С
Само Човек
Гостин
Наидов на интересни аргументи во врска со вакцините. Само ги поставувам тука и сум неутрален. Ради тоа што многу сум плукан ради моите мислења и аргументи
Attachments
-
269,7 KB Прегледи: 24
50 евра е казна ако не се вакцинираш, за оние задолжителни што ги викаат. Вакцина бесплатна, а 50 евра ако не се вакцинираш. Ова ме подзамисли, но сепак не сум доволно упатенНикој не ве тера со сила, ако сакате арно ако не одете на бајач таму е посигурно
Не си добро упатен50 евра е казна ако не се вакцинираш, за оние задолжителни што ги викаат. Вакцина бесплатна, а 50 евра ако не се вакцинираш. Ова ме подзамисли, но сепак не сум доволно упатен
Никој не ве тера со сила, ако сакате арно ако не одете на бајач таму е посигурно
А родител е тој што нема да сака да го заштити детето од болести?Не смееш децата да не си ги вакцинираш.Прво се добиваат огромни казни а после од социјално може и да ти ги одземат.
Има одредени вакцини кои детето мора да ги прими за да си го развие имунитетот и да се одбрани од одредени типови на заболувања, затоа и се задолжителни тие вакцини, а мое мислење е дека се пожелни за здравјето.50 евра е казна ако не се вакцинираш, за оние задолжителни што ги викаат. Вакцина бесплатна, а 50 евра ако не се вакцинираш. Ова ме подзамисли, но сепак не сум доволно упатен
А имунитетот на нашите стари како се разивал? Дедо ми на 84 години немаше ни крвен притисок, а пиеше јаадење мрсно. Си умре од природна смрт. Имунитетот сам се развива не му е потребна надворешна хемија.Има одредени вакцини кои детето мора да ги прими за да си го развие имунитетот и да се одбрани од одредени типови на заболувања, затоа и се задолжителни тие вакцини, а мое мислење е дека се пожелни за здравјето.
Додека пак што се однесува до останатите вакцини кои доброволно на наше барање ги примаме во животот, нив не ги преферирам. Некако неиспитани ми се и сумливи и затоа никогаш не сум била заинтересирана за нив.
А дека има лажни вакцини- има, некои за бизнис, некои за други x-причини, ама тоа сигурно не се задолжителните.
фала, ја затварам
А колку новороденчиња умирале во тоа време, знаеш?А имунитетот на нашите стари како се разивал? Дедо ми на 84 години немаше ни крвен притисок, а пиеше јаадење мрсно. Си умре од природна смрт. Имунитетот сам се развива не му е потребна надворешна хемија.
Никој не ти ја пика со сила брзата храна, не те тера да пиеш газиран сок. Значи сами сме криви за свето здравје. Инаку новороденчињата умирале зошто немало стерилизиран пораѓај немале услови, а не ради тоа што не биле вакцинирани.А колку новороденчиња умирале во тоа време, знаеш?
Нејсе, и прадедо ми умре на 103 години здрав како дрен, ама ај размисли во какви услови живеле они а во какви живиме ние? Они јаделе строго овошје и зеленчук и пиеле чисто кравјо млеко, впрочем не ни имале што друго да јадат. Јас и ти денес јадеме хамбургери (брза храна), јадеме прскано овошје и вештачки добиен зеленчук, пиеме газирани сокови и прашковидни млека и живееме во релативно загадена средина... зарем мислиш дека нашиот имунитет и нивниот ќе бидат исти?
Сликава ја ставив на другата тема, еве, ќе ја ставам и тукаА имунитетот на нашите стари како се разивал? Дедо ми на 84 години немаше ни крвен притисок, а пиеше јаадење мрсно. Си умре од природна смрт. Имунитетот сам се развива не му е потребна надворешна хемија.
Сликава ја ставив на другата тема, еве, ќе ја ставам и тука
Не може главен аргумент да биде "како порано живееле без вакцини" од неколку многу едноставни факти. Еден факт пиша The Goddess. Друг факт - дали знаеш дека, на пример, во Стариот Рим просечен животен век бил не повеќе од 40 години? Сега колку е, 80? Да, имало луѓе што живееле и по 90 години, но колкав процент од вкупната популација биле тие, наспроти процентот новороденчиња и деца кои умреле од болести кои сега ги нема благодарение на вакцините и луѓе што умреле од заразни болести кои сега исто така ги нема заради вакцините?
Под новороденчиња мислев и на бебиња и помали деца .Никој не ти ја пика со сила брзата храна, не те тера да пиеш газиран сок. Значи сами сме криви за свето здравје. Инаку новороденчињата умирале зошто немало стерилизиран пораѓај немале услови, а не ради тоа што не биле вакцинирани.