќе антитела од тие што ги има) не треба да се сфаќаат некоректно, посебно ако навистина покажуваат дека тие аргументи се погрешни. Целта е да размениме мислења и ставови и научиме нешто ново (пример, јас ја симнав книгата на Lidija Gajski и планирам да ја прочитам; фала на објавувачот).

Не ти ја разбирам потребата во воведниот пост да изјавиш дека по прашањето имаш неутрален став, а всушност во секој нареден пост да заземаш само една од страните. Ти си знаеш.

Како тоа сами можеме да произведеме антигени против туберколоза, тетанус и слични болести кога никогаш се немаме сретнато со нив, за тоа ќе почекаме некој медицинар или биолог да ни објасни...
Антитела се носителни на стекнат хуморален имунитет, во одговор на антигена стимулација. Без претходен контакт со антиген не може да се создадат антитела.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Nije tačno da su ljudi ranije živeli kraće, tj. da je životni vek produžen zahvaljujući medicini. Ljudi su ranije živeli duže nego danas, navešću samo par primera:

- Li Čun Jun - živeo 252 godine
- Tomas Karnej - 207 god.
- Katrin de Silva - živela je 174 godine, a porodila se u 131. godini
- Janoš Rovin - živeo je 172 godine, a njegova supruga Sara 164 godine. U braku su živeli 147 godina
- Henr
i Dženkinson - živeo je 169 godina, posle smrti ostavio je dva sina od kojih je stariji imao 113, a mladji 109 godina
- Širali Muslimov - 168 godina
- Žan Torel - 143 godine
- Lena Jantjes - 136 godina
Od Jugoslovena najduže je živeo Trajko Smiljević, koji je umro u 131. godini.
Meni najdraži - Stojko Pešić iz Novog Gloga, kod Vranja, živeo je 121 godinu. Njegov stariji sin Doda Tasić živeo je 116 godina. Umro je 1948. godine. Mladji sin Andjel Tasić živeo je 96 godina. Umro je 1956. godine.
Точно дека умирале на 40 многу, но имаш насилна смрт, несреќа, и природн смрт. Еве од природна на колку години умирале
Од кај ги ископа 252 години?Знаеш колку е тоа?Па и во перфектни услови човек не би надживеал 150 години.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Едни кажуваат едно други друго така да ја сум неутрален ама мислам дека е добро пошто вакцината е сепак нешто најважно во медицината и што секој човек треба да го прими...може не спречува болест ама сигурно нејзиното ширење и стварање посериозни последици.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.746
Поени од реакции
4.508
Болните од срце внесуваат премногу масти па крвните садови се стеснуваат. Најчесто поради долгогодишно јадење на месо. Ние луѓето месото го преработуваме со денови ,а месојадите имаат киселина во устата со која се потпомага топењето на мастите.Е сега секој човек има различен метаболизам, кај некого треба пократко па кај некој подолго време да се одразат ефектите. Тоа е тоа просто и едноставно. И размисли мајмунот јаде само лисја , а има највеке протеини од кое било суштесто.Кравата пасе а има многу калциум. Како прва гледај ја вилицата човечка и запрашај се, дали е како лавот или како козата, шаката ни е перфектна за берење плодови
--- надополнето: 22 март 2012 во 15:04 ---

Јас не сум вакциниран од заушки, пред 2 години цел клас заболе и одевме само 10 души у школо, пази што се дешава од тие 10 тројца идат да се вакцинираат и за два дена и тие лежеа од заушки.
Друже па тука е грешката.
Значи вакцината се „ослабени“ или „мртви“ вируси и се прима за да телото регрутира „војници“ кој при вистинска „инвазија“ ќе се борат.

А тоа што другарите ги вакцинирале во време кога биле изложени на болеста од страна на останатите е голем пропуст на докторите.

Не за џабе при секое вацинирање прашуваат дали си болен.

За да примиш вакцина мора да си апсолутно здрав.
--- надополнето: 23 март 2012 во 00:46 ---
Човекот има свои антитела, што ќе му се повеќе
Грешка си.
Човекот по потреба ствара антитела за секоја болест-вирус посебно.
Во случај со вакцината тоа е како подготовка за војна.
Антителата што се ствараат се складираат подготвени за „војна“ т.е тие се вештачки имунитет(ако не се лажам така се викаше)
--- надополнето: 23 март 2012 во 00:51 ---
на 130 години забременила ...што женска ќе беше ова, што човек ќе беше тој што му се дигнало на нејзе. Ете што ти значи здрав живот, лук, оцет и изворска вода :D
Ова јасно дека е невозможно.
Секоја жена има одреден број на јајце клекти кои ги продуцира во животот и ако не се лажам до 40-50 година од животот доаѓа последната оваа жена дури и феномен да била и двојно да е „појака“ пак се тоа 100 години што и самото по себе е скоро невозможно ,а не пак 120 години.
--- надополнето: 23 март 2012 во 01:14 ---
@LP Boy

Не знам што вика докторката не го погледнав видеото, но во голема заблуда си ако мислиш дека вакцините се отров.
Значи вакцините не се лек.
Свати го тоа вака :
Имаш една тврдина и војници внатре ако е време на мир и просперитет кралот(мозокот)
нема да регрутира нови војници,но ако мала група ја нападне тврдината со катапулти и предизвика штета тој ќе превземе мерки за следниот пат ако е соочен со таков напад да се справи брзо и ефикасно без значителна штета.

