П
Паган-др
Гостин
Јас не познавам друг народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови - изроди како македонскиот... - Гоце Делчев
Исто како и големата грешка направена при крајот на 2004 год. кога тогашната власт го споеба референдумот против новите општински граници на Струга и Кичево !Треба да се има муда и да се каже не и доста беше..а не на секое нивно дај,одма на ти.. и по цена да се распадне коалицијата..до курца,коалицијата е минлива работа,а грешките кои сега ги правиме се долгорочни...
Јас не познавам друг народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови - изроди како македонскиот... - Гоце Делчев
Памтам ја многу добро..и во претходен пост напишав дека другите се бетер по ова прашање..ама тоа е. Ја претераа , премногу..прво со амнестијата за случајот мавровски работници,па сега со именување на улици и школи со балисти, и сега оваа работа.Исто како и големата грешка направена при крајот на 2004 год. кога тогашната власт го споеба референдумот против новите општински граници на Струга и Кичево !
А да не збориме па за МКД-државјанствата дадени на Косоварите во деведесетите години !
Ама тоа нели беше многу ’’одамна‘‘, па нели страдаме сите колективно како народ од амнезија и не памтиме ништо !
Сериозен си со споредбава?Разлистај за историјата на Ирска или Франција или секоја втора земја на светов
ЧАРЕ ?!Памтам ја многу добро..и во претходен пост напишав дека другите се бетер по ова прашање..ама тоа е. Ја претераа , премногу..прво со амнестијата за случајот мавровски работници,па сега со именување на улици и школи со балисти, и сега оваа работа.
Сериозен си со споредбава?
Ниедна Историја на ниту една држава не е 100% чиста, секаде и одсекогаш имало, има и ќе има кодоши, предавници, издајници, петоколонаши, колаборационисти и.т.н.Да, и јас би изреагирал како тебе, ама после 5 години студирање историја ми стана јасно дека не е се така бистро и чисто како што се сервира на целата светска јавност. Има и многу пострашни случаи од нашиот иако полека полека и ние им се доближуваме.
Каде ќе славиме, да спремам кечето?
- опа бравосЗначи да си спремам кечето јас ОК фала.
Народот е поделен на триста бази.... а предавниците, кои се предавниците ?!Можи да слават предавниците како Власта тие копилиња, а Македонија ја прави народот, така да никаква Македонија нема да слави туку предавниците ке слават заедно со нив...
Не не, најубото идет допрва...Бог да чува еј, стварно го претераа.
Ја че го носим кече и че го пукам у вис !- опа бравос
еве двајца нови ватерпољисти
идат кваливикации за ољимпијада
ни требат добри играчи
ајде јавете се уште двајца
да го исполниме рамковниот
да не се после жаљите ......