A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.124
Ццц ги разгледав сега понудиве на интернет во Македонија и сите се КАТАСТРОФА . Сакам да се префрлам од blizoo пошто ме заебаваат ненормално во последниве 4 месеци...немам нет секојдневно и паѓа на секој 5 минути... али изгледа сум заглавен на нив пошто другиве биле уште покатастрофа. Некој предлог ?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ццц ги разгледав сега понудиве на интернет во Македонија и сите се КАТАСТРОФА . Сакам да се префрлам од blizoo пошто ме заебаваат ненормално во последниве 4 месеци...немам нет секојдневно и паѓа на секој 5 минути... али изгледа сум заглавен на нив пошто другиве биле уште покатастрофа. Некој предлог ?
Истото и ја си го велам за близу...Сеа у задње време стварно се постабилни, но сепак не е тоа тоа...Нема подобра понуда, зотоа и ја сум приморан кај нив и се надевам (пошто голем оптимист сум) дека ќе се подобрат...За тие пари НЕМАШ подобро нешто НИКАДЕ (освен некој забутан оператор у другите помали градчиња кој функционира само во тоа градче). Али еве глеам, одкога ги намалија брзините, нетот е постабилен и навистина еве веќе 2 недели нетот си фрчи без проблеми, а изутринава се пуштив на вајрлес кај еден мој другар кој има макс оптик - немаше нет...Па ја би ги УБИЛ/ОСАКАТИЛ да плаќам 2 и кусур илјади и саат време да немам нет...

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Гниди скапани, само за лопови ги бива за ништо друго, никаква професионалност немаат и никаков аир да не видат од тие пари. Вчера снема интернет во 2 поручек и дури сега се опраи иако се јавивме неколку пати они се правеа наудрени, лоповишта гнасни, демек ќе провереле што е проблемот па ќе не контактирале... да да секако еве уште чекам да ме контактираат да им ебам крвта да им ебам.
Јас се извинуем на речник, морав да си кажам шо ми лежи на душата.

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Изгледа овие удриа по торентите. На спид тест ми дава полна конекција 10 мега ама ниту еден торент не ми оди побрзо од 9.5 кб/с.... ни арена ни замунда ниикој..... и што е симптоматично симнувањето го дели на сите сидери подеднакво на пр. 30 сида сите по 0.2 к ???

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Гниди скапани, само за лопови ги бива за ништо друго, никаква професионалност немаат и никаков аир да не видат од тие пари. Вчера снема интернет во 2 поручек и дури сега се опраи иако се јавивме неколку пати они се правеа наудрени, лоповишта гнасни, демек ќе провереле што е проблемот па ќе не контактирале... да да секако еве уште чекам да ме контактираат да им ебам крвта да им ебам.
Јас се извинуем на речник, морав да си кажам шо ми лежи на душата.
Изглеа многу зависи од локацијата...Еве ја им се јавувам, они рекоа важи ќе го пријавиме проблемот...Ја мислев ме лажат...Али не - откога го пријавија проблемот веднаш после половина саат ми се јавија мајстори и ми прашаа дали е среден проблемот...Ја реков да, они кажаа нема проблем ќе дојдат и утре изутрина да проверат дали е се во ред...
Исто и завчера, имав проблеми со кабелот, пријавив - ми се јави мајсторот и веднаш дојде после 2 часа кај мене и го напраи кабелот...Ниеднаш не ме заебале да не дојдат...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Кај мене шлпер го скина главниот кабел за интернет, за 1 саат дојдоа го заменија далеку се подобри од порано.

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Илинден има покриеност или слабо??

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Некој корисник од Тетово ако може да ми каже искуство. Како стои со брзина, стабилност и слично. Се мислам да се префрлам од Телекомов најмногу поради лимитот и поради брзината.

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
Имам проблеми со интернетот од Близу односно мислам дека проблемот е до рутерот. Снемува нет, го рестартирам рутерот односно го вадам од напојување го укл повторно и добивам нет, но за 2-3 минути снемува поново. Се работи за TP LINK TL-WR740N.Кажувајте решение или да го носам додека има гаранција.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Имам проблеми со интернетот од Близу односно мислам дека проблемот е до рутерот. Снемува нет, го рестартирам рутерот односно го вадам од напојување го укл повторно и добивам нет, но за 2-3 минути снемува поново. Се работи за TP LINK TL-WR740N.Кажувајте решение или да го носам додека има гаранција.
До рутеро е, и кај мене истото го прај само кај мене еднаш на неколку дена

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Истото и мене ми се случуваше. До рутерот е. 2 недели така, на секој 10 минути станував го рестартирав, и кизнај како сам се опрај. Ако можиш менувај го рутеро, оти катастрофа се овие ТП линк. Да знаев ич не го земав...
Иначе, во последно време сум задоволен од интернетов. симнувам со 1.7 мб од торенти, а и на спид тест толку ми вади.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Да да до рутерот е...И кај мене истото ми го праеше вчера, ја па јавувај се дури екипа ми дојдоа... али одамна веќе беше среден проблемот...Не беше до нив, али сепак дојде еден мајстор и провери дали се е во ред, констатира дека е до рутерот...

Не е добар овој рутер, али за тие пари има одличен range за разлика оние што ги даваат т-хоум коа ставаш макс оптик (linksys wrt54gh). Значи за тие пари ќе си претрпиш..Еве сеа си е ОКЕЈ рутерот нема проблеми со снемување нет...Си крчка суперишка

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Тп линко си е одличен јас сум презадоволен од него и доста голем домет има, е сега си има мана знај да закочи еднаш на неколку дена,.

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
Да да до рутерот е...И кај мене истото ми го праеше вчера, ја па јавувај се дури екипа ми дојдоа... али одамна веќе беше среден проблемот...Не беше до нив, али сепак дојде еден мајстор и провери дали се е во ред, констатира дека е до рутерот...

Не е добар овој рутер, али за тие пари има одличен range за разлика оние што ги даваат т-хоум коа ставаш макс оптик (linksys wrt54gh). Значи за тие пари ќе си претрпиш..Еве сеа си е ОКЕЈ рутерот нема проблеми со снемување нет...Си крчка суперишка
Ке претрпам ама еве веке два дена прави така, да не е слободен рутерот на комшиите...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ке претрпам ама еве веке два дена прави така, да не е слободен рутерот на комшиите...
Единствен рутер од кој го знам пасвордот е од еден комшија кој го има тој чкуљавиот рутер linksys wrt54gh и неможам едно видео да глеам..Првин 3 црти фаќам, после како што гледам видеа се намалува на едно и на крај го снема у листата на wireless мрежи :S

Пробај извади го од струја едно 3-4 саати и после штекни го (или најбоље вечерта извади го од струја додека спиеш и после коа ќе станеш уклучи го)

Kajgana Shop

На врв Bottom