Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .
Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
@bobi777

нема веза муабетов демек Пеп не се бунел, не го правете светец Пеп. И он и Росел индиректно ламфаа за тоа, плус не е Пеп глуп па директно да ги обвини судиите, знае дека судиите изминатите сезони беа на огромна помош на Барса...

Таква изјава, од една стана би го направила него глуп оти изјавува дека судиите се против нив а пред тоа сите знаеја на кого се наклонети, а од друга страна, вака со „молчење“ он се добива со титулата на мирен дечко. Нешто што и самите знаете дека не е...
Без разлика што мисли Пеп во себе, он е секогаш стабилен, и за разлика од другиов, каде во секој клуб кај што бил сака да створи слика демек судиите и федерацијата се против неговиот клуб, чисто да си створи алиби за евентуален неуспех, ги натера тие фанови слепо да веруваат во неговите изјави.

Вчера Мур иако не даде никаква изјава, со самото негово понашање од клупата, со самото тоа што бојкотираше да излезе на пресконференција, кое дефакто е израз на револт, створи слика кај многу фанови на Реал дека против нив се води некава завера, дека "некој несака Реал да биде шампион", и после тоа многу од нив првенствено вината ќе ја бараат кај судијата, демек намерно ги оштетил, а не во слабата интервенција на Касиљас и тоа што Реал се мачеше навреме да го реши победникот.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Без разлика што мисли Пеп во себе, он е секогаш стабилен, и за разлика од другиов, каде во секој клуб кај што бил сака да створи слика демек судиите и федерацијата се против неговиот клуб, чисто да си створи алиби за евентуален неуспех, ги натера тие фанови слепо да веруваат во неговите изјави.

Вчера Мур иако не даде никаква изјава, со самото негово понашање од клупата, со самото тоа што бојкотираше да излезе на пресконференција, кое дефакто е израз на револт, створи слика кај многу фанови на Реал дека против нив се води некава завера, дека "некој несака Реал да биде шампион", и после тоа многу од нив првенствено вината ќе ја бараат кај судијата, демек намерно ги оштетил, а не во слабата интервенција на Касиљас и тоа што Реал се мачеше навреме да го реши победникот.
Мурињо не бојкотираше ништо. Клубот му забрани нему и на кој било друг да даде официјална изјава. Такви работи се случувале и пред Мурињо, и не само во Мадрид.

Никој нам не ни ствара таква слика, ние можеме самите да видиме дали има завера или што било... пишав у претходниот пост, повеќе од очигледно беше што се случуваше, секој може да види сам, никој не треба да ти укаже...

И напротив, сите фанови ја осудија формата на Касиљас и недоволната ангажираност на тимот последниов период.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126

А што напрае Мурињо? Ја незнаем, ама еве гледам ти изгледа знаеш па ако може да ми кажеш.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Парадас Ромеро е истиот судија кој го судеше натпреварот Осасуна - Барселона кој заврши 3-2.Според "Ас" , каде има и видео критериумот за Реал и Барселона на клупата не бил ист.Станува збор за 1 поништен гол на каталонците при кој целата клупа станува и "урла" покрај аут линијата и при тоа ниту еден не е суспендиран.Неколку недели по тоа избркани и Мурињо и помошникот Фариа за истите работи.

http://www.as.com/futbol/articulo/paradas-r-madrid-critica-le/20120322dasdasftb_23/Tes
Рипањето од клупата на Барса беше заради чист поништен гол во натпревар во кој губевме, би рекол повеќе нормална реакција, и одма се повлекоа.

А сега ти кажими поради што прво рипаше и дофрлаше фитнес тренерот на Реал и зашто баш по голот на Сена збесна Мур ? Што нечинеше до тогаш ? Да не ви имаа чист гол поништено, да не ви имаа чист пенал недосудено ? Само не заборавај дека црвените на Рамос и Озил беа доделени по црвениот на Мурињо.

Пак го заборавате пеналот над Нилмар.
--- надополнето: 22 март 2012 во 18:18 ---
Мурињо не бојкотираше ништо. Клубот му забрани нему и на кој било друг да даде официјална изјава. Такви работи се случувале и пред Мурињо, и не само во Мадрид.

Никој нам не ни ствара таква слика, ние можеме самите да видиме дали има завера или што било... пишав у претходниот пост, повеќе од очигледно беше што се случуваше, секој може да види сам, никој не треба да ти укаже...

И напротив, сите фанови ја осудија формата на Касиљас и недоволната ангажираност на тимот последниов период.
Ај еве директно прашање, мислиш ли дека се врши "некаква завера врз Реал за да не стане шампион" ?
--- надополнето: 22 март 2012 во 18:21 ---
А што напрае Мурињо? Ја незнаем, ама еве гледам ти изгледа знаеш па ако може да ми кажеш.
Е да, онака му даде црвен судијата, не му се свиѓала фризурата на Мур !?
Уствари забораив дека вас сите судии ве мрзат и цела федерација.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.348
Поени од реакции
47.057
заради иронично аплаудирање на судијата при црвениот на Рамос...
Ради ова и Снајдер доби директен црвен на половина од прво полувреме против Милан, аплаудираше зашто чист фаул над Лусио на сама половина од терен беше свирен ко симулирање, Лусио доби жолт картон по што следеше реакцијата на Снајди и директниот црвен.

