Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.216
Поени од реакции
14.482
Против Барса лев бек најверојатно ќе игра Антонини, а тоа е и најдоброто решение во моментов. А, десен бек доколку не може Абате тогаш Бонера, никако Замброта. Бонера ги изигра убаво натпреварите кога беше суспендиран Мексес, посебно последниот против Парма...

Би било интересно со Мексес како десен бек, а Неста и Силва централни. Но, кога ќе ми текне какви беа Неста и Замбро на натпреварот со Барса на Сан Сиро, не сум баш сигурен дека треба да игра некој од нив двајцата.

Значи, централни бекови Силва и Мексес, десно Абате/Бонера, а лево Антонини. Во средина Аквилани, Капитенот, Емануелсон, пред нив Боатенг, а во напад Робињо и Ибрахимовиќ. Ова е најдобриот состав што може да се извади. Емануелсон пред Ночерени!!!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Кај нив Алвеш, Адриано и Абидал
А за нашите го очекувам овај состав
Абијати, Абате/Замброта, Мексес, Силва, Месбах
Аквилани, Амброзини, Ночерино
Боатенг
Робињо, Ибрахимович

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Кај нив Алвеш, Адриано и Абидал
А за нашите го очекувам овај состав
Абијати, Абате/Замброта, Мексес, Силва, Месбах
Аквилани, Амброзини, Ночерино
Боатенг
Робињо, Ибрахимович
Алвеш нема да игра кај нив
Кој ве лажел за Алвес?

Ф

Фил Ајви

Гостин
ама спрема мене е единствениот човек на планетава што може да го стави Меси в шише :)
Но, кога ќе ми текне какви беа Неста и Замбро на натпреварот со Барса на Сан Сиро, не сум баш сигурен дека треба да игра некој од нив двајцата.
А на натпреварот на Ноу Камп? Го помина Меси еднаш? Е сега не знам колку е спремен да пружи свој максимум но и покрај тоа факт е дека не играњето на Абате ќе биде голем хендикеп во одбраната. И не знам од кај ти е идејата Урби пред Ночерино, мислиш дека Амброзини сам може да се справи со деструктивните задачи? Многу поголема помош ќе добие од вториот.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Мислам дека со брзината ке успее да му се наметнит на Дани Алвеш тука и заедно како кватро Амброзини,Урби ,Силва и Ночерино ке успеат да ја запрат таа фатална десна страна на Барса....а кој да игра тука бе Марли,Анте Бонера или Мезба...последниов прво полувреме не знаеше кај тера со Лиштајнер а камо ли со Меси и Алвеш

Значи си ме сватил погрешно, ја реков не си прајте бајрам за Урби дека нема шанса Алегри да го игра тамо, не дека ја сакам да играат Ботонера и компанија !!

Иначе кога сме кај Мезбах ....

Па сеа мие може да му се смеемо до утре !!
Ја фатил Џорџија Палмас, бивша девојка на некојси Бомбардини, чисто онака типов игра у Албинолефе а глејте каква цура имал, мора некако фудбалер да станем да му ебем !!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Ееее па и јас да зимам 2 мил евра плата ќе ја имам секоја пи*ка и ќе ми дава по 10 пати во неделата :icon_lol:

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.216
Поени од реакции
14.482
А на натпреварот на Ноу Камп? Го помина Меси еднаш? Е сега не знам колку е спремен да пружи свој максимум но и покрај тоа факт е дека не играњето на Абате ќе биде голем хендикеп во одбраната. И не знам од кај ти е идејата Урби пред Ночерино, мислиш дека Амброзини сам може да се справи со деструктивните задачи? Многу поголема помош ќе добие од вториот.
Дупи нешто Кајгана, првин напишав подолг пост, но отиде у неповрат, сега еден пократок на брзинка... :)

Неста го одогира одлично првиот натпревар, но на вториот со Замброта беа најголемите виновници зошто изгубивме. А и потоа нешто немаше многу сјајни натпреври. Мексес е побрз, пофизички спрмен, а моментално е во подобар играчки ритам, Неста се враќа од повреда, значи се оди на рака да игра Мексес.

Урби е подобар играч од Ночерино, има поголеми фудбалски квалитети. Скаш пас игра (кратки, долги, длабински), дриблинг, брзина, контрола на топка, во се ова тој е подобар од Ночерино, а не сум сигурен дека и во дефанзива е нешто многу послаб од него. Погледни само каков клизачки старт има. :D Не, озбилно, Ночерино во Милан се прослави поради головите, а не според тоа што е добар деструктивец. И сети се како добро одработуваше во дефанзива Емануелсон против Арсенал на Сан Сиро...

А, плус, ако мислиш дека против Барса ќе направиме резултат со повеќе деструктивци, а со помалку играчи кои знаат да играат фудбал, тогаш си во заблуда.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Каква асистенција на Тевез, епа наште ќелавици нека не дават пари за него. :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom