Ако малку подлабоко погледнете во предлог законот или законот(не сум информиран дали е донесен или само е предлог) ќе видите дека не станува збор за нешто дискриминирачко туку само за потик на оние со слаб успех во училиште.Зошто?Епа затоа што: со самото тоа што му се дозволува на некој да се стекне со возачка дозвола на 16 години веќе се прави и тоа каков преседан(Мене ако ме прашувате јас не би дозволил да се полага ниту на 22 години,а не пак на 16). Тоа ќе му дојде исто(според мене) како и во секоја фирма,ако имаш факултетско образование ќе имаш поголема плата од тој со средно,ако направиш поголема добивка за фирмата ќе имаш поголема плата од останатите итн.Но ако несакаш да се образуваш тогаш ќе си чекаш да наполниш 18 години и потоа ќе полагаш,а до тогаш ако ја крадеш колата од родителите секогаш ќе си на ризик да го јадеш стапот.Останатите што ќе си ги одработат своите должности како деца(да ,да убаво прочитавте-----ДЕЦА ) само ЌЕ ДОБИЈАТ МОЖНОСТ да полагаат пред останатите,но незначи и дека ќе се стекнат со возачка дозвола.[/quote
Ајде бе ако имаш факултет поголема плата ти на која планета живееш.На фирмите не ги интересира што си завршил,каде и колку ти бил просек туку твоето искуство и знаењето за таа работа, и ве молам не забегувајте надвор од темава!!