Престроги се ваквите санкции, може жут да се даде ама црвен сметам дека е преригорозно.

Како и да е, пенал не им дале на Виљареал, all in all реален исход, на крај краева Икер поеба со слободниот, за тоа никој не им е крив, е сега сумјив беше и фаулот кој претходеше на тој слободен, бар според она што ја го видов на стримот али во секој случај голман со вакви квалитети тука требаше рутински да реагира.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Си има правила...

Red Card - A player mustbe shown a Red Card and "sent off" (i.e., made to leave the field) for the 7 offenses listed below. A player shown a "Red Card" & sent off may not be replaced during that game (i.e., his team must play a player "short" for the rest of the game; however, in some leagues a player may be replaced if he is ejected for receiving a second Yellow Card). The 7 offenses for which a player must be shown a Red Card and sent off are:
    1. serious foul play (includes any use of excessive force or brutality against an opponent when challenging for the ball. Examples include a dangerous slide tackle from behind, or an "over the top tackle" in which a player raises his foot so the cleats could hit a player, or a two footed tackle that takes down the opponent. FIFA has broadened this definition by saying that "Any player who lunges at an opponent in challenging for the ball from the front, from the side or from behind using one or both legs, with excessive force and endangering the safety of an opponent is guilty of serious foul play. For current rules visit www.fifa.com, Laws of the Game. The above quote is from Questions and Answers, Additional Instructions for Referees). The rules now include "Decision 4", which says: "A tackle, which endangers the safety of an opponent, must be sanctioned as serious foul play".

1. violent conduct,

1. spitting at anyone,

1. deliberately touching the ball with a hand in order to prevent a goal or to deny an obvious goal scoring opportunity (such as to prevent a "Breakaway".... this does not apply to the goalkeeper within his own Penalty Box)

1. fouling an opponent to prevent an obvious goal scoring opportunity (e.g., holding to stop a breakaway),

1. using offensive, insulting or threatening language and/or gestures,

1. or receiving a second yellow card in one game.

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
1.039
Abe frustracijata na Real navivacive tuka ne e do deka nie mislime eve sudiite se protiv nas, deka ima konspiracija , deka "nekoj nesaka Real da se shampioni" , deka Rosell e poglasen od Perez pred Spanska Fudbalska Federacija, deka eve "Gospod gleda" i slicni bluvotini sto se iznacitavme vo minative meseci od clenovite na eden drug fanklub

Celava lakrdija se povlece tokmu od toa sto nekoj pocna da ja ocrnuva(osporuva) seuste neosvoenata titula na Real :)

Licno mene ako me prasate, do sega sudiite kolku gi ostetile Real , tolku i im pomognale. So Barca, ista rabota.
Znaci koj i da osvoi na kraj , ke bide totalno zasluzeno.

Taka da aj dosta so ovie prosti raboti. Na nekoj mu doslo na Real ili na Barca da im pomaga vo osvojuvanje na tituli?
Dobrodojdovte vo Makedonija , zemjata kade konspiraciite se vistiniti, a vistinite se konspiracii.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
За FUCK OFF во Англија не се добива ни жолт картон, за трчање на Валдес од еден до друг гол за приговор на судијата не се добива ни жолт, ама затоа за аплауз се добива ЦРВЕН. Супер.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
За FUCK OFF во Англија не се добива ни жолт картон, за трчање на Валдес од еден до друг гол за приговор на судијата не се добива ни жолт, ама затоа за аплауз се добива ЦРВЕН. Супер.
Мило ми е што ти се разјаснија правилата:icon_lol:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Мило ми е што ти се разјаснија правилата:icon_lol:
Мене јасни ми са, само црвен за аплаудирање не сум видел уште од кога доби Бекам црвен за истово. После тоа сум видел илјадници случаи каде аплаудирале на судиски одлуки, а никој од нив не доби црвен. Ама ете, тоа е тоа.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Мене јасни ми са, само црвен за аплаудирање не сум видел уште од кога доби Бекам црвен за истово. После тоа сум видел илјадници случаи каде аплаудирале на судиски одлуки, а никој од нив не доби црвен. Ама ете, тоа е тоа.
Доби Снајдер полани против Милан.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
ај не туку се расправајте за глупости и давајте тука стрим за натпреварот Сантдардер-Севиља ..барем бидете од корист нешто:D

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
И за шут 1 секунда после судиски свиреж се дели втор, односно аутоматски црвен картон, го забораиле тоа правило у курац.

Ај онака само да прашам, мислам дека беше некоја од последните 3 утакмици, чекам одговор. Имаше ли еднаш свирна судијата офсајд, Меси(ми се чини беше) продужи па ја издрибла пола одбрана, па и даде гол на крај како што се сеќавам. Ама на крај било дека уствари свирнал судијата предходно. Која утакмица беше тоа ?

Kajgana Shop

На врв Bottom