Така и антителата ако има веќе направени „војници“ тие одма ќе се борат и ќе спречат поголема штета.

Антителата се на принцип клуч-брава па така ако имаш готови клучеви нема да трошиш време на правење нови.

Не видов нигде теза зошто мислиш дека вакцините се фејк?
Денес живееме во модерно опшество т.е глобално село зарем мислиш дека таква превара можно е да опстои толку години?

Еве пример со птичјиот и свинскиот грип не се толку глупи луѓето комуницираат еден со друг брзо се дознава ако нешто е вештачки за профит направено.

И последно не знам што вели докторката, но ако жената има издржани докази нема зошто да не ја знае цел свет.

Еден случај во милион не е успех жената мора да има излечено да речеме 10000 пациенти и да кажа кај колкав процент функционирала терапијата.
А не вака рекала-казала Стојче од Прилеп оздравел ова она.

B

Black Guard

Гостин
Ние луѓето месото го преработуваме со денови ,а месојадите имаат киселина во устата со која се потпомага топењето на мастите.
Не си знаел ама и кај луѓето варењето на храната почнува во устата.

Кравата пасе а има многу калциум.
Понекогаш има и шап и лигавка.

Е сега секој човек има различен метаболизам, кај некого треба пократко па кај некој подолго време да се одразат ефектите. .
Тука си контрадикторен-ако секој човек има различен метаболизам тогаш како ќе се лечи со храна????

кај некого треба пократко па кај некој подолго време да се одразат ефектите
Болеста не чека.

И АЈДЕ ОБЈАСНИ КАКО ДЕЛУВА ТОА ЛЕЧЕЊЕ СО ХРАНА АМА напише-БЕЗ ВИДЕА!!
--- надополнето: 23 март 2012 во 01:36 ---

Јас ќе испаднам и ќе кажам јавно дека госпоѓата ќари на маките на луѓето,а притоа ќе викнеме неколку специјалисти на кои ти ќе им платиш дневница па да видиш што ќе и одговорат.

И не навредувај-т.е "она одвратно суштество" не е на место.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
млеко освен бадемово никакво друго. Дечкото не го лечеше докторката,туку една друга што има завршено природна медицина, но се консултираше со Велков пошто таа имала веќе такви пациенти
Имала завршено природна медицина???
Мајката!
Каде завршуваат луѓе природна медицина?

За такви фолиранти изгледа секогаш ќе има публика. А народов е стадо овци. Не му е доволно да верува во научно докажани работи, па мора и некаде на друго место да бара утеха. Па и да бара, во ред е, секоја психолошка и духовна подршка му помага на болен човек, ама и да плука на тие животот (неговиот и миљони други) што му го спасиле, е тоа е жално, стварно жално.

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Nije tačno da su ljudi ranije živeli kraće, tj. da je životni vek produžen zahvaljujući medicini. Ljudi su ranije živeli duže nego danas, navešću samo par primera:

- Li Čun Jun - živeo 252 godine
- Tomas Karnej - 207 god.
- Katrin de Silva - živela je 174 godine, a porodila se u 131. godini
- Janoš Rovin - živeo je 172 godine, a njegova supruga Sara 164 godine. U braku su živeli 147 godina
- Henr
i Dženkinson - živeo je 169 godina, posle smrti ostavio je dva sina od kojih je stariji imao 113, a mladji 109 godina
- Širali Muslimov - 168 godina
- Žan Torel - 143 godine
- Lena Jantjes - 136 godina
Od Jugoslovena najduže je živeo Trajko Smiljević, koji je umro u 131. godini.
Meni najdraži - Stojko Pešić iz Novog Gloga, kod Vranja, živeo je 121 godinu. Njegov stariji sin Doda Tasić živeo je 116 godina. Umro je 1948. godine. Mladji sin Andjel Tasić živeo je 96 godina. Umro je 1956. godine.
Точно дека умирале на 40 многу, но имаш насилна смрт, несреќа, и природн смрт. Еве од природна на колку години умирале
Точно. Колку подалеку одиш во минатото толку постари биле луѓето. Еве земи го на пример Метузалем од Библијата -имал 960 и кусур години кога умрел. А богами и тие околу него не биле помлади. Ное живеел над 700 години.
:facepalm:

С

Само Човек

Гостин
Имала завршено природна медицина???
Мајката!
Каде завршуваат луѓе природна медицина?

