methMKD
Евроскептик
- Член од
- 18 јануари 2011
- Мислења
- 1.826
- Поени од реакции
- 723
Уна маџијаАбе висдси сега, кај мене во изборна единица имаше 40 гласови за ДУИ, а има само една фамилија албанци и една католици Албанци
Уна маџијаАбе висдси сега, кај мене во изборна единица имаше 40 гласови за ДУИ, а има само една фамилија албанци и една католици Албанци
Општина Кисела ВодаОд општина Центар беше ти ?
1400 албанци живеат според 2002.
742 гласови во 2011та.
Ситно броиш и ти , со 40 и со 29 гласови.
Зборуваме за 50.000.
Еве на пример Шуто Оризари , 5500 гласови од ромите за македонските партии.
Кај Ромите најмногу тежат(политички): Амди Бајрам, Неждет Мустафа, Шабан Салиу и Самка Ибраимовски, а сите тие се во коалиција со најголемата Македонска партија(владеачката), освен Самка Ибраимовски, кој е во коалиција со опозицијата.Дојди ваму ... одма
Турци роми бошњаци гласале за албанските партии , и тоа 50.000 гласови. ТИ ВЕЛИШ.
Чекај
Општина Врапчиште (според ДЗС има 3000 жители турци , и 1000 македонци ... што според тебе не е точно, турци има помалку).
На оваа општина на изборите во 2011 , македонските партии (кои коалицираат и со турците) добија 2000 гласови.
За КОГО беее гласат турците , како тоа 1000 македонци (од 0-110 години) извадија 2000 гласови.
Општина Шуто Оризари : македонци 1400
Добиени гласови од Македонските партии 6300
Ајде , објасни , за кого рече гласат ромите ????
албанци 6675 , добиени гласови од албанските партии 2600
Гостивар :
15800 македонци , 13247 гласови , се гледа кај кого заминале турските гласови.
Центар Жупа:
800 македонци , 1300 гласови.
Сакаш уштеее , кажи
Ако во општините каде ги има најмногу ромите и турците, гласат за македонските партии , тогаш да не одам да проверам за кого гласат во Струмица , Радовиш , Прилеп ... каде албанските партии ниту учествуваат на избори.
Генералу , друг пат не го пикај газот кај што го мериме тоа.
Ај одбери од понудите што ти ги дадов , еве уште една понуда , стави ме на игнор и ти , како и твоите другари.
--- надополнето: 22 март 2012 во 18:56 ---
Ако изборите не се регуларни , тогаш зошто велиме дека само Грција е пречката кон Евро-атлантските интеграции.
Сме имале уште работа дома.
Јас кога излегов да гласам , сакав да и помогнам на баба ми заради проблеми со видот, кога ми станаа од комисијата , НЕЕ чекај ... па триста и педесет процедури ... реков, бабо подобро не излегувај веќе на гласање. ( и онака не сме фамилија која гласа)А зошто мењаш тема одма ? кој спомна нешо за евро-атланските интеграции ?? батали тоа ако сакаш и за тоа ќе збориме на друга тема не е проб таа тема ми е професија али Зборуваме за практиката на албанците да прават семејно гласање со цел да ги вклучат во гласањето и својте брача од швицарска и пунење на кутии и сето тоа надава на бројка а уствари сте помалце е тоа ...
Во Штип како што знам нема воопшто Албанци, а таму ДУИ секои избори освојува гласови ?!Општина Кисела Вода
Ти кажувам конкретно во избирачкото место каде што гласав јас. Од вкупно 1000 и нешто гласачи, ДУИ имаше 40-тина гласови. Тука негде беа со СДСМ
Дали некој си играл курташак, или имаат членови Македонци во партија тоа незнам
Да, ама во Штип на кандидатските листи на ДУИ се наоѓаат Македонци...Во Штип како што знам нема воопшто Албанци, а таму ДУИ секои избори освојува гласови ?!
Па те виделе тебе мирно чоече плус во град ... коа ќе им отиде некој ко воџата на балистите(тој тип на човек зборам не он лично) у зајас ќе си го прашам дали ќе има процедури не се прај мутав .. и пунење кутии имало и семејно гласање ималоЈас кога излегов да гласам , сакав да и помогнам на баба ми заради проблеми со видот, кога ми станаа од комисијата , НЕЕ чекај ... па триста и педесет процедури ... реков, бабо подобро не излегувај веќе на гласање.
А ти велиш сме гласале групно и сме полнеле кутии.
За последние избори имаше најмалку жалби , и од партиите и од наблудувачките мисии.
Навистина интересно ... или нешто грешка си или 68% од гласачите на ДУИ се во твоето маало.Општина Кисела Вода
Ти кажувам конкретно во избирачкото место каде што гласав јас. Од вкупно 1000 и нешто гласачи, ДУИ имаше 40-тина гласови. Тука негде беа со СДСМ
Дали некој си играл курташак, или имаат членови Македонци во партија тоа незнам
Македонци во ДУИ ??!!Да, ама во Штип на кандидатските листи на ДУИ се наоѓаат Македонци...
Да, ако не се лажам имаат повеќе ограноци каде што членуваат Македонци низ источна Македонија. Колку е точно не знам, сето ова го имам прочитано по нетов пред некое време...Македонци во ДУИ ??!!
Не сум грешка, еве ако не биле 40 ондак биле 30+ сто посто сум сигурен, пошто мој другар броеше гласовиНавистина интересно ... или нешто грешка си или 68% од гласачите на ДУИ се во твоето маало.
Во цела Кисела Вода , ДУИ имала 58 гласови.
Иначе според пописот од 2002 , во твојата општина како албанци се попишале 250 албанци.
Значи тука сме , дури многу малце гласови имала ДУИ.
Ај да пренасочиме на темата (изборите ги зедов како доказ дека албанците не се 220.000)
1800 членови немој да ме јебеш бреДа, ако не се лажам имаат повеќе ограноци каде што членуваат Македонци низ источна Македонија. Колку е точно не знам, сето ова го имам прочитано по нетов пред некое време...
Еве што најдов:
http://star.vest.com.mk/default.asp?id=163282&idg=9&idb=2594&rubrika=Makedonija
Дуи 971 гласови во Штип 2011.1800 членови немој да ме јебеш бре
Дардан не паничи толку, секогаш кога се кажува вистината за бојот на албанците во МК одма рипате.Па човек тоа е вие сте 200 ај максимум 300 илјади и нема што да се лутиш.Повели и види на страната на ДИК албански партии вкупно гласови 20%, македонски 80%.Извади 2% други од албанските гласови и 18% албанци(300.000), извади пропорционално 8% други од македонските и 72% македонци(1.450.000).Навистина интересно ... или нешто грешка си или 68% од гласачите на ДУИ се во твоето маало.
Во цела Кисела Вода , ДУИ имала 58 гласови.
Иначе според пописот од 2002 , во твојата општина како албанци се попишале 250 албанци.
Значи тука сме , дури многу малце гласови имала ДУИ.
Ај да пренасочиме на темата (изборите ги зедов како доказ дека албанците не се 220.000)
РЕАЛНИ БРОЈКИ:Дардан не паничи толку, секогаш кога се кажува вистината за бојот на албанците во МК одма рипате.Па човек тоа е вие сте 200 ај максимум 300 илјади и нема што да се лутиш.Повели и види на страната на ДИК албански партии вкупно гласови 20%, македонски 80%.Извади 2% други од албанските гласови и 18% албанци(300.000), извади пропорционално 8% други од македонските и 72% македонци(1.450.000).