Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

I

Iblis

Гостин
Аххх уште само тоа фали и све да биде средено...:cautious: Вчера од едно седење во кафич со него па денес се осеќам како цунами да ме мавнало, а камоли ова ти шо го збориш...Плус на ова додај го фактот дека донесов заклучок општо за мажите дека сите се исти, дека се преваранти сите и сл...И пази ова ми се дешава...Ќе треба самата себе да се негирам...
Епа топ, знаеш на што си :D

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Блонди, душо...се работи за политичар тука, нели:)
Типот многу добро знае што и треба на една жена за да се чувствува баш така како што се чувствуваш ти во моментот. Ке ти го заврти светот, ти ке бидеш уште пополаскана оти баш таков човек е со тебе, ке те плесне еднаш, најмногу два пати, и ке прекине да ти се јавува. Ке ти се врти тлото уште повеќе под тебе, само овој пат обратно и притоа ке ти се лоши.
Батали го веднаш, освен ако не си сигурна дека можеш да бидеш со него само два пати а да не те боли после. Оти до него ке биде следна за некој ден. Оти сите жени сакаат да бидат почестени со присуството на моќен и убав маж до себе, така што конкуренцијата ти е јака, а желбата на типот за нова, оти му се може е огромна. БАТАЛИ.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Блонди, душо...се работи за политичар тука, нели:)
Типот многу добро знае што и треба на една жена за да се чувствува баш така како што се чувствуваш ти во моментот. Ке ти го заврти светот, ти ке бидеш уште пополаскана оти баш таков човек е со тебе, ке те плесне еднаш, најмногу два пати, и ке прекине да ти се јавува. Ке ти се врти тлото уште повеќе под тебе, само овој пат обратно и притоа ке ти се лоши.
Батали го веднаш, освен ако не си сигурна дека можеш да бидеш со него само два пати а да не те боли после. Оти до него ке биде следна за некој ден. Оти сите жени сакаат да бидат почестени со присуството на моќен и убав маж до себе, така што конкуренцијата ти е јака, а желбата на типот за нова, оти му се може е огромна. БАТАЛИ.
:cuc::cuc::cuc: WOW...!!!!! Еве најдов некој шо размислува слично како мене коа се мажите во прашање...
Срц ќе ми помине ова под услов да не контактирам више со него...Зашо ако втор пат го видам, не гарантирам шо ќе се дешава понатаму... :love:

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
:cuc::cuc::cuc: WOW...!!!!! Еве најдов некој шо размислува слично како мене коа се мажите во прашање...
Срц ќе ми помине ова под услов да не контактирам више со него...Зашо ако втор пат го видам, не гарантирам шо ќе се дешава понатаму... :love:
Ако го откачиш сеа, ке ти се крене егото оти те посакувал таков маж, а ти си била силна да му речеш не. Еден мој колега вика дека ги заборавил сите жени со кои се плеснал, ама никогаш една која ја молел а не му дала.Ако испаднеш по втор пат, а се ми се чини дека ке испаднеш, оти таков маж е предизвик оти секоја не може да го има, ке спиеш со него. после ке си се нервираш оти си знаела предвреме што ќе стане, а си дозволила да стане сето тоа...секс па нејавување...едно време ке ти се гади од тебе, па од него, и ништо нема да испадне. Приказните од бајките каде девојката си го фаќа принцот, се измислени. Ти, според постовиве, се заљубуваш побрзо и од мене, и ќе патиш. А сум била на твое место...Патев.
Тој сака само секс. АКо ние сакаме само секс, сме курви. А он е јак ебач.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Ако го откачиш сеа, ке ти се крене егото оти те посакувал таков маж, а ти си била силна да му речеш не. Еден мој колега вика дека ги заборавил сите жени со кои се плеснал, ама никогаш една која ја молел а не му дала.Ако испаднеш по втор пат, а се ми се чини дека ке испаднеш, оти таков маж е предизвик оти секоја не може да го има, ке спиеш со него. после ке си се нервираш оти си знаела предвреме што ќе стане, а си дозволила да стане сето тоа...секс па нејавување...едно време ке ти се гади од тебе, па од него, и ништо нема да испадне. Приказните од бајките каде девојката си го фаќа принцот, се измислени. Ти, според постовиве, се заљубуваш побрзо и од мене, и ќе патиш. А сум била на твое место...Патев.
Ми преостануваат две опции: првата е да ја пресечам тука работата и да не прифаќам ниту да иницирам повторна средба и втора опција ми е да прифатам повторна средба, но стриктно да биде на исто такво место кај што бевме во кафич и после тоа право дома (на само со него НИКАКО...) Трета опција мислам дека нема да биде паметна... :unsure:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Еј блонди, фати си клошар никад нема да те заебава чак што више ке те сака поштува и чува повише од сам себе. Ако не па. :)

Член од
22 март 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Znaci vakaaa... Zaljubena sum mnogu vo edno dete.. :rolleyes::rolleyes: Uci so mene.... Mnogu mi se dopagja, sum probala povekje pati da go zavedam, no ne mi uspeva.. :coffee: Znaci, isto kako i jas, i on e vo istoto drustvo (so skoro isti lugje se druzime).. Pred nekolku dena na edna zabava go iznesov nadvor i go zalapav.. Mi rece, nemoj te molam, nemoj.. :) A i prethodno se imashe sluceno takvo nesto, t.e me odbi.. No mnogu mi e cudno toa sto ako te odbie ne te ferma mnogu, no ovde ne e slucaj.. Mi prakja nekoi pogledi tuk vamu tuk tamu, pravi muabet, raspolozen e najcesto so mene koa prai muabet.. Toa me buni.. E sea ne znam sto ponatamu .... Vase mislenje ? :tapp:

M

Moon Child

Гостин
Znaci vakaaa... Zaljubena sum mnogu vo edno dete.. :rolleyes::rolleyes: Uci so mene.... Mnogu mi se dopagja, sum probala povekje pati da go zavedam, no ne mi uspeva.. :coffee: Znaci, isto kako i jas, i on e vo istoto drustvo (so skoro isti lugje se druzime).. Pred nekolku dena na edna zabava go iznesov nadvor i go zalapav.. Mi rece, nemoj te molam, nemoj.. :) A i prethodno se imashe sluceno takvo nesto, t.e me odbi.. No mnogu mi e cudno toa sto ako te odbie ne te ferma mnogu, no ovde ne e slucaj.. Mi prakja nekoi pogledi tuk vamu tuk tamu, pravi muabet, raspolozen e najcesto so mene koa prai muabet.. Toa me buni.. E sea ne znam sto ponatamu .... Vase mislenje ? :tapp:
Си го бакнала, се тргнал и тоа не еднаш и сеуште се мислиш дека чувствува нешто за тебе? Жити се, немој, по неколку години кога ќе се сетиш на тоа ќе ти биде срам од самата себе. Очигледно не му се допаѓаш. Ако си му се допаѓала немало да остане рамнодушен.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Ми преостануваат две опции: првата е да ја пресечам тука работата и да не прифаќам ниту да иницирам повторна средба и втора опција ми е да прифатам повторна средба, но стриктно да биде на исто такво место кај што бевме во кафич и после тоа право дома (на само со него НИКАКО...) Трета опција мислам дека нема да биде паметна... :unsure:
е ај сеа, од кај испадна дека жените толку немаат самоконтрола :) Ја мислам дека ипак треба да се осигураш дека е човек од крв и месо. Пошо ако продужиш да го идеализираш, така и ќе остане, цел живот ќе мислиш дека можда, можда си го пропуштила идеалниот. Един начин да прекинеш да го идеализираш е да го запознаеш боље. Е сеа, тоа може да фати подолго време, да речеме година. Ако веќе одбереш да се занимаваш со него, имаш 2 опции. Да се впуштиш целосно или до пола.

Член од
20 март 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0

Со претходното момче ја имав сличната ситуација.. Бевме започнале озбилна врска.. Бидејќи тој беше 27 г..И кога ќе си дојдат моите родители од странсто се да се каже .. И да биде како што треба.. Најубавите работи со него ги поминав.. И во најтешките ситуации ме бараше мене... Кога почина татко му да го издвојам ова.. Но за жал :( ... Еве сега има друга.. Бев невина.. И прв пат бев со него.. А после го снема.. :giggle: Но не се каам да ви кажам.. Го засакав со целото ми срце и душа.. Па што дури и му се предадов.. Но Сега тој кога ќе ме виде ја спушта главата доле.. Бидејќи замина без причина и самииот знае дека испуштил девојка која стварно требаше да биде со неа.. Сега само ја наведнува главата и не го испушта погледот од мене .. Но тоа е . Нека е среќен.. Ако ми беше многу многу тешко.. И уште ми е .. Ама морам да се навикнам. И сега затоа побарав совет за овој новиот .. Но како што ми стои Ќе си продолжам сама во животот.. Прво јас да си средам моите работи.. Тек другото потоа.. Знам како е МНОГУ УБАВО ДА БИДЕШ ПОВРЕДЕН И ОСТАВЕН.. и пак да се слуци истото нема да дозволам.. :) Поздрав