За такви фолиранти изгледа секогаш ќе има публика. А народов е стадо овци. Не му е доволно да верува во научно докажани работи, па мора и некаде на друго место да бара утеха. Па и да бара, во ред е, секоја психолошка и духовна подршка му помага на болен човек, ама и да плука на тие животот (неговиот и миљони други) што му го спасиле, е тоа е жално, стварно жално.
http://www.aanmc.org/the-schools.php
http://universitynaturalmedicine.org/
http://www.altmedworld.net/
http://becknaturalmedicineuniversity.com/
http://camprogram.georgetown.edu/
http://www.ipm.netau.net/
еве ЗА НЕПИМЕНИТЕ
за ОВЦИТЕ
за ОНИЕ КОИ БЕЗ СРАМ ПЛУКААТ
на се до сега дадов аргумент, да беше ова дебата одамна ќе изгубевте
--- надополнето: 23 март 2012 во 10:33 ---
Не си знаел ама и кај луѓето варењето на храната почнува во устата.

Понекогаш има и шап и лигавка.

Тука си контрадикторен-ако секој човек има различен метаболизам тогаш како ќе се лечи со храна????

Болеста не чека.

И АЈДЕ ОБЈАСНИ КАКО ДЕЛУВА ТОА ЛЕЧЕЊЕ СО ХРАНА АМА напише-БЕЗ ВИДЕА!!
--- надополнето: 23 март 2012 во 01:36 ---

Јас ќе испаднам и ќе кажам јавно дека госпоѓата ќари на маките на луѓето,а притоа ќе викнеме неколку специјалисти на кои ти ќе им платиш дневница па да видиш што ќе и одговорат.

И не навредувај-т.е "она одвратно суштество" не е на место.
Кажав дека имаат посебна киселина животните затоа месото не им е проблем. Човекот ја нема истата, има послаба. Немам желба да објаснувам да пишувам реферати.Договорено,јас ќе им платам, ако се нафанат. Им тртка да не ја изгубат работата специјалистите а тие добро знаат што се случува.Ќе пишеме овде кога е предавањето ти собирај специјалисти.Сите и се поклониуваат нејзе веерај многу е ценета
--- надополнето: 23 март 2012 во 10:47 ---
Од кај ги ископа 252 години?Знаеш колку е тоа?Па и во перфектни услови човек не би надживеал 150 години.
Сите овие имаат гробишта, или живееле луѓето толку или незнаеле која година е

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
КАКО НЕ ТИ Е СРАМ БЕЗДУШНИКУ, АРОГАНТНО И ОДВРАТНО СУСТЕШТВО
Внимавај на речникот во иднина, опомена пред забрана за дискутирање.

С

Само Човек

Гостин
Внимавај на речникот во иднина, опомена пред забрана за дискутирање.
кога некој ќе ми рече да не серам морам да му вратам на содветен начин, можете комотно да ме банирате , само сакав да дискутирам,а всушност сум исмејуван на моите аргументи, а згора наа тоа и светски познати доктори се исмејувани. Ќе внимавам на зборовите благодарам што добив прво опоена. Го ценам тоа. Поздрав:)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Според „експертите“ бројот на смртни случаи од болести против кои се вакцинира треба да е огромен и треба тие да се чести.Но чудно бре мајката како сите тие болести (освен туберколоза) се толку ретки што годишно во светот има само по неколку илјади случаи и многу мал процент на смртност од истите.Денес најголем дел од смртните случаи се должат на канцерогени заболувања и срцеви заболувања и истите најчесто се добиени поради неадекватната исхрана,недоволната активност и одмор,претерување со цигарите и слично.
По интернет и телевизија може да се најдат илијадници идиоти кои ќе ве советуваат на разни работи кои може да бидат штенти по здравјето.Пред скоро време видов тема за Варуминот како го претставуваат како некоја магична напивка за лечење сите видови рак (како да лечат главоболка) и некои членови на форумов одеа до таму дека големите фармацевтски компании намерно не го кажувале лекот за да печалат пари на народот.На главната страна е наведено дека лекот служи за подобрување на имунитетот што е и логично поради билките кои ги содржи (и на тој начин лечи).По малку барање на интернет дојдов до информации дека 1 месец терапија чини околу 500 евра и дека терапијата би траела од пола до 2-3 години.По таа математика 36 месеци по 500 евра е 18.000 евра.Дали на фармацевтските компании не им оди математиката или пробуваат да користат комплицирана терапија за оваа „едноставна“ болест незнам.Ова е само еден пример дека не треба да верувате во се што ќе ви кажат.

Kajgana Shop

На врв Bottom