Инаку Јас како совет на девојката би и кажала... Прво да го запознае дечкото.. Па потоа другите работи.. Да не се избрзува.. Со тек на времето низ се ке се помине.. Не се давај толку многу лесно... Со среќа

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Oва као вицот:
Петел збркал некоја кокошка. Таа успат си размислува:
- Ако застанам ќе мисли дека сум курва, ако избегам нема да ме ебе. Епа ај ќе се сопнам! :pos:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Расположен е, сигурно. Не секоја девојка го посакува до толку за да го залапа и тоа е огромно признание за него и за неговото его.

Ај што зборува... А те поканил ли на разговор за да зборите за тоа? Ти кажал ли што чувствува за тебе, ако има нешто? Му значиш ли до толку за за тој твој акт на залапување (респект за истиот :cuc:) всушност да ти биде благодарен и истиот да го признае како добар за неговото расположение?

Ако сакаш до крај да ја истераш работата како што треба, викни го на кафе, за разговор на таа тема (залапувањето) и прашај го како се чувствува. Ако нешто му значи, побарај да ти возврати со иста мерка (на пример, тој да те залапа тебе; можеби и ќе те испофаќа, ако е паметен). А ако не му значи (ќе дознаеш кога директно ќе го прашаш дали му значи), биди сигурна дека до крај си ја истерала работата како што треба и слободна си да залапуваш други машки.

Поздрав и со лесно.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.929
Поени од реакции
73.384
pa vaka momentalno sum vo vrska skoro 2 meseci ( znam ne e mnogu ali ipak) privot mesec bese super ...ali prvite 2 nedeli od vtoriot mesec imase mnogu raspravii ( najcesto bese zasto ne se gledame cesto i raspraviite bea od moja strana) se raspravav poso se gleavme samo po 2-3 pati nedelno i toa na 2 sati. ona nejke da se gledema cesto poso misle deka ke si zdosadime brzo eden na drug. i jas nejkam epten cesto da se gledame ali ipak samo 2 pati nedelno na 2 sati i toa e sepak premalce i zatoa imase mnogu zestoki raspravii. minatat nedela imavme razgovor. Nis solzi mi kaza deka sum zasluzuval podobro, ne mozela da me saka kolku ja sto sum ja sakal nejze ( Bla bla bla i takvi muabeti ) i deka uste imala custva kon bivsiot ( mada togas ne bila neso golema vrska i ne ni idele dolgo i tek bilo toa minatoto leto ) . Potoa razgovarav so nejzina drugarka pa ona mi kaza deka taa nikad i go nema spomnato toa za bivsiot nego deka samo i kazala deka premnogu sum bil impulsiven i premnogu sum ja gusel i deka vsusnost ona navistina me sakala i nikogas ja nemala videno posrekno od momentot koga mi kaza prvpat deka me saka. znaci znam deka drugarka i ne me laze. Sea neznam sto da pravam Ja sakam navistina i sakam da sum so nejze ali toa ne znaci deka nemi precat nekoi raboti i deka ke trpam se...pa ako ne vi bese tesko da procitata cel referat bi mi znacelo necie mislenje :) fala odnapred!!! :)
Батали ја друже, мој совет.
Најголема грешка е ако засакаш и се фатиш со некоја што претходно имала долга врска или идела со некој што го бркала од 10 години :)D) па макар и на кратко време.
Секогаш ќе има искри кон тој некој, секогаш ќе има моменти кај што ќе и притекне на него...
Од ситуацијава ми изгледа дека си улетал како резерва, а во овој случај треба да знаеш како да изиграш :icon_mrgr:
Секој налетал некогаш како резерва во некој случај, пошто другата страна излегла од врска и брзо бара нова врска со цел да залечи побрзо некои рани и да си го крене егото...
Е после некое време, може да се случат две работи или да и се уарни или да ти рече ЗАСЛУЖУВАШ ПОДОБРА (најлејмерското откачување...).
И за второво има лек (пошто гледам си налетал на вториов случај), олади малку, држи се на страна, не напнувај, ослободи се, осеќај се како воопшто да немаш женска, и ќе видиш како ќе загризе повторно :icon_mrgr:
Е тогаш ќе треба да решиш, дали сакаш да бидеш сеуште со неа или чао збогум пријатно :icon_mrgr:
Жени се, незнаат што сакаат, еден ден е најсреќна на свет со тебе, друг ден слушнала песна што ја потсеќала на бившиот и одеднаш ти плаче а везе немаш зошто, и после кога дознаваш ти се ебава мамата... :icon_mrgr:

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Батали ја друже, мој совет.
Најголема грешка е ако засакаш и се фатиш со некоја што претходно имала долга врска или идела со некој што го бркала од 10 години :)D) па макар и на кратко време.
Секогаш ќе има искри кон тој некој, секогаш ќе има моменти кај што ќе и притекне на него...
Од ситуацијава ми изгледа дека си улетал како резерва, а во овој случај треба да знаеш како да изиграш :icon_mrgr:
Секој налетал некогаш како резерва во некој случај, пошто другата страна излегла од врска и брзо бара нова врска со цел да залечи побрзо некои рани и да си го крене егото...
Е после некое време, може да се случат две работи или да и се уарни или да ти рече ЗАСЛУЖУВАШ ПОДОБРА (најлејмерското откачување...).
И за второво има лек (пошто гледам си налетал на вториов случај), олади малку, држи се на страна, не напнувај, ослободи се, осеќај се како воопшто да немаш женска, и ќе видиш како ќе загризе повторно :icon_mrgr:
Е тогаш ќе треба да решиш, дали сакаш да бидеш сеуште со неа или чао збогум пријатно :icon_mrgr:
Жени се, незнаат што сакаат, еден ден е најсреќна на свет со тебе, друг ден слушнала песна што ја потсеќала на бившиот и одеднаш ти плаче а везе немаш зошто, и после кога дознаваш ти се ебава мамата... :icon_mrgr:
Врска немаш. За сите болдови.
Ова ти се претпоставки или си осетил?
Јас имав долга 10 годишна врска, па ни песна ме потсеќа, ни плачам по бившиот, ни ми треба некој да ми го крене егото. Знам што сакам, а тоа е стабилен маж. Ако сум раскинала долга врска не значи дека сум аут оф јус, туку дека сум била силна да направам се, за да го прекинам тоа што не чини.
за Води - Не е битно што имала долга врска. Знае да сака. Само заврти и го памеотот да се заљуби. Полесно е со вакви жени, бидејќи знаат што сакаат и не си играат. Разговарај и ке ти каже.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.929
Поени од реакции
73.384
Врска немаш. За сите болдови.
Ова ти се претпоставки или си осетил?
Јас имав долга 10 годишна врска, па ни песна ме потсеќа, ни плачам по бившиот, ни ми треба некој да ми го крене егото. Знам што сакам, а тоа е стабилен маж. Ако сум раскинала долга врска не значи дека сум аут оф јус, туку дека сум била силна да направам се, за да го прекинам тоа што не чини.
за Води - Не е битно што имала долга врска. Знае да сака. Само заврти и го памеотот да се заљуби. Полесно е со вакви жени, бидејќи знаат што сакаат и не си играат. Разговарај и ке ти каже.
Ти немаш врска, ако тебе ти се случило така не значи дека во глобала е точно. Верувај и на мене и на сите другари нешто вакво им се случило. Или пак си веќе зрела жена 25+ :D

Без разлика дали е машко или женско, често се случува некој кој има долга врска одма по раскинувањето да влета во нова, само затоа што сака брзо да заборави на старата љубов.

Ми се случило да влетам ко резерва. Али бев резервиран, се држев на растојание пошто знаев дека секогаш ќе чувствува нешто кон бившиот. Прво користеше тие фрзите, ЗАСЛУЖУВАШ ПОДОБРО, после ја фаќаа моменти, и на крај прекинавме без никакви плачки пошто се гледаше дека џабе ќе биде трудот...
Колку другарки знам што свиѓале типци уште од основно, па во средно иделе, па сега имаат други дечковци, ама секогаш се топат кога ќе го видат тој истиот тип што го сакале порано и после ми плачат како незнаеле што да прават. Си ги сакаат дечковците, ама не се сигурни дека нема дан направат некоја глупост ако бившиот раскине со сегашната женска и ги побара назад.

Kajgana Shop

На врв Bottom